Setari Cookie-uri

5 rețete delicioase și ușoare cu spirulină

Spirulina este cunoscută drept alga-minune, iar acest pseudonim nu ar trebui să ne ia prin surprindere dacă analizăm lista de beneficii pe care aceasta le oferă.

Consumată cu regularitate, spirulina fortifică sistemul imunitar al organismului și contribuie la detoxificarea sa.

Totodată, această algă este folosita sub formă de pulbere sau pilule ca adjuvant în curele de slăbire. Studiile au dezvăluit, de-a lungul timpului, totul despre spirulină, iar astăzi acest produs este considerat un super-aliment.

Poți beneficia de efectele sale terapeutice în diverse combinații alimentare, pe care le poți prepara simplu și rapid chiar la tine acasă. Noi îți propunem 5 rețete în care poți utiliza spirulina.

1. Smoothie cu spirulină

Ești tot timpul pe fugă, așa că nu poți savura micul dejun în voie? Atunci un smoothie cu spirulină poate fi masa perfectă pentru diminețile contra-cronometru! Gustul spirulinei devine mult mai apetisant atunci când aceasta este mixată cu fructele sau legumele tale preferate. Adaugă în blender ingredientele favorite și, la final, adaugă și pudra de spirulina.

Citește și:

Acest smoothie este o alternativă sănătoasă pentru mâncarea de tip fast-food și poate fi consumat în orice moment al zilei. O rețetă simplă și sănătoasă, ce îți va oferi aportul necesar de vitamina B, calciu, fier și proteine vegetale!

2. Parfait pentru un mic dejun delicios

O altă rețetă sănătoasă pe care ți-o propunem este parfait-ul cu spirulină. Acesta reprezintă sinergia dintre carbohidrați și proteine, un mix excelent pentru a-ți oferi energie și pentru a-ți da senzația de sațietate până la următoarea masă.

Pentru a pregăti un parfait pentru un mic dejun delicios și mai ales sănătos, combină următoarele ingrediente:

  • 1/2 ceașcă de ovăz, fără gluten
  • 1 linguriță de mere uscate
  • 1 lingură de migdale
  • 1 lingură de cacao
  • 1 coajă de lămâie bio, uscată și tocată fin
  • 1/2 linguriță de praf de vanilie
  • 1 lingură de praf de maca
  • 1 ceașcă de lapte de caju
  • 1 lingură spirulină pulbere
  • 2 linguri de semințe de dovleac

Într-un bol mic de sticlă adaugă în straturi ovăzul, merele, migdalele și fulgii de ciocolata. Mai apoi, amestecă la blender restul ingredientelor. Toarnă compoziția obținută peste ingredientele din bol și bucură-te de un desert savuros!

Citește și:

3. Sos guacamole cu spirulină

Te tentează gustările dintre mese, mai ales atunci când ești în fața televizorului sau chiar la birou? Îți sugerăm o alternativă benefică pentru organismul tău și absolut delicioasă: pregătește un sos guacamole după o rețetă specială.

De fapt, tot ceea ce ai de făcut este să îmbogățești clasica rețetă de sos guacamole amestecând, alături de celelalte ingrediente, trei linguri de spirulină

4. Salată răcoritoare cu spirulină și spanac

În sezonul cald, ne putem bucura din plin de beneficiile legumelor de sezon. Așadar, salatele ar trebui să devină felul principal de mâncare, indiferent de momentul zilei. Poți încerca o mulțime de mixuri savuroase, adaugând într-un bol mare toate legumele tale preferate.

Citește și:

Propunerea noastră este să încerci o salată răcoritoare cu spanac, în care să introduci ingredientul minune: spirulina! Asezonează salata cu un dressing în care ai amestecat în prealabil și pudră de spirulină, porția ta binemeritată de sănătate și de energie!

Include în rețeta ta avocado și roșii, pentru un aport considerabil de antioxidanți.

5. Bomboane sănătoase pentru un boost de energie

Dacă nu ai mai luat până acum spirulină, te poți familiariza cu gustul său prin prepararea unor bomboane sănătoase care să o conțină. Aceste bomboane sunt, de asemenea, ideale pentru a fi consumate după antrenamentele fizice, deoarece sunt bogate în proteine.

Pentru a pregăti delicioasele bomboane vei avea nevoie doar de un blender sau de un mixer și de următoarele ingrediente:

Citește și:
  • 1 cană de migdale crude
  • 1/4 cană de caise uscate
  • 1/4 ceașcă de fistic
  • 1/4 cană de unt de migdale crude
  • 1 lingură de fulgi de ciocolată amăruie
  • 2 linguri de semințe de in
  • 2 linguri de praf de cacao neprocesată
  • 2 linguri de nucă de cocos mărunțită
  • 1 lingură de spirulină pudră

Combină fructele, semințele, nucile și migdalele într-un blender, iar mai apoi adaugă treptat restul ingredientelor și amestecă-le până ce obții un aluat ușor maleabil. Din acest aluat, formează bomboanele și lasă-le la congelator peste noapte.

Beneficiază de proprietățile spirulinei delectându-te cu aceste rețete ușoare și gustoase!

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.