Setari Cookie-uri

Ce schimbări le așteaptă pe viitoarele mame. Cum să te pregătești fizic și mental pentru un nou membru al familiei

Înainte de a fi mamă, e bine să te informezi cu privire la schimbările de care vei avea parte.

inainte de a fi mama Nu doar că viața ta va fi diferită, ci te vei schimba din multe puncte de vedere. E bine să îmbrățișezi acest proces și să știi la ce te aștepți. Astfel, dacă înțelegi care sunt schimbările prin care treci, emoțional, mental și fizic, vei fi mult mai pregătită pentru provocările maternității.

Prioritățile tale se vor schimba, te vei strădui mai mult ca oricând să îți protejezi sănătatea, dar vei avea nevoie de mai multă răbdare și rezistență. Iată care sunt principalele schimbări pentru care trebuie să te pregătești înainte să ai un copil:

Diferențe în gândire

Perspectiva ta se va schimba în legătură cu multe aspecte. Să fii mamă te va face să privești multe lucruri diferit, iar multe idei preconcepute îți vor fi zguduite din temelii. Va trebui să te informezi pe subiecte care nu te-au interesat înainte, lucru care îți va deschide orizonturile. La început, va fi vorba în special de aspecte legate de sarcină, iar apoi de dezvoltarea bebelușului. Însă, pe măsură ce crește, acesta va deveni curios și îți va pune întrebări la care nu va fi ușor să răspunzi.

Citește și:

Spațiul tău personal

După ce ai un copil, locuința ta nu va mai arăta niciodată la fel. Dacă înainte era spațiul tău și al partenerului tău, pe parcurs va trebui să faci loc și pentru nevoile celui mic. Vei avea nevoie de un pătuț și de confortul unei mese de infasat, ca schimbatul celui mic să decurgă organizat și rapid. Iar aceste lucruri nu te vor deranja deloc, așa cum ai fi tentată să crezi: tot ce e al tău va fi și al celui mic. Vei face tot posibilul ca micuțul să se simtă cât mai bine, inclusiv să cedezi din spațiul tău personal.

Schimbarea atitudinii față de corpul tău

Sarcina te va pregăti pentru o schimbare majoră de perspectivă față de corpul tău. Vei începe să fii mai atentă la ce mănânci, să eviți lucrurile nocive pentru sănătatea ta și, în general, să îți tratezi corpul cu mai mult respect. Odată cu sarcina și pe măsură ce alăptezi, vei găsi o motivație puternică să ai mai multă grijă de corpul și sănătatea ta.

Citește și:

Dezvoltarea unor abilități

Multe persoane atrag atenția că nu este ușor să ai un copil. Există însă un aspect pozitiv care decurge din provocările maternității: te vei dezvolta foarte mult ca persoană. De nevoie, vei deveni mai organizată și mai adaptabilă, dar și mai răbdătoare și mai rezistentă. Cu aceste noi abilități, te vei surprinde că poți face lucruri de care înainte credeai că nu ești capabilă. În plus, nu te vei mai baza la fel de mult pe motivația care vine din exterior. Vei face lucruri dezinteresat pentru familia ta, nu ca să primești complimente, așa cum arată și upliftingmayhem.com.

Relațiile sociale

Maternitatea te va face să îți apreciezi părinții la un alt nivel. Nu doar atât, dar vei avea mult mai multă înțelegere, toleranță și bunăvoință pentru alți părinți. Atunci când vezi o mamă cu un copil care plânge, nu o vei mai judeca dur; din contră, vei simți că înțelegi prin ce trece. Această atitudine mai înțelegătoare și mai tolerantă îți va permite să legi prietenii bazate pe valori diferite, mai puternice. Bineînțeles, viața ta socială se va schimba după un copil: va trebui să planifici din timp întâlnirile cu prietenii și vei prefera să petreci timpul cu persoane care înțeleg ce înseamnă să fii părinte.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.