Setari Cookie-uri

Șase pași pentru a te bucura de beneficiile alergării

Odată cu ziua care începe să scadă și diminețile și serile mai răcoroase, alergarea poate fi o opțiune pentru a te menține în formă. Iată șase pași pentru a o îmbrățișa și a te bucura de beneficiile sale. 

1. Eliberează-te

Felul în care experimentăm viața depinde de gândurile noastre. Dacă te gândești la alergat ca la ceva oribil, va fi exact așa. Depinde de tine să transformi alergatul într-o experiență minunată.

Gândește-te la această activitae ca la sanctuarul tău, ca la minutele tale de fericire. Nimic nu este greșit sau corect.

2. Ascultă muzică de film

Aceasta este o schimbare simplă, dar poate cea mai eficientă pe care o poți face. Descarcă muzică de film și începe să o asculți în timp ce alergi. Muzica din filmul tău preferat sau din scena ta de acțiune preferată te va energiza.

Partea distractivă va fi atunci când vei începe să-ți amintești secvențe din filmul preferat.

3. Gândește-te la problemele tale

Chiar dacă nu este deloc amuzant, poate fi foarte eficient. Când te gândești la o problemă în timp ce alergi și îți concentrezi toate gândurile asupra acesteia vei găsi soluții la care nu te-ai fi gândit niciodată. Acest lucru se datorează faptului că alergatul îți limpezește și deschide mintea ajutându-te să vezi ceea ce în mod normal ți-ar scăpa.

Citește și:

4. Numără în gând

Găsește ceva de numărat. Spre exemplu, te-ai întrebat vreodată câte mașini trec pe lângă tine sau câți copaci cresc pe strada pe care alergi?

Probabil ca nu. Dar să îți păstrezi mintea ocupată este esențial pentru a nu mai fi plictisită în timp ce alergi.

Există, de fapt, multe lucruri distractive pe care le poți număra în timpul alergării precum pași, kilometri și chiar respirații.

5. Meditează

Crezi că este posibil să meditezi în timp ce alergi? Cu siguranță. Meditația nu are loc doar stând pe pământ cu picioarele încrucișate.

Meditația este o practică de explorare a lumii tale interioare și poate fi realizată oricând și oriunde te acordezi pe această frecvență. Tot ce trebuie să faci este să te eliberezi de distrageri și să te concentrezi asupra sentimentelor tale.

Citește și:

6. Creează mini-jocuri

Transformă alergatul într-un joc. Poți crea un joc cu puncte de control. Dacă mergi pe stadion, setează diferite părți ale pistei de rulare ca puncte de control și începe să le colectezi. Poți chiar să îți setezi un anumit target în privința timpului și să încerci să îți dobori recordurile anterioare.

Featured foto by Dirima via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.