Setari Cookie-uri

Trei rețete de cafea care să-ți umple diminețile de savoare

Cafeaua este întotdeauna o alegere bună când vrei să te relaxezi cu prietenii, să te umpli de energie înaintea unei ședințe la birou sau pur și simplu când vrei să ai parte de un moment de liniște cu ține însuți.

Cu toții putem cădea de acord asupra unui lucru când vine vorba de dimineți; cea mai bună parte a acestora este de fapt prima ceașcă de cafea pe care o bem și care ne ajută, deopotrivă, să intrăm în ritmul lucrului mai rapid, dar și să ne încânte simțurile. Fie că alegi să o prepari la filtru, ibric sau espressor, cafeaua este întotdeauna o alegere bună când vrei să te relaxezi cu prietenii, să te umpli de energie înaintea unei ședințe la birou sau pur și simplu când vrei să ai parte de un moment de liniște cu ține însuți, savurând o licoare delicioasă.

Vei află cât de simplu este să prepari acasă o cafea ca un adevărat barista, fie că alegi varianta clasică măcinată sau cafeaua boabe espresso pe care o macini acasă cu ajutorul unui espressor.

Citește și:

Avantajele principale ale cafelei boabe sunt prospețimea și aromă intensă pe care le poți păstra timp îndelungat dacă alegi să folosești un espressor care poate macină cafeaua pe loc, fiind și o varianta economică în același timp, întrucât în comerț poți găși acum opțiuni de a comanda cafeaua boabe din magazine specializate de cafea, la diverse gramaje în funcție de preferințele tale.

Pe lângă nenumăratele sale beneficii medicale, cafeaua ne ajută să ne menținem fericiți. Încă un motiv în plus pentru care te poți trezi cu cincisprezece minute mai devreme decât obișnuiești și să prepari chiar tu acasă o cafea delicioasă.

Iată trei rețete de cafea pe care le poți face chiar tu când nu ai chef să mai mergi la cafenea înainte de a ajunge la birou sau pur și simplu când vrei să îți exersezi talentul ascuns de barista.

Citește și:

1. Piccolo Latte – aceasta este o rețeta de latte pentru băutorii de cafea mai sofisticați, care apreciază atât gustul cafelei cât și aspectul său, întrucât acesta este de fapt un latte servit nu într-o ceașcă, ci într-un pahar de dimensiuni mici, care amintește de Italia și devotamentul locuitorilor săi pentru o cafea bine făcută. Tot ce trebuie să faci este să pregăteșți un espresso obișnuit, fie la ibric, fie la espressor, folosind cafea boabe espresso, să o torni apoi într-un pahar peste care adaugi 250 ml de lapte, pe care l-ai fiert la foc mic până a căpătat o textura spumoasă. La final, poți încununa creația ta cu o aromă inedită de vanilie, scorțișoară sau cacao.

2. Espresso con Panna – rămâi în aceeași aventură italienească, rasfăţându-te cu o cafea tare, dar savuroasă pentru că tăria dată de cele două shot-uri de espresso este îndulcită de frișcă pe care o vei adaugă la final. Este de preferat ca frișca pe care o foloseșți să fie făcută în casă pentru o experiență cât mai aproape de cea italienească, iar cafeaua să fie espresso boabe pentru a te bucura de prospețimea cafelei măcinate de espressor.

Citește și:

3. Espresso Vienez Spicy – dacă eșți o persoană cu un accentuat spirit aventurier și gata oricând să încerce experiențe culinare inedite, atunci această cafea ti se va potrivi de minune. Pregătește o cafea cu două shot-uri de espresso, în care ai amestecat o jumătate de linguriță de scorțișoară, cuișoare și ienibahar. Îți garantăm că aroma pe care o vei simți este inconfundabilă.

Nu uita, avem câteva sfaturi simple și utile pentru a te bucura de o cafea care să îți încânte simțurile:

  • alege întotdeauna un espressor de bună calitate, altfel oricât de mult ai investi în cafeaua pe care o cumperi, există riscul că rezultatul final să nu fie pe placul tău;
  • adaptează-ți cafeaua în funcție de starea pe care vrei să o obții după savurarea ei, dacă vrei o cafea tare care să te energizeze optează pentru un espresso simplu sau dublu, în schimb dacă vrei să serveșți o cafea seară, pentru a te relaxa la o întâlnire cu cei dragi, optează pentru varianta decofeinizată sau pentru sortimente care conțin o cantitate redusă de cafea și mai mult lapte, frișcă sau alte arome adiționale (de preferat reduse în zahăr);
  • nu exagera cu cantitatea de cafea pe care o consumi într-o zi obișnuită, întrucât de la 4 ceșți în sus aceasta poate avea efectul contrar, iar tu te vei simți mai obosit, fiindu-ți afectat și somnul; nu uita, moderație în tot ceea ce faci!

Acum că ți-am stârnit curiozitatea cu aceste rețete extrem de simple, abia așteptăm să le încerci și să ne împărtășeșți cum ți-au ieșit.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.