Setari Cookie-uri

Coronavirus: Cum să te protejezi chiar și acasă

#stamacasa Într-o perioada în care toate țările se lupta cu această pandemie, cel mai important lucru pe care îl poți face este să iei măsuri de precauție adecvate pentru a te proteja atât pe tine, cât și pe cei dragi.

Nu degeaba se spune: mai bine previi, decât să tratezi.

Coronavirus a afectat și schimat viața tuturor și am fost obligați să ne adaptăm, să ne modificam rutina de zi cu zi, să fim mai atenți la sănătatea noastră și să ne gândim de 2-3 ori înainte să ieșim din casă sau să punem mâna pe anumite obiecte.

Chiar dacă ai posibilitatea de a lucra și a sta în casă cât mai mult (ceea ce este și indicat) e important să ai grijă, să te protejezi și să dezinfectezi locuința ori de câte ori ai ocazia, pentru a preveni răspândirea virusului. Și o poți face începând prin curățarea și dezinfectarea suprafețelor, spălarea mâinilor frecvent sau spălarea hainelor la temperaturi mai ridicate.

Coronavirus: sfaturi pentru a fi în siguranță acasă

Dezinfectează zilnic suprafețele pe care le atingi cel mai des

coronavirus curatenie foto: By Stock-Asso, Shutterstock

Citește și:

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a preveni coronavirus acasă este să dezinfectezi suprafețele pe care le atingi tot timpul, cum ar fi mânerul ușilor, întrerupătoarele, masa pe care mănânci, laptopul la care lucrezi sau cheile.

Foarte important! Coronavirusul poate supraviețui între 9-12 ore pe suprafețe, așa că asigura-te că te speli mereu pe mâini și că folosești un dezinfectant pe bază de alcool.

Poartă mănuși atunci când cureți și dezinfectezi

coronavirus foto: By LIAL, Shutterstock

Poartă mănuși de unică folosință atunci când cureți și dezinfectezi suprafețele și aruncă-le după fiecare curățare. Spală-te pe mâini imediat după ce ți-ai dat jos mănușile.

Asigura-te că speli bine suprafețele înainte de a le dezinfecta, acest lucru este valabil atât pentru mese, blatul de la bucătărie, cât și pentru toaletă sau noptieră.

Spală hainele la temperatura puțin mai ridicată

Nu te gândi că îți strici hainele, ci gândește-te mai degrabă cât de important e să ai grijă de sănătatea ta. Spală imediat hainele pe care le-ai purtat afară, mai ales dacă ai fost nevoit să folosești mjloace de transport în comun, deoarece poți transporta virusul. Ai grijă să nu te așezi niciodată cu hainele cu care ai fost afară pe pat, canapea sau scaunele din casă.

Curață telefonul cât se poate de des

cum te protejezi de coronavirus foto: By rfranca, Shutterstock

Una dintre cele mai bune metode de a te proteja de coronavirus chiar și acasă este să îți cureți mai des telefonul. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Arizona, telefoanele mobile poartă poate de 10 ori mai mulți microbi și viruși decât toaletele. Iar motivul principal este că, toaletele sunt curățate frecvent cu substanțe speciale de curățare, în timp ce telefonul, chiar dacă îl folosim atât de des, este neglijat. E un sfat simplu de urmat și nu îți ia mai mult de câteva minute, astfel îți mărești șansele de a evita contactul cu coronavirus.

Totul va fi bine! Dar până atunci este important să urmezi aceste sfaturi pentru a fi în siguranță chiar și acasă, să îți iei informațiile din surse sigure, să nu intri în panică și să încerci să ai grijă și de mintea și sufletul tău.

foto main: By Stock-Asso, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.