Setari Cookie-uri

Cât de bine îți cunoști corpul?

Corpul care vă poartă prin viață este cel mai frumos și cel mai complex instrument creat de natură. E important să îl cunoașteți pe de-a întregul, să vă armonizați trăirile fizice cu emoțiile și să vă bucurați de tot ce poate oferi corpul pe care îl însuflețiți.

Grija pentru corp ar trebui să se numere printre prioritățile oricărei persoane, dar în iureșul cotidian se întâmplă des să nu mai fiți atente la semnalele primite de la corp. Acestea pot spune foarte multe, nu doar despre stilul de viață, ci și despre afecțiuni, plăcere sau emoții. Corpul este cel mai bun mesager al stării interioare, dar ca să descifrați aceste mesaje, trebuie să învățați să ascultați nevoile corpului vostru.

1.Ce înseamnă să îți cunoști corpul?

A vă cunoaște corpul înseamnă a construi o relația cu acesta. Nu este suficient să știți că pe brațul stâng este o aluniță, iar pe dreptul un semn din naștere. Să vă cunoașteți corpul înseamnă să puteți identifica nevoile acestuia, inclusiv pe cele emoționale, și să îi oferiți ce are nevoie, de la odihnă la nutrienți, pentru a putea savura din plin toate senzațiile delicioase pe care le puteți experimenta fizic.

De aceea, o relație strânsă cu propria persoană are două elemente: dorința de a explora și atenția acordată felului în care corpul răspunde senzațiilor. Prin urmare, în momentele de singurătate explorați-vă cu ochii închiși, ca într-un exercițiu de meditație. Experimentați cu temperaturi diferite, cu texturi diferite, chiar și cu privarea de simțuri ca să descoperiți ce anume și cum anume vă poate produce plăcere.

2. De ce dispare uneori dorința pentru sex?

Atunci când nu există cazuri medicale sau traume emoționale, dispariția dorinței sexuale are la bază, de cele mai multe ori, disocierea emoțională, un fenomen psihologic prin care trec cei mai mulți dintre oameni. Această disociere înseamnă că, pentru a face față anumitor situații delicate, stresante sau extrem de solicitante, oamenii se deconectează emoțional de la propriile nevoi și dorințe. Automat, acest lucru înseamnă și deconectarea de la semnalele trimise de corp. Astfel de perioade vin la pachet cu fluctuații mari de greutate, insomnie, senzația de a asista impasibil la propria persoană și scăderea apetitului sexual.

Un alt motiv frecvent pentru care dorința sexuală poate să dispară este distanțarea emoțională față de partener. O astfel de situație delicată trebuie gestionată cu multă răbdare, dar acolo unde există încă afecțiune și dorința de a face lucrurile să evolueze, cu siguranță apare și soluția.

Trebuie să știți că cele mai multe dintre cuplurile cu relații lungi traversează astfel de perioade și e absolut normal ca rutina să își spună cuvântul. În astfel de momente, puteți încerca împreună exerciții simple de reconectare unul la celălalt și fiecare cu propriul corp. Ați putea, de exemplu, să vă rezervați un weekend romantic doar pentru voi și să vă petreceți tot timpul explorându-vă corpurile și învățând sau reînvățând ce anume vă face plăcere.

3. Cum creați legătura dintre corp și plăcere?

Dincolo de a fi ”dispozitivul” care vă poartă prin viață, corpul poate fi și trebuie să fie o sursă infinită de plăcere. Cele 5 simțuri umane au, desigur, rolul primordial de a vă servi drept ghid și metodă de supraviețuire, dar dincolo de acest aspect, simțurile sunt ceea ce aduc micile bucurii delicioase ale vieții. Expresia „ochii văd, inima cere” poate avea mult mai multe înțelesuri decât ceea ce e evident. Prin urmare, bucurați-vă de tot ce are corpul de oferit și țineți cont de următoarele reguli:

- Nu lăsați să treacă o zi fără să vedeți sau să citiți ceva frumos.

- Umpleți-vă spațiile în care locuiți sau munciți cu arome care să vă bucure nasul și sufletele.

- Purtați pe sub haine piese delicate de mătase și dantelă care mângâie delicios pielea ca un secret pe care îl știe doar purtătoarea.

