Setari Cookie-uri

3 Rețete Savuroase de Tort diplomat ușor de făcut acasă

Savuros și cu un decor de sărbătoare, minunatul tort diplomat se află pe mesele noastre atât în zilele speciale, cât și atunci când dorim să ne răsfățăm cu un desert delicios și ușor de preparat. Fie că optezi pentru o rețetă clasică, cu o cremă delicioasă, fie pentru o rețetă cu fructe, acest tort este o prăjitură perfectă pentru orice ocazie.

De la șarlotă rusească la tort diplomat

Deliciosul tort diplomat, așa cum îl cunoaștem astăzi, are o istorie veche, de secole, care a început odată cu existența unui preparat culinar, numit charlet, din bucăți de carne cu budincă de ouă și lapte. Derivând de la charlet s-a născut charlyt, un desert pe bază de cremă îngroșată, pe care îl reîntâlnim la sfârșitul secolului al XVIII-lea sub denumirea de charlotte (șarlotă).

Acesta era disponibil în două variante, una preparată termic, asemănătoare budincii cu pâine, iar alta rece, formată din straturi de pâine înmuiată în alcool și cremă cu fructe. La începutul anilor 1800, bucătarul francez Marie-Antoine Careme reinventează desertul și îl numește Charlotte Russe, fiind preparat dintr-un blat subțire și o cremă bavareză cu frișcă.

Citește și:

În forma pe care o cunoaștem astăzi, tortul diplomat este preparat cu diferite fructe, care îi conferă culoare și gust, deopotrivă.

Iată 3 rețete de tort diplomat, pe care le poți face cu ușurință acasă:

1. Tort diplomat cu fructe și frișcă

Savuros, indiferent de ocazie și anotimp, tortul diplomat cu fructe și frișcă este desertul perfect cu care poți încheia o petrecere aniversară sau cu care te poți răsfăța în weekend.

Pentru a prepara acest tort diplomat cu fructe, ai nevoie de următoarele ingrediente:

✔ 300 grame pișcoturi pentru blat. Poți alege de pe boromirmarket.ro Pișcoturile Boromir ce conțin 26% ou.

✔ 200 grame de zahăr

✔ 300ml lapte

✔ 600ml frișcă lichidă

✔ Esență de rom

✔ Esență de vanilie

✔ 30g gelatină

✔ Fructe la alegere. Poți folosi o cutie de compot de ananas rondele și o cutie mare de cocktail de fructe și vei prepara un delicios tort diplomat cu ananas.

Citește și:

Mod de preparare diplomat cu fructe:

Odată ce ai toate ingredientele pregătite, iar fructele din conservă sunt scurse de suc, poți prepara crema pentru acest tort diplomat cu frișcă și fructe. Începe prin a adăuga gelatină în cei 300 ml de lapte și las-o 10 minute să se umfle.

Continuă prin a bate frișca (care trebuie să fie păstrată în frigider cu cel puțin 6 ore înainte), la început la viteză mică, după care poți să mărești viteza de batere până când frișca devine cremoasă.

Separă ouăle, bate gălbenușurile și adaugă-le în laptele cu gelatină, împreună cu 100g zahăr. Fierbe crema pe baia de aburi, proces care durează 10 minute din momentul în care apa din vasul de jos începe să fiarbă. Este foarte important să amesteci continuu în crema pentru a nu se lipi. Ai grijă să nu fiarbă crema; ea trebuie să fie doar fierbinte.

Citește și:

După ce crema s-a îngroșat, las-o deoparte să se răcească și bate albușurile spumă adăugând un praf de sare. Adaugă zahărul, treptat, până vei obține o spumă tare. Ești foarte aproape de obținerea unui delicios tort cu frișcă și fructe, dar trebuie doar să înmoi ușor pișcoturile în sucul de la conservă de fructe sau în alt suc, în funcție de preferințe. Înmoaie pișcoturile doar pentru 2 secunde, așează-le în forma de tort pe margine, în poziție verticală, dar și pe fundul formei, pentru a forma blatul.

Adaugă esențele de rom și vanilie în cremă, iar apoi adaugă această cremă peste albușuri, având grijă să le amesteci, la început la viteză mică, iar apoi poți mări viteza, pentru a obține o cremă omogenă. Adaugă frișca și amestecă cu o paletă, cu mișcări de sus în jos, pentru a păstra crema aerată.

Citește și:

Acum poți monta tortul, așezând 3 straturi de cremă și 2 straturi de fructe. Vei obține, cu puțin efort, un tort delicios și aspectuos, care să strălucească pe masa ta, indiferent de ocazie.

2. Tort diplomat cu mascarpone

La fel de delicios precum tortul cu frișcă, cel cu mascarpone adaugă puțin din cremozitatea acestui tip de brânză, pentru a obține o prăjitură absolut delicioasă.

Îți sunt necesare următoarele ingrediente pentru tortul diplomat cu cremă de mascarpone:

✔ 300g Pișcoturi Boromir și suc de fructe (de la o conservă de fructe, pentru blat) + 200 g pișcoturi pentru blatul intermediar)

✔ 250 g mascarpone la temperatura camerei

✔ 5 ouă

✔ 150 g zahăr

✔ 600 ml frișcă lichidă, păstrată la frigider cu cel puțin 6 ore înainte de batere

✔ 20 g gelatină

Citește și:

✔ 1 fiolă esență de vanilie

✔ 12 g coajă de portocală

✔ Aproximativ 400g cocktail de fructe tropicale.

