Setari Cookie-uri

5 trucuri de detoxifiere pentru a-ți recăpăta energia

Acest proces te va ajuta să fii mai pozitivă și mai energică pe tot parcursul anului, dar și să îți menții sănătatea pe termen lung.

Primăvara, anotimpul renașterii și a noilor începuturi, este un moment excelent pentru detoxifierea organismului. Acest proces te va ajuta să fii mai pozitivă și mai energică pe tot parcursul anului, dar și să îți menții sănătatea pe termen lung.

Îți prezentăm 5 trucuri utile în procesul de detoxifiere, care te vor ajuta să îți recapeți energia și să pășești în noul anotimp simțindu-te minunat.

1. Elimină toxinele cu ajutorul plantelor

Sistemul limfatic reprezintă cheia procesului tău de detoxifiere pentru că funcția sa primară este să conducă toxinele din celule și vase de sânge până la organele care le elimină.

De aceea, este recomandat să se consume plante revitalizante pentru sistemul limfatic, cum ar fi: Păpădia, care absoarbe toxinele și stimulează ficatul; Echinacea, care joacă un rol important în stimularea sistemului imunitar; Trifoiul, înzestrat cu proprietăți de curățare a vaselor de sânge; Rădăcina de brusture care atenuează din efectele negative ale chimicalelor.

Citește și:

2. Purifică organismul prin hidratare

Purifică-ți organismul eliminând toate produsele nesănătoase. În această listă se află: zahărul, mâncarea de tip fast-food, carnea procesată, tot ce conține pesticide, chimicale, conservanți, grăsimi și uleiuri prăjite.

Bea cât de multe lichide poți pentru o detoxifiere optimă, dar optează și pentru sucuri naturale din fructe și legume. În această privință, o opțiune bună de hidratare este sucul prin presare la rece, care este recomandat pentru că atunci când este stors nu oxidează și menține compoziția naturală a fructelor.

Acesta lucru este posibil datorită storcătorului prin presare la rece, special conceput pentru a obține acest tip de suc. O idee bună este să cauți o ofertă la storcător prin presare la rece pentru a obține la tine acasă suc care să te ajute în procesul de detoxifiere și menținere a sănătății.

Citește și:

De asemenea, tot pentru a rămâne hidratat, poți bea ceai de păpădie, care stimulează funcțiile ficatului. Trei cești pe zi sunt suficiente și te ajută să îți menții organismul sănătos și psihicul pozitiv.

3. Activitatea fizică este cheia

Orice regim alimentar nu poate fi susținut fără activitate fizică. Cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru corpul tău este să nu faci mișcare, dat fiind faptul că sportul ajută fluidele din sistemul limfatic să circule și să elimine toxinele din organism.

Dacă nu faci mișcare poți să acumulezi toxine în corp care îți pot afecta inima și plămânii. Așa că mergi cât mai mult pe jos, aleargă sau chiar sari pe trambulină pentru că aceste exerciții te ajută să îți revitalizezi sistemul limfatic și să te simți mai energică.

Citește și:

4. Gata cu alimentele nesănătoase

Orice cură de detoxifiere trebuie să conțină alimente care te pot ajuta să elimini excesul de apă. Elimină alimentele nesănătoase și ai grijă să incluzi în dieta zilnică plante verzi: castraveți, salate, spanac.

Castraveții conțin apă și sunt o excelentă sursă de fibre, potasiu, complex de vitamine B, fosfor și magneziu; Salatele verzi conțin vitamina A și C (nu cumpăra iceberg, pentru că nu are valoare nutritivă); Spanacul este o sursă minunată de calciu pe care o poți adăuga în salate.

5. Terapie cu apă

De data aceasta nu vorbim despre hidratare, ci despre cum poți să îți stimulezi sistemul limfatic în timpul dușului. O metodă foarte bună în acest sens este să alternezi apa caldă cu apa rece la intervale de 3-4 minute. Funcționează asemeni unui masaj, te revitalizează și te energizează, așa că acest ritual este recomandat la începutul zilei. Păstrează băile lungi și fierbinți pentru perioadele de odihnă și înlocuiește-le în timpul săptămânii cu aceste dușuri terapeutice.

Citește și:

Așadar, dacă vrei să începi un proces de detoxifiere a organismului, nu uita: fă alegeri alimentare sănătoase, nu uita să incluzi mișcarea în programul tău zilnic, profită de miracolul plantelor și hidratează-te corespunzător cu legume și fructe care conțin multă apă și cu sucuri naturale obținute prin presare la rece. Include și terapia cu apă în acest proces și rezultatele vor fi și mai rapide.

Foto main Oksana Shufrych/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.