Setari Cookie-uri

Lentile pentru ochelari: Alege ce ți se potrivește cel mai bine

Cum știm însă care sunt cele mai bune criterii pe care trebuie să le considerăm pentru a alege ochelarii, lentilele și ramele care să ni se potrivească cu adevărat?

lentile pentru ochelari

În fiecare zi vedem numeroase persoane care poartă ochelari și fiecare dintre acestea pare să fi găsit un model nou de lentile și rame. Dat fiind faptul că există o mare diversitate de produse disponibile în această categorie atât în cadrul magazinelor fizice cât și online, acest fapt nu ne miră deloc.

Cum știm însă care sunt cele mai bune criterii pe care trebuie să le considerăm pentru a alege ochelarii, lentilele și ramele care să ni se potrivească cu adevărat?

Diversitate de modele și opțiuni: Ce alegem?

Lentile bifocale, progresive, monofocale? Rame colorate, înalte sau înguste? Produse recomandate pentru o mai bună vedere de aproape sau de la distanță? Primii ochelari sau circumstanțe noi care necesită opțiuni diferite? Nu este deloc ușor să alegi rapid varianta care să ți se potrivească cu adevărat, atât din punct de vedere estetic cat si medical.

Citește și:

Din acest motiv, astăzi ne-am propus să vă oferim câteva informații utile despre variantele pe care le aveți la dispoziție în aceste categorii și criteriile importante care vă pot ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Experiența alegerii primei perechi de ochelari

Specialiștii din domeniul oftalmologiei recomandă alegerea unor lentile monofocale în cazul pacienților care se află în situația de a purta ochelari pentru prima oară.

Motivul principal pentru care aceștia fac o astfel de recomandare are legătură cu lipsa de experiență a pacienților care necesită o perioadă de acomodare pentru corectarea problemelor de vedere cu care aceștia se confruntă.

Este foarte importantă formarea reflexelor necesare pentru ca experiența purtării primei perechi de ochelari să fie una pozitivă. Iată ce trebuie să știi despre lentilele monofocale recomandate în acest caz!

Citește și:

Lentile monofocale: Ce trebuie să știi despre acestea

Acest tip de lentile este recomandat a fi utilizat atât de către persoanele care necesită corectarea vederii de aproape cât și de cei care au probleme cu vederea la distanță.

În plus, lentilele monofocale reprezintă opțiunea ideală pentru cei care se pregătesc să poarte ochelari pentru prima oară întrucât îi ajută pe aceștia să își creeze reflexele necesare pentru purtarea și manevrarea corectă a noilor accesorii de care au cu adevărat nevoie.

Iată și alte recomandări utile de care trebuie să țineți cont în acest caz:

  • Se recomandă ca ochelarii destinați corectării vederii la distanță să fie purtați în permanență;
  • Ochelarii de aproape nu necesită purtare permanentă, recomandarea specialiștilor fiind ca aceștia să fie purtați doar atunci când este nevoie (pentru citit, atunci când se lucrează la calculator și în alte situații similare);
  • Este important ca rama ochelarilor să fie aleasă astfel încât aceasta să se potrivească cu lentilele monofocale recomandate de medicul specialist. Această recomandare este valabilă și în cazul modelelor de lentile bifocale sau progresive.

Să descoperim împreună cum ne pot ajuta și cele mai noi modele de lentile bifocale recomandate de către medicii oftalmologi în diverse situații.

Citește și:

Îmbătrânirea fiziologică a ochilor

Dacă ar fi să realizăm un top al vârstei la care tot mai multe persoane încep să poarte ochelari pentru a corecta diverse defecte de vedere, pragul de 40 ani ar fi cea mai indicată valoare pe care să o considerăm. Acest lucru se datorează faptului că această vârstă vine la pachet cu începutul etapei de îmbătrânire fiziologică a ochilor (etapă cunoscută în rândul specialiștilor sub denumirea de presbiopie).

Iată câteva dintre simptomele cele mai comune cu care vă puteți confrunta în momentul în care se declanșează presbiopia:

  • Dacă nu ați purtat ochelari până la această vârstă, ați putea observa că este mai dificil să citiți anumite materiale de aproape, resimțind astfel nevoia de a le îndepărta pentru a vedea mai clar.
  • Dacă utilizați deja ochelari cu lentile monofocale pentru vederea de aproape, ați putea observa că în anumite situații nu mai vedeți la fel de clar obiectele sau este dificil să citiți anumite materiale de la distanță foarte mică.

Ce trebuie să faceți în aceste situații pentru a reuși să corectați cu succes noile probleme de vedere identificate? Cel mai probabil, vi se va recomanda să optați pentru două perechi de ochelari, respectiv una pentru vederea de aproape și cealaltă destinată vederii la distanță.

Citește și:

Este aceasta însă singura opțiune pe care o aveți la dispoziție sau există și alternative care merită atenția voastră? Din fericire, acestea există și vi le vom prezenta în cele ce urmează.

Lentile bifocale: În ce situații este recomandat să le porți?

Cele mai noi modele de lentile bifocale au capacitatea de a corecta vederea la distanță și la apropiere prin intermediul unei singure lentile. Cum reușesc să facă acest lucru? Simplu, prin inserarea a două zone cu utilizare diferențiată în cadrul aceleiași lentile.

Iată ce trebuie să știți despre acestea:

  • Lentilele bifocale reprezintă opțiunea ideală pentru cei care consideră că este obositor să utilizezi două perechi de ochelari.
  • În cazul acestora, zona superioară este destinată vederii la distanță iar cea inferioară este recomandată pentru reglarea vederii de aproape. Cele două zone sunt ușor de identificat prin intermediul liniei ce le desparte.
  • Aceste lentile pot fi purtate permanent întrucât au capacitatea de a adapta înclinația ochilor în interior în funcție de specificul fiecărei situații întâlnite.
  • Noile modele de lentile bifocale pot fi montate pe rame de orice dimensiune, oferindu-vă astfel posibilitatea de a le utiliza în funcție de preferințe și necesități.

Medicul specialist vă va prezenta opțiunile pe care le aveți la îndemână în funcție de problemele pe care le întâmpinați. Astfel, acum că v-ați familiarizat cu situațiile care apar în mod frecvent și soluțiile pe care le aveți la îndemână, veți putea alege împreună cu acesta soluția care vi se potrivește cel mai bine.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    2 Octombrie 2018
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.