Setari Cookie-uri

CinemaFun

Aici ne putem spune parerile despre filmele pe care le-am vazut si ne-au placut, precum si scurte comentarii pe marginea lor.
ionutsk
Postat pe 22 Aprilie 2008 19:15
Am vazut Street Kings( http://www.imdb.com/title/tt0421073/ ). Un film politist debordand de actiune cu o intriga complexa si pertinenta care ne poarta ca un vartej pe strazile unei metropole americane. Pentru amatorii filmelor cu Pac-pac si tipi duri. E un film tipic american, cu happy-end si tot tacamul, numa bun pentru o seara cam singuratica.
ionutsk
Postat pe 22 Aprilie 2008 19:26
Patimile lui Isus....realist in maniera in care te face sa crezi cu adevarat in Bine si in milostenie ,mai presus de toate realitatea reflectata a acelor vremuri m-a impresionat si asi revedea filmul de mii de ori si nu m-asi plictisi.
dandanaua_reloaded
Postat pe 22 Aprilie 2008 20:16
In categoria filmelor de actiune, "16 Blocks" (2006) cu Bruce Willis, care se poate caracteriza in buna parte prin comentariul lui ionutsk de mai sus: "Un film politist debordand de actiune....care ne poarta ca un vartej pe strazile unei metropole americane (New York). Pentru amatorii filmelor cu Pac-pac si tipi duri." :) Bruce Willis e aproximativ acelasi cu care ne-am obisnuit din seria "Die Hard", rol care dupa parerea mea il prinde perfect.

Postat pe 22 Aprilie 2008 21:26
Tocmai am vazut "Fast Food Nation"(2006) si mi s-a parut un film foarte bun. Este ca o continuare/ prelungire/ completare a lui "Super Size Me", doar ca aduce in discutie si problemele sociale, nu numai cele de sanatate, cauzate de marile lanturi fast-food in Statele Unite. Nu este documentar, este film artistic, care beneficiaza de aparitia ocazionala a unor actori consacrati ca Bruce Willis (da, din nou el:) si Ethan Hawke, pe langa multi altii cunoscuti. Este realitatea in toata duritatea ei, servita pe tava intre doua jumatati de chifla. Absolut merita vazut.

Postat pe 23 Aprilie 2008 08:14
Va recomand doua filme interesante prin forta lor candida, fiind vorba de copii supradotati: Vitus (Elvetia, 2006, http://www.imdb.com/title/tt0478829/) si August Rush (SUA, 2007, http://www.imdb.com/title/tt0426931/ ). Oricare din ele vã va prinde in mrejele unor povesti fascinante si incantatoare in care lumea noastra este cantarita prin ochii unor copilarii exceptionale.
ionutsk
Postat pe 23 Aprilie 2008 16:12
va recomand Prison Break, in cazul in care nu l-ati vazut.un serial captivant, cu un scenariu imprevizibil si un actor principal de care te vei indragosti cu siguranta.

Postat pe 24 Aprilie 2008 11:33
Am mai auzit si alta data ca Prison Break e bun, in consecinta chiar o sa-l caut!:) In materie de seriale, preferatele mele sunt "Lost" (ne satisface pentru moment setea de mister, tocmai pentru a ne lasa si mai insetati dupa aceea) si "Sex and the City" (ideal a fi vazut si comentat cu prietenele). Iar referitor la filme pentru copii, copiez aici sugestiile pe are le-am postat si in alta parte: "Ratatouille" (delicios!), "The Chronicles of Narnia", "Finding Nemo" si "Ice Age" - pentru copii de toate varstele (de la 5 la 95 de ani).

