Setari Cookie-uri

Cinci lucruri care îți fură energia

Dacă te simți lipsită de energie și poftă de viață, de vină nu este neapărat jobul sau mediul ambiant. Alegerile pe care le faci zilnic în viața ta te susțin sau nu. Iată cinci lucruri care îți fură din energie.

1. Discuțiile în contradictoriu care nu sunt constructive

Aceasta este una dintre cele mai mari capcane pe care ni le întinde egoul. Intrăm într-o discuție în contradictoriu cu cineva și continuăm de dragul de a avea dreptate sau de a părea mai tare deși intuiția ne spune că nu vom ajunge nicăieri. Ambele persoane implicate sun prea prinse în propriile vorbe pentru a ascula cu adevărat ce spune celălalt. Așadar evită astfel de certuri inutile pentru că nu fac altceva decât să te sece de energie, o energie pe care o poți folosi în mod constructiv.

Citește și:

2. Distracțiile inutile

Nu este nimic rău cu a te relaxa, a e distra și a te simți bine. Insă să pierzi vremea este cu totul altceva. Iar asta este foarte ușor în ziua de astăzi în care entertainmentul este doar la un click distanță. Evită așadar distracțiile inutile precum uitatul la televizor, navigatul fără sens pe Internet (te las pe tine să continui lista) și folosește-ți timpul liber pentru a crea momente cu adevărat frumoase și valoroase în viața ta care îți vor umple rezervorul de energie făcându-te să fii mai creativă și mai productivă.

3. Alimentele nesănătoase

Consumul de alimente nesănătoase este dăunător atât pentru corpul cât și pentru mintea ta. O mâncare procesată sau junk food poate părea delicioasă însă aportul de vitamine și de nutrienți este egal cu zero. Asta fără a mai vorbi de faptul că, în loc să te energizeze, nu face altceva decât să te facă să te simți letargică și obosită.

Citește și:

4. Despicatul firului în patru

Mintea ta consumă un sfert din energia ta. Despicatul firului în patru și gânditul compulsiv reprezintă folosirea greșită a potențialului minții. Acest obicei îți fură energia pe care o poți folosi pentru a construi viața pe care o dorești

5. Obiceiurile negative

Anumite obiceiuri sunt bune pentru că ne ajută să facem anumite lucruri pe pilot automat iar viața devine mai ușoră. Aceasta poate fi o mare capcană în cazul obiceiurilor negative.

Featured foto by ra2studio via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.