✔ 4 foi gelatină și 300 ml apă rece, zeamă de la 1 lămâie și fructele preferate pentru decor.

Cum se prepară tortul diplomat cu mascarpone

Pentru a prepara acest tort diplomat cu mascarpone ai nevoie de 500g de pișcoturi din colecția Boromir de Pișcoturi cu 26% ou. Adaugă pentru 2 secunde fiecare pișcot în sucul de la conservă sau în sucul preferat și așază-l la baza formei de tort, lăsând spațiu pentru așezarea pișcoturilor în poziție verticală pe margine. După ce am format baza, așezăm pișcoturile pe margine, vertical, fără să le însiropăm.

Pregătim crema pentru diplomat, începând cu amestecarea ouălor cu zahărul, esența de vanilie și coaja de portocală, pe care le punem într-o crăticioara, la foc mic, amestecând cu ajutorul unui tel, având grijă să nu gătim ouăle. Luăm crăticioara de pe foc după ce a dat în câteva clocote și o lăsăm să se răcească.

Citește și:

Când această cremă este aproape răcită, pregătim gelatina, adăugând-o în apă pentru 10 minute. Începe să bați frișca cu ajutorul unui mixer sau al unui robot de bucătărie, până când devine cremoasă și tare. Păstrează 4-5 linguri din frișca obținută pentru decorare.

Adaugă într-un vas spațios spuma de ouă, împreună cu zahăr și gelatina, pe care le amesteci foarte bine cu un tel, iar apoi adaugă peste acestea brânză mascarpone, până vei obține o cremă omogenă. Adaugă această cremă peste frișca bătută și mixează la viteză mică pentru 2-3 minute. Adaugă un strat de cremă, un strat de fructe, un strat de cremă cu care să acoperi fructele, apoi un strat de pișcoturi însiropate, urmând să adaugi un nou strat de cremă, apoi unul de fructe și încă unul de cremă. Lasă tortul pentru 3 ore la frigider. Apoi adaugi foile de gelatină în apă pentru 5 minute.

Pune sucul de fructe la foc mediu într-o cratiță, împreună cu zeama de lămâie și lasă-l până ce acestea încep să fiarbă. Apoi le lași la răcit până ajung la temperatura camerei și îl adaugi peste foile de gelatină, pe care le amesteci cu un tel pentru omogenizare.

Așază rondelele de ananas sau fructele preferate pentru decor peste tort, cu grijă la aspect, toarnă cu lingura gelatina și păstrează tortul la frigider pentru cel puțin o oră. Cu pișcoturile Boromir vei obține un delicios tort diplomat cu mascarpone!

Tort diplomat cu blat pandișpan

În cazul în care îți dorești un tort diplomat cu blat pandișpan, poți opta pentru unul cu blat de pandișpan de la Boromir, ideal pentru a pregăti rapid un desert delicios.

Cel mai simplu mod de preparare al tortului diplomat

Folosește ingredientele de preparare a cremei de la rețeta tort cremă cu mascarpone, doar că vei înlocui pișcoturile cu Foile de pandișpan de la Boromir pe care le găsești tot pe boromirmarket.ro. Pregătește crema prin a amesteca ouăle cu zahărul și aromele, după care fierbi amestecul la foc mic. Bate frișca, amestecă spuma de ouă cu frișcă și brânza mascarpone exact ca în rețeta de tort mascarpone și obții o cremă delicioasă pentru un tort cu blat pandișpan ușor de preparat.

Vei avea nevoie și la această rețetă de sucul de la conservă de fructe pentru a însiropa blatul, iar gelatina te va ajuta să decorezi perfect tortul, păstrând intacte fructele pe care le vei așeza deasupra.

În cazul în care dispui de mai mult timp, poți prepara blatul pandișpan acasă. În gama de produse Boromir am inclus făina albă superioară, perfectă pentru a pregăti un pandișpan pufos și orice alt desert sau produs de patiserie dorești.

Investește câteva zeci de minute în bucătărie, alături de ingredientele preferate și pregătește un tort delicios, pe care să îl savurezi împreună cu familia și prietenii. Crema pufoasă, aromată, în combinație cu fructe, pișcoturi sau blatul de pandișpan, creează ingredientele potrivite pentru un desert perfect, cu care nu vei da greș niciodată.

Nu doar pentru că sunt savuroase, dar și datorită faptului că sunt ușor de preparat, aceste minunate rețete de tort diplomat se vor afla pe mesele noastre, fie la evenimente, fie la alte tipuri de ocazii, atunci când vrem să ne bucurăm de ceva bun.

Rețetele vechi, de deserturi de tradiție, precum sunt cele ale acestor torturi, nu își pierd din farmec, indiferent de trecerea timpului. Boromir îți pune la dispoziție doar ingrediente de cea mai bună calitate, pe care le poți comanda online de pe boromirmarket.ro, atunci când vrei sa prepari în propria bucătărie cele mai delicioase rețete.

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.