Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente problemele de sănătate ale femeilor

Verificarea stării de sănătate trebuie făcută nu doar în momentele în care suferi o durere fizică insuportabilă, ci periodic, astfel încât, în cazul în care suferi de o anumită boală, să poți să o tratezi din timp.

Sănătatea este, de multe ori, neglijată, mai ales atunci când programul la locul de muncă este mult prea încărcat sau când te temi de ceea ce ai putea afla odată ce mergi la medic pentru analizele de rutină. Însă verificarea stării de sănătate trebuie făcută nu doar în momentele în care suferi o durere fizică insuportabilă, ci periodic, astfel încât, în cazul în care suferi de o anumită boală, să poți să o tratezi din timp.

Atât bărbații, cât și femeile se confruntă, de-a lungul vieții, cu mai multe probleme de sănătate, unele dintre ele ușor de diagnosticat, altele cu o simptomatologie incertă. Cu toate acestea, sunt unele boli care par să afecteze, cu precădere, femeile. Printre acestea se numără depresia și anxietatea, precum și atacurile de cord. Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ale femeilor.

Citește și:

Infecția tractului urinar

Femeile prezintă un risc mai ridicat de a suferi de o infecție a tractului urinar, spre deosebire de bărbați. Infecția care afectează vezica urinară poate fi dureroasă și enervantă, însă consecințe serioase pot apărea când infecția se răspândește la rinichi. Nu întotdeauna când vorbim de infectii urinare vorbim și de prezența unor simptome, dar, atunci când ele există, acestea pot fi, printre altele, o nevoie puternică și persistentă de a urina, o senzație de arsură în momentul urinării, precum și dureri în zona pelvină.

Cancerul de sân

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer de care suferă femeile. Experții susțin că teama de a suferi de cancer de sân poate fi, uneori, exagerată, iar acest lucru le împiedică pe femei să meargă la medic pentru analize sau, la extrema cealaltă, le determină să ia decizii radicale, precum mastectomia, chiar și atunci când nu sunt necesare. Principalii factori de risc pentru cancerul de sân sunt vârsta înaintată, istoria familială a acestei boli, consumul excesiv de alcool, obezitatea, menstruația timpurie (înainte de vârsta de 12 ani) și menopauza după vârsta de 55 de ani.

Citește și:

Bolile autoimune

Bolile autoimune apar atunci când celulele corpului responsabile cu eliminarea amenințărilor, precum virusurile, atacă celulele sănătoase. Cele mai cunoscute simptome ale bolilor autoimune sunt epuizarea, febra ușoară, durerile, iritațiile pielii și amețelile.

Osteoporoza

Osteoporoza slăbește oasele, astfel că femeile care suferă de această boală sunt mai predispuse la accidente. Spatele îndoit, durerile de spate, fragilitatea erau câteva dintre problemele cu care femeile trebuiau să se obișnuiască și să le tolereze înainte ca medicii să descopere osteoporoza.

Sunt câțiva factori care provoacă această afecțiune, printre care vârsta, consumul de alcool, lipsa activităților fizice, fumatul și folosirea steroizilor. Deși nu există niciun remediu pentru a vindeca osteoporoza, medicii pot prescrie tratamente care să încetinească progresul bolii.

Citește și:

Boli cardiovasculare

Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză a decesului în rândul femeilor. Potrivit studiilor, una din trei femei moare în fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare, iar acest lucru se întâmplă și pentru că sunt diagnosticate greșit.

În timpul unui atac de cord, majoritatea oamenilor simt o amorțeală și o strângere la nivelul pieptului, însă, în cazul femeilor, simptomele pot fi diferite. Ele pot resimți greață și un ușor disconfort, motiv pentru care nu cer ajutor specializat.

Depresia

Potrivit cercetărilor, depresia pare să afecteze mai mult femeile decât bărbații. În fiecare an, aproximativ 12 milioane de femei suferă de o tulburare depresivă, comparativ cu 6 milioane în cazul bărbaților. Fluctuațiile hormonale pot duce la depresie sau anxietate. Multe femei suferă, la scurt timp după naștere, de depresia post-partum. Totodată, femeile pot suferi de depresie perinatală, care se manifestă prin schimbări ale stării emoționale, tristețe și oboseală. Trecerea la menopauză poate provoca, de asemenea, depresie.

Citește și:

Așadar, pentru a preîntâmpina evoluția unor astfel de boli, mergi la medic periodic și, mai ales, atunci când simți că au loc schimbări în organismul tău.

Foto: Alexander Raths/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.