Setari Cookie-uri

Semințele de chia: beneficii pentru sănătate și siluetă

Minunatele seminţe de chia se numără printre cele mai nutritive alimente existente în acest moment.

Parcă nu ne vine a crede, însă vara ne bate la ușă, așa că în această perioadă tot mai mulți dintre noi o să începem să căutăm sfaturi pentru a ne menține greutatea sau a scăpa de câteva kilograme în plus. Doar trebuie să arătăm bine și să fim sănătosi, nu?

Recomandările generale sunt bine știute: mișcarea e obligatorie, la fel și alimentația sănătoasă în care integrăm mai multe legume și fructe. Însă, fără să fentăm regimul alimentar, de ce să nu ne folosim de niște alimente care ne ajută să ne atingem mai ușor obiectivele? Minunatele seminţe de chia sunt considerate a fi cele mai nutritive alimente existente în acest moment. Comparativ vorbind, în chia găsim de 5 ori mai mult calciu decât în lapte, de 3 ori mai mult fier decât în spanac, de 3 ori mai multe fibre decât în orice tip de cereale și mai mult Omega 3 decât în somon. Destul de impresionant, nu?

Citește și:

Semințele de chia au puține calorii

Un aliment care are puține calorii, dar care asigură sațietatea? Parcă sună prea bine să fie adevărat. Ei bine, e real. Semințele de chia au 490 calorii per 100 grame. Totuși, doza recomandată pentru un adult este de cel mult 40g pe zi. Consumate în principal dimineața, acestea te vor ajuta să-ți menții senzația de sațietate mai multe ore după micul dejun și să iei decizii alimentare mai sănătoase pe parcursul zilei.

Semințele de chia reduc foamea

seminte de chia, budinca de chia Foto: By Nataliya Arzamasova /Shutterstock

Datorită conținutului bogat de fibre, apetitul îți va fi inhibat. Fibrele au capacitatea de a absorbi lichidele și de a-și mari volumul în stomac. Astfel, e ușor de înțeles de ce senzația de foame nu mai apare multă vreme după masă. Mai mult decât atât, fibrele îmbunătățesc digestia, ceea ce ajută și la eliminarea grăsimii din zone precum abdomen, șolduri, pulpe. Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Nutriţie demonstrează corelarea consumului de chia cu reducerea țesutului adipos.

Citește și:

Semințele de chia dau energie

Un alt element foarte important este și conținutul de proteine. Astfel că semințele de chia conferă energie pe parcusul întregii zile, intensifică arderile și accelerează metabolismul. Studii făcute pe grupuri de sportivi au arătat că cei care au consumat înainte de antrenament semințe de chia au avut performanțe la fel de bune ca aceia care consumaseră o băutură energizantă. Nu mai e nevoie să spunem care alternativă e mai sănătoasă, nu-i așa?

Semințele de chia ajută la formarea masei musculare

În timp ce unele persoane doresc să piardă în greutate, altele vor să își sculpteze corpul și să câștige mai multă masă musculară. Semințele de chia sunt foarte bune în acest proces. Tot datorită proteinelor conținute, precum și acizilor grași Omega-3, consumul lor este indicat și celor care vor să obțină masă musculară fără să apeleze la diverse suplimente artificiale.

Citește și:

Citeste mai multe despre semintele de chia pe Garbo.ro

Foto fr si main: By Alexandra Anschiz /Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.