Setari Cookie-uri

Învață să gătești mai ușor și mai repede. Trucuri de care să ții seama pentru a nu sta mult timp în bucătărie

Prepararea mâncării ușor și rapid nu este o utopie. Cu ajutorul câtorva trucuri, gătitul poate deveni o plăcere.

Dacă în ultimele luni, cu telemunca, orele online ale copilului, soțul cu biroul în sufragerie, efectiv te-ai rezumat să comanzi mai des mâncare sau să te lași ajutată de mamă și soacră, poate nu ar fi rău să te preocupi mai mult de acest aspect.

Dacă nu ai timpul necesar și nici nu ești un chef în bucătărie, nu trebuie să-ți impui așteptări absurde. Însă, pentru ca cel mic să aibă amintiri gastronomice și pentru a nu mai fi dependentă de nimeni, poți încerca să gătești în weekend câteva mâncăruri și eventual un desert ușor de tipul cheesecake, însă fără a te da peste cap. Important e să o faci în mod eficient, în ideea de a avea o bună strategie și de a-ți scurta timpul în bucătărie cât de mult posibil.

Citește și:

În acest articol, îți vom oferi recomandări care te pot ajuta în acest proces. Din fericire, există mai multe trucuri care, puse în aplicare, te vor ajuta să te miști în timp record chiar și atunci când experimentezi rețete cu totul noi.

Utilizarea aparatelor automate

Mai ales dacă ai o bucătărie al cărei potențial nu l-ai valorificat niciodată la maximum, propune-ți să te folosești de tot ce ai la îndemână. Cuptorul cu microunde dezgheață orice produs înghețat în doar câteva minute, cuptorul electric te ajută să prepari mâncarea în mod sănătos, evitând prăjelile, mașina de spălat vase îți va fi cel mai puternic aliat, mai ales dacă nu îți place să speli spatule, recipiente de tot felul, farfurii, linguri și furculițe. Poți opta și pentru un blender pentru a prepara dimineața fresh-uri și smoothie-uri proaspete în care să adaugi semințe de chia și de in.

Citește și:

De neapărată necesitate îți va fi un robot de bucatarie. Așa cum îi spune și numele, va face treaba în locul tău. Un astfel de aparat cu multiple funcții taie, feliază sau amestecă ingredientele într-un timp record, iar noile modele sunt foarte ușor de spălat, cu piese care se demontează și reasamblează foarte ușor. În plus, e un dispozitiv accesibil, o investiție care, fără doar și poate, merită. Cu ajutorul unui asemenea dispozitiv, prepararea mâncării chiar poate deveni o plăcere. De altfel, potrivit unei cercetări recente ale cărei rezultate au fost publicate în „Journal of Positive Psychology”, oamenii care gătesc – indiferent dacă e vorba despre specialități demne de un chef sau doar de mâncăruri simple – se deconectează de la grijile cotidiene și chiar devin mai fericiți. Așadar, suficiente motive pentru a pune în practică ce ți-ai propus și a despacheta șorțul și mănușile de bucătărie primite în dar acum câțiva ani.

Citește și:

Valorificarea rețetelor online

Pentru a-ți fi mai ușor, începe să prepari mâncăruri ușoare, rețete care nu au cum să dea greș și întotdeauna ghidează-te după tutoriale online în care îți sunt prezentate o varietate de rețete. Vremea în care bunicile și mamele noastre foloseau rețetele Sandei Marin, „doamna din generația de aur a bucătăriei românești”, a trecut de mult. Gătește mereu cu rețeta în față, pornind tableta în momentul în care începi procesul. E de preferat să te sincronizezi cu mentorul, astfel vei avea impresia că efectiv gătești alături de o prietenă. De asemenea, pe lângă tutoriale de gătit, îți poți descărca o aplicație în care să îți salvezi rețetele preferate. Așa vei avea mereu la îndemână un caiet de rețete electronic.

Citește și:

Dacă vei pune în aplicare aceste trucuri, nu ai cum să dai greș, gătitul poate deveni o reală plăcere care îți va aduce satisfacții imediate, căci rezultatele sunt concrete, iar aprecierea celor din jur este cel mai frumos dar pe care-l poți obține.

Sursă foto: unsplash.com, pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.