Setari Cookie-uri

Cum te încarci cu energie pozitivă prin recompense pe care ți le acorzi singură - idei practice

Câteva moduri prin care îți poți acorda recompense fără mari eforturi, ori de câte ori simți nevoia:

Recompensele pe care ți le dai singură sunt ca niște premii pe care ți le acorzi, din când în când, pentru a-ți recăpăta energia pozitivă și pentru a te relaxa. Și nu e vorba că nu ai primi atenția cuvenită din partea celor din jur, dar uneori, este bine să nu aștepți de la ceilalți ceea ce poți să faci chiar tu.

Iată, mai jos, câteva moduri prin care îți poți acorda recompense fără mari eforturi, ori de câte ori simți nevoia:

Mergi la cumpărături și ia cadouri

Ești obosită după o zi plină de muncă? Simți că nu mai ai energie să mai faci niciun fel de treabă prin casă și nici cu familia sau prietenii nu îți vine să ieși în oraș? Atunci, poate că e timpul să te gândești să faci ceva doar pentru tine. Pentru multe dintre noi, shoppingul funcționează ca o terapie, iar, atunci când îți propui să iei un cadou, experiența e cu atât mai interesantă.

Citește și:

Dacă angajatorul tău îți oferă tichete cadou pe card, ai un motiv în plus să încerci o astfel de recompensă pentru tine. Există studii psihologice care au demonstrat că, uneori, a dărui ceva cuiva te încarcă mai mult cu energie pozitivă, decât atunci când primești un dar. Tu alegi ce îți face plăcere mai tare și ce anume te-ar face mai fericită: să iei ceva pentru tine sau pentru altcineva. Indiferent ce alegi, cu siguranță îți va da o stare de bine.

Ia-ți o zi liberă de la muncă

Psihologii sunt de părere că orice se poate califica pentru „titlul” de recompensă, atâta vreme cât tu o privești așa. Prin urmare, nu trebuie să te gândești la lucruri complicate. În momentul în care ceva îți face plăcere și te simți eliberată de stres și de griji, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, atunci vorbim despre eficiența gestului respectiv. Astfel, chiar și o banală ceașcă de ceai poate fi o recompensă pentru tine.

Citește și:

Rămânând în acest registru, o zi liberă de la muncă, indiferent dacă este în mijlocul săptămânii sau că o legi de weekend, poate fi un prilej excelent ca să te încarci cu energie pozitivă. Și nici măcar nu ești nevoită să faci ceva special în ziua aceea: citește o carte care îți place, vizionează un film, plimbă-te în parc, joacă-te cu pisica sau cățelul sau pur și simplu odihnește-te. Funcționează ca o pauză pe care o meriți după ce ai terminat ce aveai de făcut sau ca un instrument pentru a te putea concentra mai bine ulterior, ca să rezolvi o problemă mai complicată.

Creează-ți propriul spațiu spa la tine acasă

Multe dintre prietenele tale aleg să meargă la salon ca să beneficieze de tratamente de înfrumusețare sau pur și simplu să se relaxeze. Dacă încerci să-ți creezi un astfel de spațiu spa chiar la tine acasă, te-ai putea simți mult mai bine. În primul rând, pentru că tu l-ai organizat așa cum vrei, deci poți fi cât de creativă dorești, alegi doar aromele și produsele care îți plac cel mai mult și stai să te relaxezi cât poftești.

Citește și:

În plus, în felul acesta, poți economisi ceva bani pe care să-i folosești în alte scopuri, dându-ți șansa unor noi recompense, pe lângă senzația de bine că ai grijă de tine și te detașezi de griji.

Acordă timp pasiunilor tale

Când vine vorba de recompense, poate că cel mai util mod de a te încărca eficient cu energie pozitivă este să acorzi timp pasiunilor tale, mai cu seamă atunci când nu ai mai făcut acest lucru de foarte multă vreme. Pune pe hârtie proiectele pe care le-ai început și nu le-ai terminat pentru că ai avut întotdeauna alte priorități: ai luat câteva lecții de balet și când să fii pe scenă, la primul tău spectacol de amator, ai renunțaț din cauza jobului, te-ai înscris la cursuri de limbi străine, dar te-ai oprit la nivelul de începător. Sunt numai câteva posibile exemple.

Citește și:

Și dacă în continuare ți se pare complicat să-ți duci la bun sfârșit proiectele, atunci pune-ți în minte să-ți împlinești un vis. De pildă, dacă te pasionează muzica și vrei să-i vezi pe artiștii preferați live, rezervă-ți bilete și mergi la spectacolul lor. Energia pe care o împărtășești cu mii de oameni care simt la fel ca tine te poate încărca pozitiv pentru multă vreme.

Indiferent ce alegi să faci, că bei o ceașcă de cafea sau de ceai bucurându-te de arome ca și când le-ai fi descoperit pentru prima dată, că iei un cadou pentru tine sau pentru cineva la care ții, important este felul în care tu privești lucrurile. Orice poate deveni recompensă pentru tine, atât timp cât îți dă senzația că meriți.

Sursa foto: Spass's portfolio/Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.