Setari Cookie-uri

Vegis.ro: Mierea de Manuka, alimentele si cosmeticele organice, preferatele romanilor care isi doresc sa traiasca sanatos

Mierea de Manuka, condimentele bio, vitaminele si cosmeticele organice se afla in topul preferintelor romanilor atunci cand vine vorba despre un stil de viata sanatos si echilibrat, arata datele Vegis.ro, magazin online de produse naturale si organice, care implineste 10 ani de existenta si 5 milioane de produse livrate.

comunicat de presa

Peste 320.000 de clienti, 680.000 de comenzi si 5 milioane de produse – reprezinta pe scurt cifrele inregistrate de Vegis.ro la implinirea a 10 ani pe piata de produse naturale si organice din Romania. Portofoliul magazinului online a crescut de la 600 de produse in 2012, la peste 10.000 in 2022.

Daca la lansarea Vegis.ro piata de produse naturale si organice era considerata aproape inaccesibila, iar nevoia abia se contura, in urma cu 5 ani, cei mai multi considerau ca produsele din aceasta categorie sunt mai degraba exclusiviste, dar incepeau sa fie accesibile romanilor. Azi, ele sunt privite ca o necesitate, iar anumite categorii de clienti – cum sunt parintii – le includ in cumparaturile uzuale. De altfel, peste 84% dintre romani asociaza un stil de viata sanatos cu alimentatia echilibrata, arata datele celui mai recent sondaj al Vegis.ro.

Citește și:

Prin urmare, la 10 ani de la lansare, clientul Vegis.ro este reprezentat in proportie de 35% de barbati si 65% de femei. 45% dintre clienti au varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani, iar cele mai multi sunt din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov. Cele mai multe comenzi contin, in medie, 8 produse, iar valoarea cosului de cumparaturi este de 160 de lei. Acesta vine cu un mix de produse, atat alimentare, cat si cosmetice, precum si vitamine si suplimente naturiste.

Top produse comandate 2012-2022

1. Miere de Manuka

2. Scortisoara BIO

3. Boswellia (Tamaie) Capsule

4. Orz verde pulbere BIO

5. Antioxivita

6. Spirulina pulbere BIO

7. Vitamina C capsule

8. Quercetina capsule

9. Colagen si acid hialuronic capsule

10. Sampon cu bicarbonat

Observam o orientare tot mai evidenta a romanilor catre calitate, branduri cunoscute, diversitate in cosul de cumparaturi. In parte acest lucru s-a datorat initial si faptului ca am investit mai putin in calatorii, iesiri si alte tipuri de achizitii, concentrandu-ne mai mult pe sanatate si echilibru. Insa, desi varful pandemiei a trecut, iar multi dintre romani si-au reluat stilul de viata, preferinta pentru alimente sanatoase, naturale, se mentine. Dupa 10 ani, putem spune ca romanii incep sa priveasca produsele naturale si organice ca o necesitate, iar in alti 10 ani vor fi privite ca o normalitate, avand in vedere cresterea constanta a interesului, a precizat Mihai Bucuroiu, general manager si fondator Vegis.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.