Setari Cookie-uri

5 obiceiuri importante pentru o igienă ireproșabilă

Obiceiurile tale sunt cele care îți dictează stilul de viață mai mult decât orice, iar acest lucru este valabil și în privința igienei corporale.

Cu toții știm cât de importantă este aspectul nostru curat. O igienă bună nu doar că ne ajută să ne păstrăm curate, ci ne și ferește de boli, paraziți sau infecții, iar toate astea fără prea mari eforturi din partea noastră. Totuși, secretul acesteia nu este legat de produsele sau instrumentele pe care le folosești în baie, ci de rutina ta zilnică.

Obiceiurile tale sunt cele care îți dictează stilul de viață mai mult decât orice, iar acest lucru este valabil și în privința igienei corporale. Felul în care ești văzută de ceilalți poate fi puternic afectat dacă igiena ta nu este una impecabilă. Tocmai de aceea, e foarte important să-ți acorzi în fiecare zi timpul de care ai nevoie pentru câteva proceduri, chiar și atunci când ești pe fugă.

Citește și:

Iată 5 obiceiuri zilnice care te vor ajuta să ai întotdeauna o igienă corporală ireproșabilă:

1. Menține o locuință curată

O igienă personală corespunzătoare pleacă de la o locuință curată. Tocmai de aceea, e foarte important să te asiguri că mediul în care locuiești este unul curat și ordonat. Baia este, desigur, cea mai importantă cameră când vine vorba de igienă, așa că aici curățenia trebuie să fie impecabilă. De asemenea, e important ca sistemul tău sanitar să funcționeze bine, fie că e vorba de cadă, vas de toaletă sau chiuvetă. E important să te asiguri că țevile din baie nu se înfundă, că robinetele și bateriile din baie funcționează corespunzător și eficient.

O baterie de chiuvetă defectă îți poate da bătăi de cap multă vreme, dacă nu o schimbi la timp. Tocmai de aceea, e important să te asiguri că folosești robinete și baterii performante, cum sunt cele de pe romstal.ro, care te vor ajuta să economisești apă, dar și bani la plata facturilor.

Citește și:

O locuință curată este o locuință igienică, motiv pentru care ar trebui să-ți formezi obiceiul de a face curățenie în mod regulat în toate camerele casei tale. Astfel, vei trăi într-un mediu mai curat și mai sănătos, iar asta va avea o influență pozitivă asupra sănătății, și, totodată, asupra stării tale de spirit.

2. Ai grijă de igiena corporală

E important să te speli pe corp des. Ar trebui să faci duș sau baie cel puțin o dată pe zi, iar în zilele caniculare de vară chiar de două sau trei ori. De asemenea, ar trebui să faci câte un duș după fiecare sesiune de antrenament, atunci când faci sport. Chiar și atunci când nu ai posibilitatea să faci duș sau baie, ar trebui să încerci să găsești soluții pentru a-ți menține igiena corporală. Spre exemplu, dacă pleci câteva zile cu cortul, poți opta pentru o sesiune de înot, în cazul în care există un râu prin apropiere sau poți folosi un burete, dacă te afli în spital și nu ai alte opțiuni.

Citește și:

3. Acordă atenție igienei dentare

Sănătatea dinților tăi depinde foarte mult de igiena ta dentară, iar aceasta este afectată în mod direct de frecvența cu care te speli pe dinți. Ar trebui să încerci să folosești periuța de dinți după fiecare masă, aceasta fiind cea mai bună metodă de a limita degradarea dinților sau de a preveni bolile gingiilor, conform Health. Cu toate acestea, timpul și locul în care te afli nu îți permit întotdeauna să faci asta. Chiar și așa, e foarte important (dacă nu o faci deja) să te obișnuiești să te speli pe dinți măcar de două ori pe zi, eventual seara, înainte de culcare, și dimineața, înainte să pleci la serviciu.

4. Spală-te pe mâini

Spălatul pe mâini e, probabil, unul dintre cele mai frecvente, dar și cele mai importante obiceiuri pe care ar trebui să la ai. Ne folosim mâinile în permanență și adesea ne atingem ochii, gura, nasul sau urechile, de cele mai multe ori, fără să realizăm. În consecință, este foarte important să te speli pe mâini ori de cât ori ajungi acasă de afară, precum și înainte de fiecare masă.

Citește și:

5. Îngrijește-ți unghiile și părul

Îngrijirea unghiilor și a părului sunt importante pentru toate femeile, însă îngrijirea nu echivalează întotdeauna și cu igiena. O persoană poate avea o coafură foarte elegantă, fără să aibă însă și un păr curat. Din acest motiv, e important să acorzi părului și unghiilor tale atenția pe care o merită, atunci când te pregătești să ieși din casă. Ar trebui să te speli pe păr de două-trei ori pe săptămână, pentru a evita acumularea de sebum, care îi va da un aspect foarte neplăcut. De asemenea, unghiile ar trebui tăiate cel puțin odată la trei zile, pentru a le menține curate și îngrijite.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.