Setari Cookie-uri

Trei instrumente pentru a te redescoperi înainte de final de an 

Este momentul din an în care ne uităm în urmă, să vedem ce anume am realizat și ne facem planuri pentru ceea ce vrem să se întâmple în viața noastră în 2020.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a construe lista cu dorințe pentru anul care vine este să te redescoperi pe tine, dincolo de evenimentele care s-au derulat pe parcursul ultimelor unsprezece luni iar pentru asta ai la dispoziție trei instrumente.

1. Vocea ta interioară

Pentru a-ți descoperi propria voce, trebuie sa le elimini pe cele care nu sunt ale tale. Printre acestea se numără mass-media, social media dar și alte forme de poluare emoțională și mentală. Petrece mai puțin timp online și în fața televizorului și allege în schimb propria ta companie și pe cea a oamenilror de calitate, care te inspiră șui te motivează și a persoanelor dragi ție.

2. Propria ta înțelepciune

Căutăm soluții și răspunsuri în afara noastră când, de fapt, inima și sufletul reprezintă o sursă inepuizabilă de înțelepciune și de răspunsuri. Nimic de mirare așadar că rețetele și trucurile oferite de diverse cărți, blog-uri, reviste și podcast-uri par să nu funcționeze, nici măcar atunci când ne asigură că dețin rețeta fericirii.

Citește și:

Și asta pentru că toate răspunsurile pe care le căutam sunt deja în noi. Nimeni nu ne poate ajuta să fim noi înșine. Trebuie însă să scăpăm de frica nejustificată și, de cele mai multe ori, inconștientă, legată de ceea ce s-ar putea întâmpla în acele momente special când ne conectăm cu noi

3. Intrebările potrivite

Doar punând întrebările potrivite vei găsi răspunsurile de care ai nevoie.

În loc de cum să nu mai mănânc mult, întrebă-te de ce simt nevoia să mănânc mult. Scopul este să renunți la tendința de a găsi o rezolvare rapidă, dar superrficială, în favoarea unei cunoașteri profunde a propriei persoane. Intrebarea "de ce" te duce mai adânc în suflet, duce la conștientizarea propriilor credințe și îți conferă claritate, ceea ce poate da naștere la și mai multe întrebări potrivite.

Citește și:

Aceste trei instrumente pot părea extrem de simple însă tocmai această simplitate le face atât de eficace. Folosește-le cu încredere nu doar pentru a te cunoaște mai bine dar și pentru a găsi întotdeauna cea mai bună solutie atunci când ai o problemă existențială sau o reacție emotională.

Featured foto by Rawpixel.com via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.