Setari Cookie-uri

Care este poziția corectă în bancă? O coloană sănătoasă pentru copilul tău!

Copilul tău se plânge că-l doare capul. Că este amețit sau că durerile lombare nu-l mai „lasă” efectiv să stea în bancă. Este obosit tot timpul și are o stare proastă, în general. Te-ai gândit că ar putea să fie o problemă de postură în bancă?

„Poziția în care stă copilul tău în bancă, unghiul din care privește tabla de scris, felul în care este aplecat asupra caietului de clasă îi poate afecta pe termen lung sănătatea. În același timp, o poziție incorectă la școală și chiar acasă, în fața calculatorului, poate cauza dureri de spate și afecțiuni oftalmologice”, explică Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Care este poziția corectă în bancă? 6 reguli esențiale

Copilul tău stă cu spatele sprijinit de spătarul scaunului și are șezutul apropiat de spatele scaunului. Atenție: între șolduri, glezne și genunchi trebuie să se formeze un unghi de 90˚.
Ochii celui mic trebuie să fie la același nivel cu monitorul calculatorului.
Copilul trebuie să țină coatele pe masă.

Citește și:

Atunci când scrie, corpul celui mic trebuie să formeze un unghi de aplecare de maxim 30˚.
Mare atenție ca scaunul celui mic să fie tras sub masă sau sub bancă
Nu-l lăsa pe cel mic să stea picior peste picior. Cel mult, dacă dorește să miște picioarele, este preferat să încrucișeze gleznele. Poziția picior peste picior dăuneaza grav mușchilor.

„Ceea ce urmează să spun este foarte important, fie că vorbim despre postura copilului sau cea a adultului. Repet și nu mă satur să repet, alternează statul pe scaun, cu perioadele în care te miști. Stai în picioare. Fă mișcare. Eventual... dacă ai o pauză mai lunga, fă câțiva pași în jurul clădirii în care activezi. Mișcare te ajută să-ți oxigenezi creierul, ceea ce se traduce într-o capacitate de concentrare mai mare”, conchide specialistul Cornel Brotac.

Citește și:

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.