Postat pe 24 Aprilie 2008 16:19
Lost si Battlestar Galactica sunt serialele mele preferate. Lost reincepe maine dimineata :). Pt cei care vor o teorie despre Lost postez un link de prins urechile ( http://timelooptheory.com/the_timeline.htm )
Cel mai bun serial de comedie mi s-a parut Scrubs.
ionutsk
Postat pe 24 Aprilie 2008 18:28
Cloverfield este un film de forta. Porneste ca o gluma, cu o atitudine de superficialitate, cu „Oh, my God!” si „Did you fucking see this?” pentru a deveni „Dead serious” si a sublinia fragilitatea societatii occidentale, care se sprijina pe convingerea ferma ca „We`re the Best!” si „Nothing`s gonna stop us now!”. Stop! Rewind...
ionutsk
Postat pe 26 Aprilie 2008 13:57
Southland tales: Si Pulp Fiction este un spoof movie si, de-aia, place la toata lumea. Richard Kelly (regizorul filmului) abordeaza o poveste muuult mai complexa si cotita, in care se imbina toate miturile moderne: Terorismul, politica, talk-show-ul, reality-show-ul, factiunea rebela, supravegherea high-tech, stiinta/tehnologia, cautarea sinelui, filozofii „on the edge”, paradoxuri, sex, totul impanat cu tipi duri. Toate astea nu reusesc sa acopere, totusi, un sentiment de goliciune, de lipsa de sens. Poate filmul vrea prea mult deodata - vrea totul! Poate trebuie inca sa treaca ceva vreme pana sa descifram toate dedesubturile filmului. E prea imbarligat, nu stii de unde sa-l apuci, asta nu-l face neaparat un film prost! Sfat: fiti foarte, foarte odihniti cand il vedeti; prima ora este naucitoare - nu pricepi mai nimic. Dup-aia incep lucrurile sa se lege in moduri bizare...
ionutsk
Postat pe 26 Aprilie 2008 13:58
Am vazut saptamana trecuta din nou un film care ne reaminteste cum era comunismul... dar intr-o varianta britanica foarte reusita. Nu prea ma uit la filme de doua ori dar la "V de la Vendetta" sigur mi-a facut placere sa ma uit din nou. Un film britanic emotionant, care arata ca pana la urma ce ramane dupa noi sunt solidaritatea umana si mai ales faptul ca am ales sa fim liberi inainte de orice altceva. Mi-a placut si recenzia filmului facuta pe www.recenzia.ro (http://www.recenzia.ro/2006/06/15/), chiar mi-ar placea sa aud mai multe opinii despre filme care ar trebui revazute.

Postat pe 27 Aprilie 2008 16:28
DoraGr, am incercat sa citesc recenzia de pe site-ul indicat de tine, dar nu pot accesa articolul intreg. Am vazut doar ca autorul mentioneaza asemanarea cu "Blade Runner", "Gattaca" si "Brazil", care mi-au placut toate. Atentie insa in privinta lui "Brazil", este un film interesant dar cam zapacit, s-ar putea sa nu placa oricui. Din pacate n-am vazut "1984" (alt film mentionat pe site-ul respectiv) pentru ca nu-l pot gasi nicaieri, insa am citit cartea si este excelenta.

Postat pe 27 Aprilie 2008 21:39
Neata ! mie una mi-a placut ft ft ft mult MAN ON FIRE :x :x :x !!!daca aveti ocazia sa il vedeti , vi-l recomand din tot sufletul :!!

Postat pe 29 Aprilie 2008 10:10
M-am gandit sa va recomand un film pe care l-am vazut acum vreo 2 luni: "Paris, Je T'Aime" (2006). Este o colectie de 18 filme scurte, apartinand fiecare unui regizor diferit si reprezentand povesti de dragoste din cele mai variate, din diversele "arondismente" (cartiere) ale Parisului. Povesti diferite, stiluri narative diferite, dar un sentiment unitar leaga atmosfera intregului film. Foarte frumos, foarte romantic (si nu numai).

Postat pe 4 Mai 2008 01:53
Mi-am amintit de un alt film care mi-a placut foarte mult: "Ultimul Sarut" ("L'Ultimo Bacio", 2001). Va rog urmariti varianta italiana originala, nu filmul american copie, facut in 2006 ("The Last Kiss"), care este incomparabil mai slab. Este vorba despre crizele sentimentale ale catorva prieteni aflati toti in jurul varstei de 30 de ani, implicati in relatii diferite, fiecare cu problemele sale si cu solutiile proprii pentru a iesi din criza. Foarte finut facut, cu un ritm alert al actiunii si cu dialoguri interesante. Imposibil sa nu va implicati sufleteste cand il vedeti.