- Oferiți-vă gustări delicioase. Dacă alegeți să mâncați o înghețată, atunci să fie cea mai bună sau dacă preferați ciocolata, alegeți cea mai fină variantă. Savurați mâncarea, tratați fiecare lingură ca pe un ritual. Mestecați încet și bucurați-vă de fiecare senzație în parte.

- Când vă simțiți copleșite, obosite sau supărate, dați play cât de tare se poate melodiei preferate. Dansați în voie pe ea sau dați frâu liber lacrimilor, dacă așa vă cere corpul, dar oricum ar fi, dați-vă voie să simțiți.

4. Cum creați legături intime profunde, cu însemnătate?

Intimitatea fizică poate fi una dintre cele mai savuroase senzații corporale și devine cu atât mai importantă cu cât există și o conexiune emoțională. De altfel, o relație sănătoasă și împlinitoare se bazează inclusiv pe apropierea fizică dintre parteneri. Această intimitate fizică nu trebuie să fie întotdeauna sexuală, dar e important ca atingerile, sărutările și îmbrățișările să facă parte din ritualurile de cuplu.

Prin urmare, dincolo de afecțiunea emoțională care trebuie aprinsă și întreținută permanent, latura fizică este extrem de importantă. De aceea, o legătură intimă profundă se construiește cu răbdare, cu deschidere, cu dorință de explorare și mai ales dacă știți ceea ce vă face plăcere fizică pentru a putea împărtăși această bucurie și cu partenerul de cuplu.

5. Cum reacționează corpul la emoții?

Corpul este cel mai bun translator al emoțiilor. Atunci când sunteți conectate la propriile trupuri, acestea vă spun tot ce aveți nevoie să știți despre lumea care vă înconjoară. Atunci când simțiți, de exemplu, că vi se strânge stomacul, corpul transmite că trebuie să fiți alerte și pregătite de acțiune. Căldura plăcută care vă învăluie atunci când vă uitați la persoana dragă este semnalul corpului că e pregătit pentru iubire. Mai mult de atât, corpul vă poate spune și atunci când au loc schimbări. De exemplu, sunt numeroase cazurile în care femeile au suspectat prezența unei sarcini încă de la primele zile de după concepție, când au experimentat sângerarea de nidație, mica scurgere de sânge care apare la implantarea ovulului fertilizat în mucoasa uterină. Cu toate acestea, nu toate femeile trec prin sângerarea de nidație în cazul apariției unei sarcini. Prin urmare, dacă suspectați că e posibil să fiți însărcinate, primul pas pe care trebuie să îl faceți este un test de sarcină. Cele mai multe dintre testele disponibile oferă un rezultat precis dacă sunt efectuate dimineața devreme, cu prima urină. Cu toate acestea, în cazul testelor Surecheck, datorită tehnologiei lor Colloidal Gold, acestea garantează o precizie de peste 99% a rezultatului încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual și indiferent de momentul zilei în care sunt făcute. În funcție de locul în care vă aflați, aveți la dispoziție două variante: teste tip casetă care necesită colectarea de urină într-un recipient curat, ca mai apoi aceasta să fie picurată pe dispozitiv cu pipeta. Totuși, dacă vreți să vă fie cât mai ușor și comod să faceți testul, Surecheck oferă testul de sarcină tip stilou - Streamer, care nu are nevoie de niciun accesoriu suplimentar. Este super elegant, compact și vă arată rezultatul în doar câteva minute.

Indiferent de tipul de test Surecheck pe care îl preferați, dacă aveți menstruația regulată, testul poate fi făcut chiar în prima zi de întârziere a menstruației, iar pentru femeile cu menstruație neregulată, Surecheck poate fi folosit la 19 zile de la data presupusei concepții. În cazul în care rezultatul este negativ, se recomandă efectuarea unui alt test în termen de 48 de ore, pentru orice eventualitate. De asemenea, după apariția rezultatului pozitiv, sarcina trebuie să fie confirmată neapărat și de o vizită la medic.

Corpul care vă poartă prin viață este cel mai frumos și cel mai complex instrument creat de natură. E important să îl cunoașteți pe de-a întregul, să vă armonizați trăirile fizice cu emoțiile și să vă bucurați de tot ce poate oferi corpul pe care îl însuflețiți.

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.