Ce lucruri poți face pentru a profita de toamnă

Ce lucruri poți face pentru a profita de toamnă

Unele lucruri este recomandat să le faci în perioada care urmează.

Ca orice început, și venirea toamnei aduce cu sine lucruri noi. Unele plăcute, cum sunt peisajele pline de culori și serile liniște savurate la un ceai cald, alte mai mohorâte, cum sunt zilele ploioase, total diferite de cele cu care am fost obișnuite o vară întreagă. Oricum ar fi, merită să profităm de aspectele fiecărui sezon în parte, mai ales că unele lucruri este recomandat să le faci în perioada care urmează. Iată despre ce este vorba:

Epilarea definitivă progresivă

Așa cum știi, noi, femeile, ne dorim ca în sezonul cald să putem purta rochii sau pantaloni scurți fără să stăm cu grija părului de pe picioare. Pentru multe dintre noi este un stres în plus. În fiecare lună trebuie să faci programare la salon, evident dacă nu alegi varianta de a te epila la tine acasă. Aspectul acesta ne taie din bucuria de a fi reprezentantele sexului frumos pentru că nu întotdeauna avem timp și dispoziție pentru ședințele „chinuitoare” .

Ca o soluție salvatoare, din fericire, s-a inventat tratamentul de epilare definitiva progresiva - o variantă eficientă prin care scapi definitiv de părul nedorit de pe orice suprafață a corpului. Ideal este să începi ședințele toamna, pentru ca primăvara să fii total pregătită pentru sezonul cald. Deoarece un procedeu complet presupune un număr de cel puțin opt ședințe, făcute la un interval regulat de timp, aproximativ la 3-5 săptămâni (aproape o ședință pe lună), trebuie să îl începi din timp.

Tatuajul pe care ți-l dorești de mult timp

De ceva timp te „bântuie” ideea de a-ți face un tatuaj. Știi cum vrei să arate, dar și locul în care vrei să ți-l faci. Mai lipsește programarea la un salon. Fie că vrei să îţi tatuezi șiruri de steluțe în stil Rihanna sau te atrag mesajele scurte scrise în genul Angelina Jolie, este bine să știi că sezonul potrivit pentru a-ți împlini visul este fie toamna, fie primăvara. Și asta datorită temperaturilor mai scăzute care te obligă să porți haine groase, cu mâneci lungi ce îți permit să îți protejezi tatuajul proaspăt de razele solare. În plus, ultravioletele decolorează, prin urmare, este recomandat ca o perioadă să te expui mai puțin la soare.

O dietă care te pregătește pentru sezonul rece

Odată ce temperaturile încep să scadă, organismul nostru are nevoie de mai mulți nutrienți. În perioada de trecere de la căldura specifică zilelor de vară, la frigul din iarnă, corpul, fiind mai vulnerabil, trebuie susținut printr-o alimentație bogată în vitamine și nutrienți hrănitori. Astfel, vei evita episoadele de gripă, răceală, virozele și îți vei antrena imunitatea să reziste sezonului rece. În plus, alegând să ții o dietă de detoxifiere, îți vei pregăti organismul pentru sărbătorile de iarnă, care, inevitabil, se lasă cu mese copioase, pline și nu foarte sănătoase.

Un alt motiv pentru care este recomandat să adopți o alimentație cât mai echilibrată, mai ales toamna, este că în această perioadă, din cauza numărului mic de ore cu lumină, nivelul de serotonină din corp scade. De aceea, pofta de a consuma mai mulți carbohidrați crește. Dacă ai probleme cu greutatea, este necesar să echilibrezi balanța și să estompezi nevoia de dulce printr-o dietă bogată în fructe, legume și alimente care pot regla nivelul de glicemie din corp: mere, afine, avocado, rucola, semințe de chia, turmeric ș.a.

Tu ce alte lucruri sau tratamente îți propui să faci toamna aceasta?

Sursă foto: paige piskin, Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri