Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru o postură cât mai corectă la birou

Durerile de spate și problemele la coloană apar în cele mai multe cazuri după o perioadă mai lungă de poziții greșite pe scaunul de birou.

Dacă jobul tău presupune stat la birou câteva ore bune pe zi, cel mai probabil nu ai o postură corectă în majoritatea timpului și te poți întâlni cu anumite probleme de sănătate. Iată câteva sfaturi de urmat:

Poziția corpului

Durerile de spate și problemele la coloană apar în cele mai multe cazuri după o perioadă mai lungă de poziții greșite pe scaunul de birou. Monitorul computerului trebuie ajustat în așa fel încât privirea să îți fie îndreptată înainte și capul să stea drept. Acesta poate fi ridicat cu câțiva centimetri deasupra nivelului ochilor. Dacă lucrezi la laptop și masa de birou nu este destul de sus, așază-l pe un suport special care te va ajuta să îl ai la înălțimea indicată. Distanța dintre corp și computer trebuie să fie de aproximativ 50 cm - de lungimea unui braț. Gâtul trebuie să fie mereu aliniat cu urechile și trebuie să rămâi cât mai conștientă de schimbările poziției acestuia în timpul zilei. Există mai multe afecțiuni ale coloanei care apar în urma acestei posturi greșite a gâtului și a umerilor, printre care și cifoza. Află totul despre cifoză dacă ți se pare că ai anumite simptome care se manifestă la nivelul spatelui. La birou trebuie să eviți cât mai mult să stai minute în șir în poziția picior peste picior și să încerci cât mai mult să ai ambele șolduri așezate pe scaun. Este recomandat ca atunci când simți că ai corpul încordat și te chinui să păstrezi o postură corectă să te ridici și să faci o plimbare de câteva minute prin birou sau până afară. Pauzele trebuie să fie cât mai dese pentru a-ți păstra corpul într-o condiție bună.

Citește și:

Exercițiile

Va trebui ca din când în când să faci câteva exerciții de stretching pentru spate și pentru picioare, pentru a evita tentația de a-ți apleca umerii sau capul. Exercițiile de yoga vor ajuta cel mai mult să-ți destinzi mușchii după fiecare zi de muncă. Alege un program de yoga la sala sau fă chiar de acasă, atât seara cât și dimineața. Chiar și 15 minute de stretching în fiecare zi îți vor fi benefice pe termen lung. Alte modalități de a face stretching pot fi aplicate și programului de muncă prin rotiri repetate ale umerilor de câteva ori înainte și câteva ori în spate. Rotirea controlată a gâtului în ambele sensuri îți va detensiona mușchii după o sesiune lungă de privit în monitor. Pe cât posibil, înlocuiește liftul cu scările acasă sau la muncă, pentru că mișcarea de orice fel îți va relaxa corpul și îi va oferi șansa de a își intra într-un ritm normal și de a stimula circulația sângelui. Folosește-ți mereu pauzele pentru a-ți pune corpul în mișcare cât mai mult.

Citește și:

Accesorii de birou

Multe ore petrecute pe scaun la birou îți pot pune mai multe probleme, pe lângă durerea de spate. Circulația îngreunată a sângelui, atunci când stai foarte mult timp pe scaun, îți poate afecta diferite părți ale organismului, așa că un birou care se ridică îți poate fi de folos. Cu ajutorul acestuia, poți lucra în picioare măcar câteva ore din programul de muncă. Desigur, nici statul în picioare pe o perioadă foarte lungă nu este recomandat, deci poți să alternezi pozițiile și să le combini cu plimbări regulate.

Ferește-te de problemele care pot să apară în urma unei posturi incorecte la birou, ținând mereu cont de poziția în care te afli și cum trebuie să o ajustezi. Dacă la început vei simți că te chinui să o păstrezi cât mai mult, în timp va deveni o obișnuință.

Citește și:

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.