Setari Cookie-uri

Silueta în vremea COVID-19: Cum să te menții în formă chiar și atunci când stai în casă

Exercițiile fizice contribuie la buna funcționare a corpului tău și te ajută să îți menții o stare de spirit pozitivă de care, trebuie să recunoști, ai nevoie mai mult decât oricând în această perioadă. 

Chiar dacă alegi să stai acasă în această perioadă pentru a minimiza riscul de îmbolnăvire, este important să continui să faci mișcare. Exercițiile fizice contribuie la buna funcționare a corpului tău și te ajută să îți menții o stare de spirit pozitivă de care, trebuie să recunoști, ai nevoie mai mult decât oricând în această perioadă.

Pune-ți așadar creativitatea la treabă și continuă să îți menții corpul în formă chiar dacă alegi ca, pentru o perioadă de timp să nu mai mergi la sală.

1. Dansul este una dintre formele de mișcare preferate. Nu numai că este extrem de plăcut și relaxant să dansezi dar arzi și un număr mare de calorii. In afară de asta, dacă mersul la sală și lucrul la aparatele de forță dau volum mușchilor, dansurile de societate precum cha-cha-cha, vals sau tango, alungesc mușchii, oferindu-le suplețe și eleganță, iar mișcările tale capătă grație. Dacă ai un partener, dansul este și o modalitate excelentă de a te conecta cu el și a crea clipe memorabile împreună.

Citește și:

2. Exercițiile cu greutatea corporală sunt un alt exemplu de antrenament pe care îl poți face acasă. Poți face flotări pentru a-ți lucra spatele și tricepșii, fandări și genuflexiuni pentru picioare și mușchii fesieri, planșa pentru a-ți lucra tot corpul dar și exerciții specifice pentru mușchii abdominali. De asemenea, îți poți cumpăra douaă sau trei seturi de greutăți de la 2 până la 5 kg, în funcție de cât de în formă ești, pe care le poți folosi pentru a-ți antrena partea superioară a corpului.

3. Curățenia în casă îți poate da febra musculară! Îți spun din proprie experiență! Este momentul să faci curățenie în colțurile în care nu sperai să ajungi să cureți înainte de Crăciun. Curată perdele, spală geamuri, ia podeaua la lustruit. Îți amintești de Karate Kid, nu-i așa?

Citește și:

4. Yoga și Pilates se numără și ele printre exercițiile preferate pe care aleg să le fac uneori acasaă. Găsești pe YouTube o mulțime de tutoriale și videouri cu clase de yoga și pilates. Yoga te ajută să îți îmbunătățești flexibilitatea corporală, alungește mușchii și te conectează cu corpul tău, ajutându-te să fii mai prezentă și mai conștientă de tine și de emoțiile tale. Pilates este un antrenament excelent pentru a-ți întări musculatura întregului corp, în special a trenului superior dar și a-ți îmbunătăți flexibilitatea.

Îți las mai jos canalul meu preferat de yoga, sper să îl îndrăgești la fel de mult că mine!

Featured foto by Prostock-studio via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.