Setari Cookie-uri

Da, și mașina de spălat trebuie spălată

Zvourile că cel mai plin de bacterii este telefonul tău nu sunt nici de departe adevărate dacă l-ai compara cu o mașină de spălat care nu este curățată frecvent.

De la apariția ei, mașina de spălat rufe nu a făcut altceva decât să ne ușureze viața, Economisim foarte mult timp cu ajutorul acestui electrocasnic, iar spălatul rufelor nu a fost niciodată mai ușor.

Idea de mașină de spălat electrică a fost discutată încă din 1904, iar pentru inventarea acesteia a fost creditat Alva J. Fisher. Însă nu aceasta a fost inventatorul primei mașini de spălat electrice, existând cel puțin încă un patent înaintea patentului lui Fisher. Inventatorul rămâne însă necunoscut.

Prima mașină de spălat automată a fost prezentată în 1937, de către Bendix Home Appliances, o filială Avco. Prima mașină de spălat automată, deși prezenta multe din caractersiticile mașinilor de spalat din zilele noastre, trebuia să fie ancorată de podea pentru a nu se deplasa din cauza lipsei de suspensie a cuvei.

Citește și:

De atunci, lucrurile au evoluat, iar mașinile de spălat au diverse funcții ce ne simplifică viața din ce în ce mai mult. Și, totuși, la fel ca alte electronice și electrocasnice, și mașina de spălat trebuie curățată frecvent și nu numai pe exterior.

Multe persoane consideră că este suficient să șteargă mașina de spălat de praf și eventual să curețe cuva sau ușa din când în când, dar acest lucru nu este suficient. Deși mașina de spălat folosește detergenți și apă la fiecare splare, aceasta trebuie curățată și în interior măcar o dată pe lună.

Zvourile că cel mai plin de bacterii este telefonul tău nu sunt nici de departe adevărate dacă l-ai compara cu o mașină de spălat care nu este curățată frecvent. Este destul de ușor să ai grijă și să cureți mașina de spălat, trebuie doar să ții cont de câteva aspecte esențiale.

Citește și:

În primul rând, evită să încarci cuva mașinii de spălat prea mult. Aceasta trebuie încărcată maxim 3/4, recomandarea fiind de 2/3. Dacă este încărcată prea mult, aceasta nu va putea stoarce hainele suficient de bine, iar pe lângă faptul că vei avea parte de haine umede, se va menține umiditate și în cuva mașinii de spălat ce va favoriza dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. De asemenea, încearcă să eviți să lași haine ude în mașina de spălat. Încearcă să le pui imediat pe sârmă sau în uscător sau eventual să le scoți într-un coș de rufe.

În al doilea rând, acordă atenție cantității de detergent și balsam pe care le folosești. Dacă folosești prea mult, acestea tind să se depună și devin un mediu perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. Încearcă să folosești detergent și balsam cât este recomandat, iar dacă poți, chiar evită balsamul.

Citește și:

După spălare, lasă ușa mașinii de spălat deschisă. Aceasta va permite aerului să circule, iar cuva se va usca și astfel riscul de apariție a mucegaiului va fi mult mai mic. Pentru a fi și mai sigur, poți chiar să ștergi și garnitura în interior și poți lăsa sertarul de detergent pe sfert deschis. De asemenea, și acesta trebuie spălat destul de des, întrucât și în acesta se poate dezvolta mucegai.

O dată pe lună sau la două luni măcar, programează mașina de spălat la un program de 90 de grade sau un program special dacă este prevăzută cu așa ceva, precum Pure de la Samsung, și las-o să spele fără rufe. Adaugă clor, oțet diluat sau bicarbonat de sodiu, dar nu le combina. De asemenea, poți opta pentru detergenți profesionali pentru curățarea și dezinfectarea internă a mașinii. Se găsesc în magazine sau pe diverse site-uri și sunt eficienți.

Citește și:

Filtrul necesită și el atenție sporită. Trebuie detașat și curățat periodic sau chiar înlocuit dacăeste nevoie. În cazul în care locuiți într-o zonă cu apă calcaroasă, utilizați detergent sau pastile anti-calcar ocazional pentru a evita depunerile acestuia pe componentele interne ale mașinii de spălat.

Toate aceste lucruri vor face ca viața mașinii dumneavoastră de spălat să se prelungească, vor face ca aceasta să funcționeze optim, iar riscul apariției mucegaiului și bacteriilor se va diminua considerabil.

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.