Setari Cookie-uri

5 pași pentru a scăpa de burtică

Se spune că bărbații preferă femeile cu forme, dar parcă tot am vrea să scăpăm de burtică. Ușor de zis, un pic mai greu de făcut, pentru că țesutul adipos din jurul taliei se așează primul și pleacă ultimul. Chiar dacă o dietă echilibrată și mișcarea ajută, cheia succesului este legaă de diminuarea nivelului de cortizol - hormonul stresului, din organism.

Acumulăm țesut adipos pentru că mâncăm mai multe calorii decât consumăm. Pe de altă parte, excesul de cortizol generat de corp ca răspuns la stres îndelungat transformă proteina din corp în glucoză, pe care o stochează apoi sub formă de grăsime. Există câteva metode pentru a reduce cantitatea de cortizol din organism și elimina grăsimea din jurul taliei. Specialistul în fitness-uri Elakaim îți recomandă următorii pași:

Pasi pentru a scapa de burtica

1. Modifică-ți stilul de viață. Redu numărul de calorii pe care le mânânci și crește numărul de calorii pe care le arzi. Aceasta va obliga corpul să folosească rezervele de combustibil și să ardă grăsimile.

2. Mănâncă sănătos. O dietă săracă în carbohidrați dar bogată în proteine și fibre este ideală pentru a arde caloriile în exces. Dieta ar trebui să includă și acizi Omega-3 sănătoși.

Citește și:

3. Fă mișcare. Nu lăsa nici o zi să treacă fără să faci mișcare măcar 30-40 minute. Mergi la sală, mergi pe jos, urcă pe scări, ridică-te de la birou în fiecare oră și fă câțiva pași.

4. Practică antrenamente de tip interval de înaltă intensitate. Ai fost la clase de interval? Dacă răspunsul este afirmativ, probabil că ai observat că principiul care stă la baza acestui exercițiu este alternarea exercițiilor de intensitate ridicată cu cele de intensitate scăzută. De exemplu, după ce te încălzești, poți face un sprint cu o durată de 20-30 de secunde și apoi continua cu mers sau alergare ușoară pentru următoarele 90 de secunde. Un astfel de antrenament va face corpul să ardă calorii în următoarele 48 de ore. De asemena, are un efect major asupra arderii grăsimii din jurul taliei deoarece duce la schimbarea metabolismului.

Citește și:

5. Redu nivelul de stres din viața ta. Stresul are o mulțime de efecte negative. Multe persoane mănâncă anapoda din cauza stresului. Reducerea stresului reduce nivelul de cortizol din organism și, implicit, grăsimea din jurul taliei. Meditația și yoga te pot ajuta în acest sens.

sursa foto front page: shutterstock/by paisit teeraphatsakool

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.