Setari Cookie-uri

Mituri despre contracepție

Topul ideilor preconcepute despre cele mai folosite metode contraceptive

Alegerea metodei de contracepție nu este neapărat un proces complicat, însă decizia finală trebuie luată cu ajutorul unui medic de specialitate. În lipsa acestuia, multe cupluri aleg o metodă care nu se potrivește stilului de viață sau este incompatibilă cu organismul partenerei. De cele mai multe ori, în astfel de cazuri, alegerea este făcută în urma unor idei preconcepute sau complet eronate asupra măsurilor contraceptive. Numărul cuplurilor care încă folosesc metoda calendarului sau cea a ejaculării în afara vaginului este și azi destul de mare, în ciuda faptului că rata de eficiență a acestora este extrem de scăzută. Motivele principale pentru care o astfel de modalitate ineficientă este atât de des utilizată sunt miturile urbane despre contracepția modernă. Astăzi vom demonta împreună câteva dintre cele mai întâlnite idei eronate despre acestea din urmă.

Citește și:

Foto Oscaky mark/ Shutterstock

1.Contracepția locală nu este eficientă.

De fapt, ovulele contraceptive se numără printre cele mai eficiente metode de contracepție atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor. Mai mult de atât, spre deosebire de prezervativ, de exemplu, nu este necesară întreruperea preludiului pentru aplicarea acestora. Ovulele contraceptive se introduc adânc în vagin cu câteva minute înainte de raportul sexual iar la finalul acestuia, toaleta intimă se va face exclusiv cu apă pentru că săpunul poate distruge substanța spermicidă. De asemenea, un nou contact sexual necesită introducerea unui nou ovul.

O pseudometodă locală de contracepție este irigația vaginală, însă aceasta nu este eficientă și poate avea urmări majore neplăcute asupra organismului. La polul opus se află măsurile contraceptive cu spermicide care, prin introducerea ovulelor, nu afectează flora vaginală și nici nu produce leziuni. În ciuda miturilor, acestea în sine nu formează o barieră în cale spermatozoizilor. De fapt, în contact cu temperatura corpului, ele se dizolvă și eliberează o substanță care îî distruge. Mai mult de atât, ovulele acționează inclusiv ca un lubrifiant.

Citește și:

Spre deosebire de pilule, de exemplu, ovulele contraceptive nu afectează ficatul sau un alt organ și nici nu interacționează cu alte medicamente. Cu toate acestea, în cazul în care se folosesc alte medicamente cu administrare vaginala, este necesar sfatul medicului pentru că cele de pe urmă pot inactiva spermicidul.

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.