Setari Cookie-uri

Corpul tău: aliat sau dușman?

Nimic nu va egală frumusețea și măiestria cu care a fost lucrat cel mai important outfit pe care îl porți, uneori fără să îi dai prea multă atenție, pe parcursul vieții tale pe Pământ: corpul tău.

Îți poți cumpăra cele mai frumoase haine, cei mai minunați pantofi, poșete din piele fină. Nimic nu va egală frumusețea și măiestria cu care a fost lucrat cel mai important outfit pe care îl porți, uneori fără să îi dai prea multă atenție, pe parcursul vieții tale pe Pământ: corpul tău.

Oricât de sofisticat este corpul tău, nu el este cel menit să ia decizii pentru tine. El te poate îndruma pe calea benefică pentru tine atunci când ai grijă de el și funcționează în parametri optimi. Sau, din contră, te poate face să o iei pe cărări ocolitoare atunci când lucrurile scapă de sub control iar substanțele chimice din care este alcătuit o iau razna.

Un corp care nu este în echilibru din toate punctele de vedere, te poate face să iei decizii greșite sau să acționezi în detrimentul tău. Poți ajunge să mănânci mai mult decât ai nevoie și, mai ales, ceea nu ai nevoie. Poți începe o relație cu un partener total nepotrivit, în ciuda semnalelor de alarmă care apar de la început, doar pentru că simți nevoia unei atingeri. Iar lista poate continua cu lucruri în aparență minore dar care, pe termen lung, pot avea efecte semnificative asupra fiecărui aspect al vieții tale.

Citește și:

Să îți lași corpul să îți coducă viața este ca și cum ai lăsa o rochie să îți spună ce să faci, cum să vorbești, unde să te duci și cu cine să te întâlnești. Corpul este doar un costum extrem de sofisticat, cu antene sensibile, care îi permite sufletului tău să se joace pe acest Pământ și să trăiască diverse experiențe. In orice moment, viața poate fi schimbată și reasamblată ca un joc de puzzle.

Asta nu înseamnă că trebuie ignorat sau tratat cu delăsare. Prin ceea ce americanii numesc ”gut feeling” corpul te va avertiza atunci când ceva este în neregulă, când cineva te minte sau când, din contră, ceva este benefic pentru tine. Un corp sănătos și îngrijit îți va permite să de bucuri de viață la maxim, să experimentezi dimensiunile mai înalte ale existenței și, de ce nu, să porți cu multă grație și eleganță cele mai frumoase rochii din dulapul tău.

Citește și:

Așadar, bucură-te de acest dar minunat și folosește-l tu în loc să îl lași să te folosească. Și nu uita că depinde de tine ca trupul tău să îți fie aliat sau dușman.

Featured foto by Everett Collection via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.