Setari Cookie-uri

Opt trucuri pentru a atinge forma fizică pe care o dorești

Gândește-te la ce anume ar putea să intervină care să te împiedice să te ții de planul tău și vino cu  o soluție de a depăși aceste obstacole. 

Atunci când decizi că vrei să slăbești, trebuie să îți schimbi stilul de viață. Iar schimbarea stilului de viață este similară cu remodelarea casei. Merge mult mai bine dacă ai un plan mai ales când este vorba de sport. Iată opt trucuri prin care te vor motiva să slăbești și să faci exerciții fizice în mod regulat.

1. Stabilește-ți obiective specifice. Nu spune doar „Vreau să slăbesc.” Mai bine spune-ți: „Vreau să slăbesc 20 de kilograme într-un an.” Obiectivul tău trebuie să fie măsurabil și să fie atins într-o anumită perioadă te timp.

2. Fii realistă. Nu te aștepta niciodată să pierzi 20 de kilograme în două săptămâni sau chiar trei. Stabilește-ți obiective care sunt conforme cu efortul și angajamentul pe care ți le poți asuma. De asemenea, asigură-te că ai resursele disponibile pentru a-ți atinge obiectivele. Nu alege înotul ca formă de mișcare dacă nu ai acces la o piscină.

Citește și:

3. Setează-ți remindere. Plasează bilețele în locuri în care le vei vedea pentru a-ți reaminti de obiectivele tale și beneficiile mișcării.

4. Programează-ți antrenamentele. Alocă timp pentru acestea și trece-le în calendarul tău așa cum ai face cu o programare la un medic.

5. Ține un jurnal. Notează obiectivele și rezulatele tale săptămânale. După ce ai terminat antrenamentul, scrie ce anume ai făcut și pentru cât timp. Când te uiți la cifre și constați progresul tău, te simți încurajată să continui.

6. Anticipează obstacolele. Gândește-te la ce anume ar putea să intervină care să te împiedice să te ții de planul tău și vino cu o soluție de a depăși aceste obstacole.

7. Găsește-ți un partener de antrenament. O astfel de persoană te va ajuta să e ții de treabă chiar și atunci când nu ai chef.

Citește și:

8. Lucrează cu un antrenor personal. Inainte de a te apuca de sală, discută cu un antrenor personal. Acesta va știi să creeze un program adecvat pentru tine care să te ajute să îți atingi obiectivele și să te și distrezi. Este important ca antrenamentul tău să includă activități care îți plac. Cu cât îți plac mai mult, cu atât vei fi mai motivată să le faci. De asemenea, un antrenor personal te va învăța cum să efectuezi corect exercițiile.

Featured foto by PhotoStockPhoto via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.