Postat pe 4 Mai 2008 02:04
bd la munte si la mare,vazut,ras,placut enorm,revazut a 2-a zi...merita
dandanaua_reloaded
Postat pe 4 Mai 2008 21:24
buna,fetelor!Mie mi-a placut f mult serialul Kyle XY.Din punctul meu de vedere cred ca e cel mai bun serial.Ca film artistic,m-a impresionat extraordinar:"Green Miles" cu Tom Hanks.Super film!E mai vechi(cam din 1999 daca nu ma insel) dar e super.Alt film care m-a impresionat e "Fluke".

Postat pe 4 Mai 2008 23:30
”10 Items Or Less” e un film sensibil si haios despre lucrurile pozitive si incredere.
ionutsk
Postat pe 5 Mai 2008 22:29
Subscriu pentru "August Rush"... un film minunat!, despre care actrita principala spunea la Oscaruri "un film mic, cu o inima mare". "Green Mile" este si el un film extraordinar. Filme care te impresioneaza cu adevarat si pe care nu le uiti.

Postat pe 7 Mai 2008 21:55
Tocmai am terminat de disecat "The End Of The Affair"... pentru cã nu vizionez doar o datã un film care îmi place, ci îl revãd pânã ce rãmân cu senzaþia cã am luat tot ce se putea din el... vi-l recomand cu drag ºi nu uitaþi cutia cu ºerveþele; un film clasic, cu Julianne Moore ºi Ralph Fiennes, despre urã, gelozie, promisiuni, obsesie ºi credinþã...
oandree
Postat pe 14 Mai 2008 12:30
Am vãzut cu greu, pe bucãþele, în câteva zile, un film teribil ("There Will Be Blood") despre un om teribil. Figura principalã este interpretatã de Daniel Day Lewis, care pare cã duce tot greul filmului pe umerii sãi ºi face un rol oscarizat ºi multipremiat. Dacã aveþi nervii tari ºi capacitatea de a urmãri un film cu distribuþie aproape exclusiv masculinã, acesta este numa' bun. Printre altele, chiar m-a fãcut sã realizez micimea rolului femeii în acele timpuri ºi cât de mult s-au schimbat lucrurile.
oandree
Postat pe 21 Mai 2008 07:53
Vad a a ruginit de tot forumul asta! :))) Hai sa-i dau eu putin luciu.:) In ultima vreme am vazut "The Other Boleyn Girl" (superb film, artistic filmat), Eurotrip (un film mai "vechi" din 2004, dar FOARTE amuzant, despre un grup de adolescenti americani care calatoresc prin Europa), "The Lives of Others" (film german, despre cum supravegheau serviciile de securitate din fosta RDG vietile oamenilor) si filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", cel care a castigat recent "Palme d'Or" la Cannes. Am gasit o discutie interesanta intre romani pe imdb.com asupra acestui film: cineva se intreba daca realitatile pe care le expune defavorizeaza imaginea Romaniei (care si asa nu este extraordinara in momentul de fata) sau daca, dimpotriva, ajuta imaginii tarii noastre in strainatate. Voi ce credeti?

