Setari Cookie-uri

6 sfaturi de siguranță pentru utilizarea mașinii de spălat vase

Cine ar fi crezut vreodată că o mașină de spălat vase ar putea fi atât de periculoasă? Astăzi, am dori să vă vorbim puțin despre siguranța mașinii de spălat vase și despre ce trebuie să faceți pentru a vă menține în siguranță, în timp ce vă aflați în bucătărie.

Oricât de minunată este bucătăria, există o mulțime de zone periculoase; multe dintre care nu le considerăm un pericol până nu este prea târziu.

Sfaturi de siguranță pentru utilizarea mașinii de spălat vase

Când depozitați detergent automat pentru mașina de spălat vase, păstrați-l întotdeauna în ambalajul original, departe de îndemâna copiilor. A-l ține departe de copii este un lucru evident, dar de ce este atât de important să-l păstrați în ambalajul original?

Detergenții pentru mașina de spălat vase rețin umiditatea și dioxidul de carbon gaz din atmosferă. Umezeala poate face ca produsul să se degradeze, făcând ca acesta să fie mai puțin eficient în timp ce se află în mașina de spălat vase.

Citește și:

Majoritatea dintre noi suntem vinovați de încărcarea mașinii de spălat vase, adăugarea detergentului, închiderea mașinii și plecatul din cameră. În timpul în care v-a trebuit să ieșiți din bucătărie pentru a schimba canalul de pe televizor, copilul dvs. ar fi putut să deschidă mașina de spălat vase, să fi luat pachetul de detergent gel de spălat vase portocaliu și să înceapă să-l mestece.

Acestea fiind spuse, asigurați-vă că adăugați întotdeauna detergent chiar înainte de a porni mașina de spălat vase și puneți produsul imediat înapoi la locul în care îl depozitați.

După finalizarea întregului ciclu, verificați dacă nu mai rămâne detergent în dozator. Dacă mai rămâne mult detergent, veți dori să rulați din nou mașina de spălat vase. Uneori, trapa de distribuție nu se deschide și, dacă acesta este cazul, veți dori să rulați mașina de spălat vase din nou. Dacă observați doar o cantitate mică acolo, veți dori doar să curățați zona, dacă este necesar. Apa fierbinte nu este suficientă pentru a ucide orice bacterie care ar putea trăi pe vasele murdare.

Citește și:

După finalizarea ciclului și răcirea completă, sunteți gata să goliți mașina de spălat vase. Acordați o atenție deosebită pentru a vedea dacă scapă abur din mașina de spălat vase. Dacă există abur, pentru a preveni posibilele arsuri și opăriri, aveți grijă când deschideți ușa mașinii de spălat vase, mai ales dacă copiii dvs. sunt în jur. Dacă încă mai iese abur din ea, nu deschideți ușa.

Utilizarea detergentului de spălat vase de casă vă poate face mai susceptibil la boli de origine alimentară. Există posibilitatea ca detergentul pe care îl faceți să spălați vase să nu vă curățe vasele eficient. Majoritatea rețetelor vor necesita borax, care este un ingredient destul de comun în multe rețete de curățare DIY. Deși boraxul este un produs excelent, există un proces științific real în asigurarea faptului că fiecare capsule de detergent de spălat vase deține cantitatea corectă de produs de curățat. Puteți spune asta despre detergentul dvs. de spălat vase de casă?

Citește și:

Niciun alt tip de produs de curățare, cum ar fi bicarbonat de sodiu, borax, oțet sau lichid de spălat vase manual, nu poate înlocui detergentul automat pentru mașina de spălat vase. Acestea nu vor funcționa bine și pot dăuna articolelor spălate sau mașinii de spălat vase în sine.

Deși este posibil să nu fie murdare fizic, spălați-vă bine mâinile cu apă fierbinte cu săpun, înainte de a goli mașina de spălat vase. Dacă nu vă spălați mai întâi pe mâini, puneți mâinile murdare peste vasele curate.

Așezați toate ustensilele, în special obiectele ascuțite, cum ar fi furculițele și cuțitele, cu vârfurile în jos în coșul de ustensile. Există o mulțime de controverse cu privire la modul în care ar trebui să vă depozitați ustensilele în mașina de spălat vase. Majoritatea producătorilor de mașini de spălat vase declară că vârfurile cuțitelor și furculițelor ar trebui să fie îndreptate în sus, dar există două probleme de siguranță care se întâmplă atunci când faceți acest lucru.

Citește și:
  • Dacă vârfurile sunt ridicate în sus, va trebui să le atingeți cu degetele. (V-ați spălat pe mâini înainte de a goli mașina de spălat vase?)
  • Riscați să vă tăiați degetele, palma sau chiar încheietura mâinii atunci când goliți mașina de spălat vase. Indiferent de cât de atent intenționați să fiți, aveți un risc mai mare de rănire făcând asta.

Foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.