Setari Cookie-uri

Descoperă mesajele pe care corpul vrea să ți le transmită atunci când simți o durere

Înainte să mergi la medic pentru a afla cauza durerilor pe care le-ai suferit în ultima vreme, fă o analiză în detaliu a evenimentelor care ți s-au întâmplat și a legăturii dintre tine și persoanele cu care ai intrat în contact.

Prima carte de dezvoltare personală pe care am citit-o, la recomandarea psihologului, dar și a unei prietene care susține că a ajutat-o mai mult decât orice altceva, este “Ascultă-ți corpul, prietenul tău cel mai bun” – Lise Bourbeau. Au trecut mai bine de 10 ani de atunci și a rămas cartea pe care o recomand cu drag și încredere oricui simt că are nevoia.

De la Lise Bourbeau am aflat prima oară că durerea mea de cap, durerea de sâni și febra nu sunt altceva decât avertismente pe care corpul mi le trimite atunci când sunt prea “oarbă” să conștientizez că mă las prea mult afectată de ce se întâmplă la exterior.

Ce ascund durerile fizice

Sursa Foto: Shutterstock/By Wavebreakmedia

Cu promisiunea de a reveni asupra subiectului, cu alte afecțiuni fizice și cauzele lor, te invit să citești ceea ce te va ajuta să îți cunoști mai bine corpul.

Citește și:

Mesajele pe care le ascund durerile fizice ale corpului

Febra – furie interioară. O furie atât de puternică încât singura cale de eliberare este un puseu de febră. Toate dorințele închise în tine explodeză. Corpul tău vrea să te facă să înțelegi că trebuie să spui ce ai de spus la timp.

Durere de gât – mânie ascunsă. Gâtul reprezintă centrul exprimării, ceea ce înseamnă că atunci când durerea de gât apare, recomandat este să vorbești cu acel cineva cu care, în prezent, îți este teamă să o faci. Probabil ți-au fost spuse cuvinte jignitoare și pe moment nu ai știu ce să răspunzi. Trebuie să mergi la persoana respectivă și să-i spui ce simți.

Tusea - stare de nervozitate, persoana se simte sufocată de viață. O tuse ocazională este semn de plictiseală sau dorința de ceartă. Trupul spune: “Încetează să mai critici sau să te mai simți plictisit. Încearcă să accepți ce se întâmplă în prezent.”.

Citește și:

Laringită - ți-e teamă să te exprimi, să îți spui părerea. Probabil ai tăcut atunci când a trebuit să faci față unei autorități, nu ți-ai spus părerea de teama reacției pe care ai fi provocat-o. Spune ceea ce crezi și cel din fața ta s-ar putea să îți admire sinceritatea.

Artrită – ai convingerea că oamenii profită de tine, dar nu-ți exprimi niciodată sentimentele pe față. Artita apare, de obicei, la persoanele care nu știu să refuze și transmit asta prin vibrațiile lor.

Durere de sâni – este datorată unei atitudini prea autoritare, prea tranșante față de cineva.

Durere de genunchi – încăpățânare și lipsă de flexibilitate. Poate fi un semn că ești dominată de orgoliu, că îți este teamă de ceea ce ar putea gândi ceilalți despre tine și refuzi cu înverșunare să îți schimbi părerea. Durerile la nivelul genunchilor vor să îți transmită că trebuie să fii mai flexibilă și să înțelegi și părerea celorlalți.

Citește și:

Durere la nivleul gurii – ai idei limitate și un spirit foarte închis în sine. Problemele cu dinții te avertizează că e timpul să iei o decizie. Corpul spune: “Nu-ți fie teamă de nimic. Oricare ar fi alegerea ta, ea vine din tine și vei fi în stare să-i faci față.”.

Durerea de la nivelul gingiilor sugerează faptul că hotărârea luată trebuie întărită: “Nu te teme. Ai luat o hotărâre, acum acționează în consecință.”.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.