Setari Cookie-uri

Aromaterapia. Beneficii și recomandări de la specialist în contextul epidemiei de coronavirus

Iată cum aromaterapia poate fi arma perfectă pe care organismul tău să o folosească în lupta cu temutul coronavirus, dar și cu efectele adverse generate de stres, stil de viață nesănătos.

„Terapia holistică, căci despre acest lucru este vorba, pe lângă faptul că îţi încântă simţurile, are o serie de alte beneficii, demonstrate ştiinţific, asupra organismului tău. Fie că sunt folosite la masaj sau în timpul unei băi parfumate, uleiurile esenţiale au efecte puternice asupra corpului şi psihicului tău”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

Așadar, iată cum aromaterapia poate fi arma perfectă pe care organismul tău să o folosească în lupta cu temutul coronavirus, dar și cu efectele adverse generate de stres, stil de viață nesănătos.

Dan Bujor, specialist în masaj, specializat în masaj cu bambus, ne explică exact care sunt beneficiile aromaterapiei și ne face o serie de recomandări de bun augur.

1. Te echilibrează emoțional

Aromaterapia funcţionează pe baza receptorilor de miros din nas. Aceștia trimit mesaje prin sistemul nervos, sistemului limbic, acea parte a creierului care controlează emoţiile.

2. Aromaterapia reduce stresul

Un studiu care a urmărit mai mulţi oameni în situaţii critice a observat că cei care folosiseră ulei esenţial de lavandă au avut un nivel al stresului mai redus şi au simţit mai puţin durerea, în comparaţie cu cei care nu folosiseră aromaterapia. Iată o dovadă clară care vorbește despre beneficiile aromaterapiei.

3. Te ajută să lupți împotriva depresiei

„Atunci când simți că te încearcă sentimente contradictorii, atunci când durerea apăsătoarea ți-a apărut în piept, îți recomand masajul combinat cu aromaterapie. De preferat ar fi să alegi uleiul esențial de citrice, te va remotiva să-ți duci planurile la bun sfârșit.

4. Reduce durerea

Posibil să nu-ți vină să crezi, dar unul dintre cele mai importante beneficii ale aromaterapiei constă în eliminarea durerii. De exemplu, crampele abdominale sunt ușor tratate cu ajutorul uleiului esențial de salvie.

5. Reglează hipertensiunea arterială

Relaxarea indusă de masaj și diversele arome folosite în cadrul aromaterapiei au efecte pozitive asupra pacienților hipertensivi. Conduita aceasta poate ajuta ca nivelul presiunii arteriale să se apropie cât mai mult de unul normal.

Citește și:

Photo by Christin Hume on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.