Setari Cookie-uri

8 pericole la care îți expui picioarele pe timpul verii

Pentru că de obicei în această perioadă a anului alegi să te expui cel mai mult, există anumite riscuri de care ar fi indicat să te ferești.

picioare Vara, temperaturile pot depăși cu ușurință nivelul de confort, motiv pentru care este de înțeles de ce vei alege de fiecare dată să porți hainele și încălțămintea care te vor răcori cel mai mult. Pentru că de obicei în această perioadă a anului alegi să te expui cel mai mult, există anumite riscuri de care ar fi indicat să te ferești. Iar multe dintre ele se referă la sănătatea picioarelor tale, cele mai expuse pe timpul verii.

8 pericole la care îți expui picioarele pe timpul verii:

1. Când mergi desculță

Puține lucruri se pot compara cu senzația plăcută de a merge desculță pe perioada verii, mai ales dacă ești pe o plajă cu nisip fin și apă suficient de caldă. Dar acest obicei la care multe persoane apelează în sezonul cald îți poate expune picioarele în fața unor probleme. Dincolo de infecții și accidentări, dacă ai arcul piciorului înalt, există riscul să resimți dureri..

Citește și:

2. Nu îți alegi corect încălțămintea

Papucii sau sandalele sunt deseori alegerile pe care cele mai multe persoane le fac în această perioadă, pentru a putea merge confortabil pe stradă. Problema lor, dacă și tu te încadrezi în această categorie, este modul în care le alegi. Din cauza faptului că talpa piciorului va rămâne plată, poți suferi dureri atunci când vei merge mult timp pe jos. Tocmai din acest motiv trebuie să alegi sandale cu suport și protecție pentru picioarele tale, pentru scăpa de orice risc.

3. Picioarele umflate

Mixul de activitate fizică ridicată, căldură și umiditate te poate lăsa cu picioarele umflate pe timpul verii. De aceea este recomandat să eviți mâncare sărată, iar după o repriză de sport pe perioada verii să apelezi la un lighean cu apă rece sau gheață, pentru o circulație a sângelui mult îmbunătățită.

Citește și:

4. Transpirația picioarelor

Picioarele încinse și transpirate pot deveni o problemă din punct de vedere al sănătății, pentru că sunt expuse infecțiilor. Poți folosi un antiperspirant pentru picioare, dar și șosete care te ajută să ții picioarele uscate.

5. Microbii

Încălțămintea de vară îți expune picioarele în fața microbilor din zonele urbane, motiv pentru care este extrem de important să te speli pe picioare de fiecare dată când intri în casă, pentru a evita anumite infecții.

6. Arsurile

Laba piciorului este de multe ori ultimul loc unde vei aplica loțiune de protecție împotriva soarelui, asta dacă nu vei uita cu totul de acest lucru. Astfel riști ca în urma zilelor caniculare să te trezești cu arsuri urâte și dureroase pe picioare.

Citește și:

7. Piciorul atletului

Recunoscută și sub numele de micoza piciorului, această problemă apare indiferent de sezon, dar vara există riscul de transmitere la alte persoane din jur, mai ales în spațiile unde lumea umblă în picioarele goale. Încălțămintea de baie, pentru cei care înoată, este recomandată în astfel de situații.

8. Bătăturile

Bășicile și bătăturile sunt frecvente pe perioada verii, mai ales din cauza transpirației, căldurii și arsurilor provocate de soarele fierbinte. Șosetele și încălțămintea potrivită reprezintă soluțiile ideale pentru a evita astfel de probleme și pentru a te bucura de picioare sănătoase pe perioada verii.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: kudla

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.