Setari Cookie-uri

8 sfaturi simple pentru a deveni o femeie mai puternica

Cateva solutii pentru orice femeie care isi doreste sa fie in orice moment stapana pe situatie din punct de vedere financiar.

femeie puternica In ce sta puterea unei femei? In bani? In statut? Sau in siguranta, in stabilitate si in abilitatea de a ramane in control indiferent de scenariu? Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii in urma cu 4 ani, despre cele mai mari temeri pentru o femeie, aproximativ jumatate dintre cele care au raspuns intrebarilor au sustinut ca frica principala este de a pierde toti banii si de a deveni astfel dependente din punct de vedere financiar de altcineva. Publicatia americana Huffington Post a preluat acest studiu si a venit cu cateva solutii pentru orice femeie care isi doreste sa fie in orice moment stapana pe situatie din punct de vedere financiar.

8 sfaturi simple pentru a deveni o femeie mai puternica

1. Fii in fiecare moment constienta de bugetul tau

Stabilitatea financiara iti va aduce si echilibru in viata. Fa-ti o agenda lunara a cheltuielilor de baza, cu facturi planificate la zi, pentru a avea in fiecare moment o imagine clara a banilor care iti ies din cont. O astfel de schimbare iti va da siguranta ca deciziile pe care le iei sunt calculate. Chiar si in cazul unor urgente financiare, vei putea apela la astfel de solutii rapide fara teama ca nu le vei mai face fata, pentru ca in fiecare clipa vei fi constienta de banii de care dispui.

Citește și:

2. Foloseste-te de limite

Stim discursurile. Traieste fara limite si bucura-te de orice placere. Un sfat mi util ar fi sa te bucuri de orice placere pe care ti-o poti permite. Impune-ti limite financiare. Nu cheltui cu mult mai mult decat poti produce in fiecare luna. Investitiile facute impulsiv se vor transforma in regrete.

3. Regleaza-ti situatia financiara acasa

Stabilitatea personala vine si din stabilitatea de cuplu de acasa. Reglati-va conturile, asigurati-va ca ati impartit corect cheltuielile casei si ca exista un echilibru intre voi din acest punct de vedere. Mai mult, evita sa intri in clasica risipa de cuplu. Știi acel moment cand intrati impreuna in magazin cu 5 lucruri pe lista de cumparaturi si ajungeti la casa cu un carucior plin? Din care jumatate sunt si complet inutile. Cauta sa construiesti alaturi de partenerul tau o disciplina financiara. Mai putini bani irositi acum, si mai incolo ar putea insemna bugetul pentru 10 zile minunate de vacanta. Veti iesi mult mai castigati in acest fel.

Citește și:

4. Niciodata nu lasa problemele tale in grija altora

Nu iti imagina in nicio clipa ca altcineva ar putea avea grija mai mare de tine, nevoile tale si problemele tale decat poti avea chiar tu. Asuma-ti lucrurile importante din jurul tau si cauta mereu solutii pentru problemele care apar.

5. Gaseste-ti o persoana de incredere

Asigura-te ca ai in orice moment o persoana de incredere si competenta cu care poti discuta foarte deschis despre problemele tale financiare. Nu de acolo trebuie sa vina raspunsurile tale corecte, dar un dialog deschis te poate ajuta sa ajungi singura la solutia pe care o cautai de atata vreme.

6. Renunta la lucrurile inutile

Uita-te cu atentie pe lista de cheltuieli din fiecare luna. Daca vei observa acolo ca dai bani pe lucruri care nu te fac fericita si nici nu sunt utile sau nu ti le poti permite in mod normal, scapa de ele.

Citește și:

7. Nu intretine dragostea cu banii

Evita sa faci cumparaturi crezand ca asa poti intretine o relatie. Obisnuiesti sa iti cumperi haine noi si bijuterii crezand ca asa vei reusi sa ramai in atentia lui? S-ar putea sa gresesti.

8. Gandeste-te in mod realist unde vrei sa ajungi

Pe scurt, fa-ti planuri si calcule pe termen lung. Iti doresti un copil? Cand ai vrea sa-l faci si ce responsabilitati ar reprezenta un astfel de pas in viata ta? Vrei o casa noua? Vrei sa te muti din tara? Daca reusesti sa-ti raspunzi la aceste intrebari, atunci in mod cert vei sti si cum sa-ti faci un plan.

Fii propria ta stapana in fiecare moment, iar acest lucru iti va da putere sa gasesti cele mai bune solutii si raspunsuri indiferent de provocare.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright Andreas Saldavs

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.