Setari Cookie-uri

Cum sa faci fata unei sarcini cu succes in timpul verii

Cum sa te adaptezi temperaturilor ridicate atunci cand esti insarcinata.

Caldura crescuta si umiditatea verii pot fi unele dintre caracteristicile acestui sezon care ne fac sa ne simtim nu tocmai bine, provocandu-ne o stare permanenta de disconfort. Problema si mai mare apare in momentul in care trebuie sa treci prin toate acestea, insarcinata fiind. Ce te faci in aceste conditii? Incerci sa te adaptezi.

Dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital iti ofera 7 sfaturi practice pe care sa le pui in aplicare pentru a trece mai usor peste aceasta vara.

1. Hidrateaza-te

„Cel mai important lucru in sezonul canicular este sa te hidratezi. Este recomandat sa bei cel putin 8 pahare de apa pe zi - mai ales in lunile de vara. Apa este necesara pentru a transporta nutrientii catre fat, pentru a detoxifia organismul si pentru a-ti mentine pielea catifelata. O hidratatare intensa ajuta corpul sa se raceasca, sa lupte impotriva caldurii si sa reduca retentia de apa.”, afirma dr. Silviu Istoc.

Citește și:

2. Investeste intr-un costum de baie pentru gravide

Nu este nevoie sa eviti plaja sau piscina doar pentru ca esti insarcinata. In loc sa porti un costum de baie obisnuit, cauta-l unul care sa te ajute sa te simti confortabil. Inotul este o activitatea foarte buna in lunile de vara - nu numai ca te ajuta sa iti racesti corpul, dar, de asemenea, amelioreaza presiunea asupra articulatiilor.

3. Opteaza pentru aerobic in apa

Poti apela la un sport foarte eficient si sigur pe toata perioada verii: aerobic in apa. Acesta te va ajuta sa te mentii in forma, in timp ce te vei bucura de racoare. Inainte de a incepe o astfel de activitate, consulta-te, mai intai cu medicul tau.

4. Dormi la pranz

„Dupa-amiaza este cea mai calduroasa parte a zilei, asa ca, daca poti, sari peste ea. Fiind insarcinata este o munca grea, deci, vei avea nevoie de odihna. O siesta la mijlocul zilei te va ajuta sa ocolesti caldura, permitand organismului sa se recupereze si sa se reincarce.”, adauga dr. Silviu Istoc.

Citește și:

5. Poarta haine racoroase

Inlocuiesti garderoba ta obisnuita cu rochii de bumbac sau in vaporoase, cu tricouri largi si pantaloni scurti de maternitate. Nu purta imbracaminte stransa, din materiale care nu lasa pielea sa respire. Astfel, te vei putea misca in voie, fara sa transpiri excesiv si fara sa te simti inconfortabil.

6. Relaxeaza-te cu o baie calduta

Aprinde o lumanare parfumata, adu-ti cartea preferata si relaxeaza-te in cada pentru o vreme. O baie calda sau calduta va ajuta la reducerea temperaturii corpului si, cu siguranta,te vei simti mai bine. Bucura-te de putin timp doar pentru tine. Meriti toate pauzele pe care le poti obtine.

7. Tine-ti picioarele sus

Picioarele, talpile si gleznele femeilor gravide sunt predispuse la umflare, iar caldura de afara va inrautati si mai tare situatia. Cu fiecare ocazie, sprijina-ti picioarele undeva mai sus decat trunchiul pentru a ajuta circulatia. Un alt truc este acoperirea lor cu un prosop umed, si de amenea, evita sa stai cat mai mult in picioare.

Citește și:

Tinand cont de sfaturile de mai sus, vei trece de vara cu brio, bucurandu-te in acelasi timp de toate frumusetiile ei.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.