Setari Cookie-uri

5 pași pentru a-ți îmbunătăți plasticitatea creierului

Creierul uman este o creație fantastică și, mai presus de orice, modelabilă. În orice moment al vieții poți renunța la obiceiuri care nu îți servesc și aborda unele noi, benefice pentru tine. Iată cum:

1. Începe cu pași mici

În timp ce setarea obiectivelor mari te poate inspira, șansele de a le realiza depind de acțiunile pe care le depui pentru realizarea lor. Împarte obiectivele mari în bucăți mici, apoi treci la acțiune. Mintea ta are obiceiul de a se opune schimbării. Dar când o faci cu pași mici, mintea ta subconștientă este capabilă să o accepte foarte ușor.

2. Utilizează stimulii

Stimulii sunt ceea ce provoacă ca un eveniment sau o situație să aibă loc. Aceasta înseamnă că atunci când vrei să te plimbi după ce bei o ceașcă de cafea dimineața, mintea ta creează o asociere care te face să te plimbi după ce ai băut cafeaua de dimineață. Crearea unui stimul vizual este de asemenea utilă.

3. Fă pregătirile necesare

Pregătirea îmbunătățește șansele de succes. În exemplul nostru de a face o plimbare, trebuie să fii suficient de pregătită pentru acest scop. Decide unde te duci, la ce oră din timpul zilei, dacă mergi singură sau cu o prietenă.

Citește și:

4. Pune-ți lucrurile într-un loc la îndemână

Punerea lucrurilor la îndemână mărește șansele de succes. Pune-ți încălțările, șosetele, prosopul, sticla de apă, cheile și alte lucruri de care ai nevoie într-un loc convenabil. Având totul pregătit, îți este mai ușor să te ții de treabă.

5. Distrează-te

Asigură-te că noul tău obicei este distractiv și interesant. Dacă alegi să te plimbi singură, poți să ascultați muzică sau podcasturi sau pur și simplu să te bucuri de prezența și sunetele naturii. Dar dacă vrei un partener, poți să-ți iei câinele sau să găsești pe cineva care împărtășește același scop ca tine. Creșterea elementului de distracție de a face acest lucru scade rezistența creierului tău.

Citește și:

Plasticitatea creierului

Sursa Foto: Shutterstock/By Lia Koltyrina

Alte moduri de a-ți îmbunătățiți plasticitatea creierului constau în învățarea unei limbi noi, exerții fizice, exprimare artistică sau meditație. Indiferent ce alegi, cel mai important lucru este să îți menți creierul sănătos în mod constant. Alege o dietă bogată în substanțe nutritive sănătoase pentru creier pentru a menține funcționarea corectă a creierului. Indiferent de obiectivele pe care ți le stablești în viață, poți crea obiceiuri noi, sănătoase.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By PopTika

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.