Postat pe 28 Iunie 2008 20:52
Mi-a placut Jeux d'enfants(Love me if you dare) daca nu l-ati vazut pana acum, e superb (poveste de dragoste). The Usual suspects cu Kevin Spacey
daca sunteti amatori de thrillere, sau Fight Club cu Brad Pitt - cum se obtine suprematie in lumea barbatilor. Apoi ar mai fi Requiem for a dream (drama) ... foarte dur si realist despre
lumea drogurilor( piesa de pe coloana sonora -Lux aeterna - imi da si acum fiori), sau la capitolul drama recomand si American Beauty, ar mai fi
Vanilla Sky cu Tom Cruise suuuuuper si o comedie buna este Anger Management(cu Jack Nicholson si Adam Sandler).
Josie
Postat pe 29 Iunie 2008 19:06
Interesant! In afara de "Jeux d'Enfants" pe care nu l-am vazut inca (si pe care mi-l pun chiar acum pe lista! :), toate celelalte mi-au placut foarte mult - se pare ca avem gusturi asemanatoare. As vrea doar sa adaug un lucru referitor la Fight Club - filmul are multiple sensuri, fiecare poate gasi o interpretare diferita a ceea ce se intampla acolo. Pentru mine spre exemplu, acesta este un film despre tendintele auto-distructive ale oamenilor atunci cand lucrurile merg prost in viata lor, sau cand pur si simplu nu-si pot gasi sensul vietii. Cu alte cuvinte, incercarea de evadare din problemele vietii cotidiene prin abuz corporal (care poate fi sub forma de violenta fizica - ca in film, dar si sub forma de alcool, tigari, droguri, etc, adica toate formele prin care ne violentam trupul pentru a uita de problemele zilnice sau a atenua angoasa unei vieti fara sens). Una din replicile mele favorite din film este: "After fighting, everything else in your life got the volume turned down." (Dupa o bataie, totul in viata ta are volumul dat mai incet"): drogul (sub orice forma ar fi el) te ajuta sa te detasezi, iar probleme dispar (chiar daca doar temporar). Problema e ca ai nevoie de acest drog in cantitati din ce in ce mai mari, pana ajungi aproape de auto-distrugere. (pers. principal isi trage singur un glont in obraz spre sfarsitul filmului). Doar apropierea de moarte face ca alter-egoul sau (Tyler Durden), cel care il indeamna constant la auto-violenta, sa dispara cu adevarat.

(Un argument in sprijinul acestei teorii: membrilor Fight Club le aduce placere nu a-l bate pe altul, ci a fi ei insisi batuti! - mi s-a parut o idee foarte interesanta)

Postat pe 29 Iunie 2008 19:53
Eu am vazut filmul (Fight Club) acum vreo 4 ani deci e posibil sa fi uitat.. nu denaturez intentionat:D. Un pic de masochism exista dar din cate stiu cei care intrau in ring loveau si ei. Oricum mi s-a parut fascinant.

Un film interesant daca aveti simtul umorului...negru este 'Very bad things' cu Cameron Diaz. Povestea incepe cu 5 prieteni care se distreaza la petrecerea dinainte de casatorie a unuia dintre ei, la care au invitat o prostituata. La un moment dat aceasta moare accidental in timpul petrecerii. Ei incearca sa ascunda cadavrul pt. a nu fi acuzati de uciderea acesteia, si treptat intra in tot felul de belele. Eu am ras copios la filmul asta. Il recomand daca credeti ca un film gen Familia Adams va este pe plac.

Josie
Postat pe 30 Iunie 2008 12:07
August Rush si The green mile sunt intr-adevar niste filme exceptionale. Vi le recomand tuturor. Iar pentru fetele romantice recomand unul dintre filmele mele preferate: Just like heaven. Super film. Aaa, si mi-am mai adus aminte de unul: filmul la care am plans aproape intruna - PS. I love you. Foarte dureros film. Si ar mai fi multe de genul asta. Mie imi plac filmele astea de plans...
brigitte_k22
Postat pe 10 Noiembrie 2008 15:46
Great Expectations - filmul meu preferat , ecranizare dupa cartea lui Charles Dickens
Kittynelle
Postat pe 17 Noiembrie 2008 18:01
De la: Puffilici, la data 2008-11-17 18:01:05Great Expectations - filmul meu preferat , ecranizare dupa cartea lui Charles Dickens


chiar asa
adry22
Postat pe 17 Noiembrie 2008 18:09
Natural Born Killers cu Woody Harrleson si Juliette Lewis, excelent - Oliver Stone

DogVille cu Nicole Kidman, un film atipic - Lars von Trier
Lillix
Postat pe 17 Noiembrie 2008 18:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
filme documentare 45 De la: kudika_972424 19 August 2014 01:52
Casting Pentru Filem si Reclame 2 De la: kudika_972424 19 August 2014 01:56
Cine imi recomanda un film bun? 350 De la: kudika_972424 19 August 2014 01:53
Ultimul film vizionat 252 De la: Ventrue 3 August 2014 17:49
un site de subtritrari bune? 17 De la: kudika_972424 19 August 2014 01:57