Setari Cookie-uri

Combaterea obezității prin schimbarea stilului de viață

Menținerea masei musculare cu o dietă scăzută de calorii și exerciții fizice rămâne o provocare, iar noi cercetări vin în sprijinul modului de realizare a acestor obiective.

comunicat de presa

Cea de-a 13-a ediție a Conferinței Europene privind Nutriția organizată de Federația Societăților Europene de Nutriție (FENS) are loc în perioada 15-18 octombrie, la Dublin, în Irlanda. În cadrul acestei conferințe, în ziua de miercuri, simpozionul Herbalife Nutrition va avea printre invitați trei dintre cei mai importanți experți din lume în nutriție, obezitate și îmbătrânire sănătoasă care vor prezenta cele mai recente studii și strategii de combatere a epidemiei de obezitate la nivel mondial. Președintele simpozionului din 16 octombrie va fi Andrea Bertocco, Director Scientific Affairs Herbalife Nutrition.

Printre obiectivele acestei sesiuni se numără și revizuirea necesităților de nutriție la nivel mondial pentru a combate epidemia de obezitate și pentru a sprijini îmbătrânirea sănătoasă și modul în care densitatea nutritivă poate fi un instrument puternic pentru a satisface nevoile organismului fără un aport excesiv de energie. Principalele subiecte abordate de specialiști vor fi:

Citește și:
  • menținerea masei musculare prin exerciții fizice în timpul unui tratament pentru slăbire;
  • importanța aportului suficient de micronutrienți;
  • menținerea funcțiilor cognitive de bază prin proteine pe bază de plante la vârstnici.

În prima sesiune, profesorul Carel Le Roux (University College, Dublin) va explica modul în care exercițiile fizice pot ajuta la menținerea masei musculare și a unei greutăți sănătoase, atunci când se încearcă reducerea grăsimii corporale. El va vorbi, de asemenea, despre modul în care exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea hiperfagiei, care duce adesea la redobândirea greutății după o perioadă de pierdere în greutate.

Fie că este vorba de antrenamentul de anduranță, fie de o combinație de rezistență și antrenament aerobic, importanța unor antrenamente de rezistență este incontestabilă, spune el. Menținerea masei musculare cu o dietă scăzută de calorii și exerciții fizice rămâne o provocare, iar noi cercetări vin în sprijinul modului de realizare a acestor obiective.

Citește și:

Dr Jurriaan Mes (Wageningen, Food & Bio-based Research) va discuta despre încurajarea aportului de produse bogate în proteine, care împreună cu exercițiile fizice, sunt strategii importante pentru a reduce incidența sarcopeniei la vârstnici și a obține astfel extinderea duratei de viață. O astfel de abordare poate îmbunătăți masa și forța musculară- consumul mediu zilnic al adulților în vârstă fiind de aproximativ 0,9 grame pe kilogram de greutate corporală – deci cu mult sub recomandarea autorității olandeze pentru alimente de 1,2 până la 1,5 grame pe zi.

El va explica modul în care proteinele pe bază de plante și cunoștințele cu privire la digestibilitatea lor pot ajuta la satisfacerea dorinței vârstnicilor pentru o varietate mai mare de produse și la îmbunătățirea calității vieții acestora. De asemenea, el va prezenta concluziile cercetărilor sale de laborator efectuate în Olanda pe această temă.

Citește și:

Aportul insuficient de micronutrienți poate juca un rol esențial în creșterea nesănătoasă în greutate și în bolile asociate, consideră profesorul Hans Biesalski (Universitatea din Stuttgart). Concentrarea asupra macronutrienților în prevenirea și tratamentul obezității trece cu vederea deseori acest fapt important. Prin urmare, examinarea periodică a unui aport suficient de micronutrienți ar trebui să facă parte din terapia celor supraponderali.

Până la 80% dintre pacienții cu o creștere în greutate severă prezintă deficiențe pronunțate. Semnele clinice ale deficiențelor marginale sunt nespecifice și, prin urmare, sunt ușor de trecut cu vederea, dar sunt totuși de mare importanță, deoarece astfel de lipsuri pot influența diverse mecanisme de foame și saturație. De asemenea, un aport inadecvat poate duce la dezvoltarea de alte boli concomitente, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea și tulburări de dezvoltare la copii.

Citește și:

Vineri, în ultima zi a conferinței, subiectul obezității va fi tratat și de Societatea de Nutriție din România. În cadrul sesiunii vor fi prezentate Studii epidemiologice de nutriție în România.

Detalii despre eveniment:
Faceți click aici pentru programul sesiunii

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.