Setari Cookie-uri

5 beneficii ale unui purificator de aer

Chiar dacă pare mai puțin expus factorilor poluanți, aerul din interiorul locuinței sau biroului în care lucrezi poate deveni viciat, iar acest lucru îl vor simți mai ales persoanele cu diferite alergii sau cu probleme respiratorii.

Mai devreme sau mai târziul, efectele se vor face simțite și de către persoanele care nu au astfel de probleme, iar soluția cea mai simplă pentru a reda calitatea aerului la interior este un purificator.

Acesta este un dispozitiv simplu, care atrage aerul cu ajutorul unor ventilatoare, pentru a-l trece apoi prin niște filtre, după care îl eliberează în cameră, curățat de impurități și alte elemente poluante.

Utilizarea unui purificator de aer aduce cu sine o serie de beneficii, iar pe cele mai importante le poți afla în cele ce urmează.

Elimină alergenii

Praful, părul de animale, acarienii și polenul sunt cei mai răspândiți alergeni, prezenți la tot pasul în aerul pe care-l respirăm. Pentru persoanele cu alergii și cele care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii, acești alergeni reprezintă un adevărat coșmar, așa că un dispozitiv care să filtreze aerul din interior este mai mult decât necesar.

Citește și:

Purificatoarele de aer de la Xiaomi s-au dovedit foarte eficiente în eliminarea alergenilor, filtrele lor fiind capabile să rețină cele mai mici particule de praf și polen precum și părul de animale.

Reduce riscul răspândirii bolilor transmisibile

Bolile contagioase sunt cauzate de virusuri care se transmit ușor de la persoanele infectate la cele sănătoase, iar una dintre căile de transmitere este aerul. Cel mai cunoscut exemplu îl constituie infecțiile respiratorii de sezon, cum ar fi răceala și gripa, care se transmit în special pe cale aeriană.

Un purificator de aer reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire, datorită faptului că are capacitatea de a reține 99% din virusurile și bacteriile care circulă în atmosferă, iar acesta este un alt beneficiu care trebuie menționat.

Citește și:

Îndepărtează mirosurile neplăcute

Oricât de mult ai ține geamul deschis, mirosurile de mâncare, de fum de țigară și alte miresme neplăcute persistă în interiorul locuinței sau spațiului de lucru, creând o senzație de disconfort. Mai mult de atât, mirosurile neplăcute se impregnează și în haine, astfel că ajungi să le porți după tine oriunde te-ai duce, provocând același disconfort olfactiv și celor cu care intri în contact.

Poți scăpa foarte ușor și de această problemă tot cu ajutorul unui purificator de aer. Pe lângă particule, bacterii și virusuri acesta reține și mirosurile neplăcute de orice fel.

Anihilează gazele și substanțele chimice periculoase

Principala sursă de poluare pentru aerul din exterior o reprezintă gazele de eșapament, prezente mai ales în zonele aglomerate cu trafic intens. De asemenea, zonele din apropierea unităților industriale sau a gropilor de gunoi au un grad mai ridicat de poluare, iar gazele din atmosferă ajung și în interiorul locuințelor sau spațiilor de birouri.

Citește și:

De asemenea, diferite soluții folosite la interior pentru curățare conțin substanțe toxice care ajung în aer sub formă de vapori, iar expunerea prelungită poate provoca probleme de sănătate.

Dacă vei opta cu pentru un purificator de aer cu filtru de cărbune activ, poți scăpa și de problema acestor poluanți chimici proveniți din mediul extern sau din soluțiile folosite la interior.

Îmbunătățește calitatea somnului

Un aer viciat poate afecta în mod negativ calitatea somnului, generând o serie de consecințe negative. Astfel, nu vei reuși să te odihnești suficient, ceea ce îți va scădea capacitatea de concentrare pe timpul zilei, te va face să te simți obosit, lipsit de vlagă și tot mai stresat. Evident că în acest mod îți va fi afectată calitatea vieții, iar un mod simplu de a evita o astfel de situație constă tot în folosirea unui purificator de aer.

Citește și:

Acestea sunt cele mai solide argumente în favoarea utilizării unui purificator de aer și sperăm că te-au convins și pe tine de necesitatea unui astfel de dispozitiv.

foto shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.