Setari Cookie-uri

Află cum poți să-ți faci cumpărăturile fără #NimicSuspect

Dacă nu poți să le citești, de ce ai vrea să le mănânci? 

Dacă ești pasionat de stilul de viață sănătos, în mod cert recunoști scenariul: ajungi în magazin, la raftul cu produsul dorit și răsucești ambalajul pentru a căuta lista de ingrediente. Începi și citești și simți cum se amestecă literele în fața ochilor. Încerci să identifici denumirile chimice complicate, scoți telefonul, cauți pe Google și te oprești frustrată: Dacă nu poți să le citești, de ce ai vrea să le mănânci?

Migrezi către o categorie mai scumpă de produs (deși nici asta nu funcționează uneori) și reiei procesul până când găsești un aliment ale cărui ingrediente pot fi identificate ușor.

Este un scenariu atât de comun încât a devenit normalitate. Dar nu ar trebui să fie!

Carrefour crede că fiecare om ar trebui să aibă mâncare la îndemână, să consume produse sănătoase crescute sau realizate local și să le poată cumpără la prețuri accesibile. Grație filosofiei globale ACT FOR FOOD, în ultimii 30 de ani, Carrefour a ajuns să interzică la nivel internațional, în produsele marca proprie, 100 de aditivi controversați între care regăsim 15 coloranți, 15 conservanți, 9 antioxidanți, 6 potențiatori de aromă, 25 de emulgatori, gelifianti și agenți de îngroșare și alți 30 de aditivi. În consecință, în alimentele marca proprie Carrefour nu găsești nimic suspect! Beneficiezi de produse calitative, ale căror etichete sunt ușor de parcurs, disponibile la prețuri rezonabile.

Ce înseamnă #NimicSuspect?

Carrefour și-a luat un angajament ferm de a elimina aditivii din produsele alimentare și a ales ca aromele, gustul și culoarea produselor marcă proprie să fie naturale și nu influențate, prin adăugarea de potențiatori de gust, coloranți sau arome artificiale. Folosind materie prima de calitate, provenită de la producători locali se obțin produse de calitate, cu un gust natural apetisant, care nu necesită aditivi chimici pentru a fi pe placul consumatorilor! Așadar, punând accent pe calitate, cea mai mare parte din aditivi devine inutilă.

Toți aditivii trebuie eliminați?

Mulți dintre aditivi nu ridică nicio dilemă. Unii chiar au un rol esențial în conservarea alimentelor.

O altă parte, sunt în zona gri: deși la nivel European nu sunt interzise aceste substanțe, există în unele țări care au diferite nivele de interdicție. De exemplu, în Europa, BHA nu este interzis decât în Austria. Pentru Carrefour, lucrurile sunt simple, dacă sunt dezbateri și controverse pe subiect, înseamnă că există dubii. Dacă sunt dubii, se aplică principiul precauției: interzis pentru produsele marca proprie.

Pentru a evalua retragerea sau nu a unor substanțe Carrefour colaborează cu specialiști și experți în nutriție la nivel național și internațional.

Cum se întâmplă tranziția alimentară?

Prin calitate accesibilă la preț rezonabil. Prin angajamente ferme față de calitatea alimentelor. Prin consolidarea gamei de produse proaspete, aprovizionarea locală, dezvoltarea produselor bio, controlul calității prin intermediul produselor Carrefour, formarea treptată a angajaților în aceste aspecte, păstrarea biodiversității prin încurajarea practicilor responsabile.


Kudika
15 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.