„Știm despre zahăr că un consum excesiv crește inflamația din corp lucru care destabilizează organismul în lupta cu diverse afecțiuni!”, explică nutriționistul Wasim Nazer. „Trebuie, însă, să fim atenți că există o sumedenie de alte alimente cu impact negativ asupra organismului, iar despre ele o să explic în continuare!”, continuă specialistul. 3 alimente pe care dacă le consumi îți pot declanșa dezechilibre Carnea ultraprocesată Includem aici burgeri, salam, cremvusti, nuggets, chiftele. Iată, avem aici o serie de exemple care se regăsesc frecvent în alimentația românilor. Din păcate, produsele menționate conțin o cantitate mică de carne, și, în schimb, o mulțime de conservanți, arome artificiale și foarte multă sare. Uleiurile hidrogenate „Recomand tuturor pacienților mei să elimine din alimentația lor uleiurile hidrogenate. În locul lor recomand cu căldură să se consume ulei de masline, de cocos sau alte plante cunoscute”, explică nutriționistul Clinicii Masaya. Uleiurile hidrogenate vin cu zero beneficii asupra organismului. Mai mult decât atât, aceste tipuri de grăsimi contribuie la ridicare nivelului de colesterol, respectiv la creșterea riscurilor de apariție a bolilor cardiovasculare. Îndulcitorii artificiali Dacă vrei să înlocuiești zahărul, important este ca acel produs să fie 100% sănătos. „Recomandarea mea este să îndulcești cu miere sau siropuri de agave sau arțar. Ferește-te cât poți de mult de îndulcitori precum siropul de fructoză și glucoză, siropul de porumb, aspartamul”, conchide specialistul.

Fetured foto by Image Point Fr via Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: