Setari Cookie-uri

Când e cazul să mergi la urgență cu o durere de cap

Există peste 150 de tipuri de dureri de cap. Însă numai 3 tipuri sunt cele care ar trebui să ridice semnale de alarmă și să vă trimită de urgență la medicul neurolog.

„Indiferent de ceea ce declanșează durerile de cap, este important să știm că tratamentul trebuie să fie personalizat, adaptat fiecărui pacient în parte. În mare sunt două tipuri de tratamente – cel de fază acută sau ce facem atunci când apare durerea și cel de prevenție. În primul caz putem folosi un antiinflamator în combinație cu un antiemetic dacă durerea este însoțită de greață. Atunci când durerea și greața nu trec astfel putem folosi alte substanțe active care se administrează intranazal sau cutanat. O altă opțiune este oxigenul în cantitate foarte mare. În ce privește prevenția, fiecare dintre aceste dureri are un tratament specific. Însă cel mai important aspect, indiferent de tratament, este că neurologul trebuie să aibă o discuție cu pacientul despre posibilele efecte adverse, despre ce trebuie monitorizat cu fiecare medicament în parte și despre efectele dezastruoase pe care le are automedicația”, Dr. Ana Maria Vlădilă este medic neurolog specializat în patologii neurodegenerative și ecografie Doppler.

Citește și:

Neuroaxis este o clinică integrată de neurologie din București care oferă servicii de diagnostic, tratament și monitorizare în ramurile neurologiei și specializărilor conexe acesteia: psihiatrie, cardiologie, neurochirurgie, reumatologie.

Foto fr si main: By peterschreiber.media /Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.