Setari Cookie-uri

Beneficii surprinzătoare ale vitaminelor B

Cunoscute și sub numele de complexul vitaminelor B, cele 8 vitamine au un rol deosebit de important în buna funcționare a corpului tău.

complex vitamina B Cunoscute și sub numele de complexul vitaminelor B, cele 8 vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) au un rol deosebit de important în buna funcționare a corpului tău. Așa că dacă vrei să funcționezi ca o mașină bine unsă, ai nevoie de vitaminele B. Acești nutrienți esențiali îți ajută corpul să transforme alimentele în substanțe nutritive pentru ca tu să fii plin de energie pe toată durata zilei. Însă pe lângă această funcție, vitaminele B mai vin și cu o serie de alte beneficii esențiale pentru sănătatea ta. Așa că haideți să citim mai departe și să aflăm împreună cum te ajută acest complex B de vitamine în fiecare zi.

B1 (Tiamină)

Vitamina B1 îți ajută corpul să utilizeze carbohidrații din alimente, transformându-i în energie. Are un rol esențial în buna funcționare a sistemului nervos și muscular și este deosebit de importantă în creșterea, dezvoltarea și buna funcționare a celulelor.

Citește și:

Știi că ai un deficit de vitamina B1 atunci când începi să pierzi în greutate fără un motiv aparent, când observi că memoria ta nu mai funcționează așa cum ar trebui și când te simți obosit și slăbit în mod constant. Îți poți lua doza zilnică de Tiamină din cereale, pâine, paste făinoase, orez, carne de porc, fasole neagră, scoici și ton.

B2 (Riboflavină)

Vitamina B2 lucrează împreună cu celelalte vitamine B pentru a le ajuta să își ducă funcțiile la bun sfârșit. De exemplu, îți ajută organismul să transforme vitamina B6 într-o substanță utilă și crește producția de niacină. În plus, are și un rol important în transformarea hranei în energie și este esențială în producerea de celule roșii.

Citește și:

Vei ști că suferi de o carență de vitamina B2 atunci când vei suferi de boli de piele, când buzele și colțurile gurii vor fi uscate și crăpate sau când observi că părul începe să îți cadă fără niciun motiv evident. Poți lua vitamina B2 din alimente precum lapte și produse lactate, ficat de vită, cereale, scoici, ciuperci, migdale și pui.

B3 (Niacină)

Niacina, ca și celelalte vitamine B, ajută în transformarea alimentelor în energie. În plus, mai lucrează și alături de enzime și celelalte vitamine B pentru a produce și dezvolta noi celule ADN. Este deosebit de importantă în producerea de hormoni și în buna funcționare a sistemului digestiv și nervos.

Când suferi de o carență de vitamina B3, vei observa probleme digestive, oboseală generală, boli ale pielii, circulație proastă a sângelui și stări de vomă. Ca să eviți această problemă, consumă regulat ouă, pește, pâine și cereale, orez, nuci, lapte și produse lactate și carne de pui, vită sau miel.

Citește și:

B5 (Acid pantotenic)

Vitamina B5 joacă un rol deosebit de important în transformarea grăsimii și carbohidraților în energie pentru corpul tău. De asemenea, mai ajută și la producerea de hormoni sexuali, îți ajută corpul să consume și să utilizeze alte vitamine B și este esențială în producerea de colesterol bun și celule roșii.

Când îți lipsește vitamina B5, vei observa o stare generală de oboseală, insomnii, iritabilitate, dureri de stomac, infecții ale tractului respirator și stări de greață. Ca să eviți toate aceste neplăceri, îți recomandăm să consumi în mod regulat alimente precum carne, avocado, broccoli, kale, ouă, lapte, ciuperci, cereale, carne de pui, cartofi și legume rădăcinoase.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.