Setari Cookie-uri

Cele mai scumpe lucruri din lume

Aproape toate obiectele din lista de mai jos au preþuri care nu doar cã frizeazã absurdul, ci îl întruchipeazã. Mai mult sau mai puþin mediatizate, aceste produse sunt, în majoritatea lor, expresii perfecte ale lipsei totale de contact cu realitatea la care s-a ajuns în anumite cercuri elitiste.

Cea mai scumpã locuinþã

Pe primul loc în topul Forbes al celor mai scumpe locuinþe din lume se aflã Conacul Hearst din Beverly Hills (pe locul doi în top fiind Castelul Bran), care a aparþinut cândva magnatului de presã William Randolph Hearst.

Construitã în 1926, în stil mediteranean, casa are o suprafaþã de locuit de 7000mp, 3 etaje, 29 de dormitoare, 40 de bãi, un cinema. Întregul complex are 6 clãdiri ºi 3 piscine, pentru „numai” 165 000 000$. John ºi Jackie Kennedy ºi-au petrecut o parte din luna de miere la aceastã reºedinþã. Conacul a fost folosit ºi în filmul Naºul.

Pentru cei cãrora nu le place viaþa "la curte", cel mai scump apartament din lume, The Pierre Penthouse, se aflã la New York, la ultimul etaj al hotelului Pierre. Contra a 70 000 000$, cumpãrãtorul are parte de o vedere la 360 de grade a oraºului, camere înalte de aproape 12m, 5 dormitoare, 7 bãi ºi acces nelimitat la serviciile hotelului de 5 stele. Nu-i rãu nici la bloc...

Cea mai scumpã insulã de vânzare

Insula Vatu Vara, din Arhipelagul Fiji, are plaje întinse, acoperite de nisip alb, palmieri, o lagunã albastrã, stânci de calcar ºi, dupã cum se pare, vecini de prim-rang, având în vedere cã Mel Gibson locuieºte la doar 20 de mile distanþã. Toate sunã grozav, în afarã de preþ... 75 000 000$.

Cel mai scump diamant

La începutul lunii octombrie (2007), în Hong Kong, la o licitaþie a celebrei case Sotheby’s, un diamant albastru de 6.04 carate a fost cumpãrat de compania Moussaieff Jewellers din Londra, pentru suma-record de 7 980 000$.

Diamantele albastre sunt cele mai rare, iar acesta, deºi nu are dimensiuni mari, este un exemplar cu totul deosebit, având o nuanþã vie de albastru ºi nicio incluziune.

Cea mai scumpã maºinã

Cine alta decât Bugatti Veyron? Bolidul în valoare de 1 700 000$ poate atinge peste 400 km/h, fiind cel mai rapid, mai puternic ºi mai scump automobil care poate circula legal pe drumuri publice.

Cel mai scump animal de companie

Leii albi sunt foarte rar întâlniþi în sãlbãticie ºi aratã astfel datoritã unei gene recesive. Existã în jur de 300 de exemplare în toatã lumea, cei mai mulþi fiind întâlniþi în grãdini zoologice. Adesea sunt selecþionaþi ºi împerecheaþi special pentru a produce pui de acelaºi fel, însã apariþia unui leuþ alb rãmâne un eveniment destul de rar. Preþul: 138 000$.

Cele mai scumpe ceasuri

Celebra firmã Chopard a realizat un ceas de damã estimat la suma de 25 000 000$, acoperit cu diamante albe ºi galbene ºi ornate cu trei diamante în formã de inimã (unul roz, unul albastru ºi unul alb).

Primul nume în domeniul ceasurilor de lux, Patek Philippe, revendicã locul doi în topul celor mai scumpe ceasuri, cu piesa “Supercomplication”, realizatã în 1933 (pentru bancherul american Henry Graves) ºi vândutã în 1999 pentru suma de 11 002 500$.

Cea mai scumpã universitate

Universitatea George Washington, din Washington, D.C. se aflã pe primul loc în clasamentul Forbes al celor mai scumpe instituþii de învãþãmânt din lume, cu o taxã anualã de 40 000$.

Spre deosebire de celelalte lucruri scumpe din lista noastrã, aici nu-i suficient sã ai bani: aceastã universitate este una de prim-rang, cu cerinþe intelectuale mari.

Cele mai scumpe jucãrii

L’Oiseleur (Dresorul de pãsãri) este o pãpuºã mecanicã înaltã de 1,25m ºi compusã din 2340 de piese, creatã de inginerul elveþian Christian Bailly. Confecþionarea pãpuºii a durat peste 15 000 de ore ºi a fost nevoie de doisprezece artizani pentru a realiza mecanismul foarte complex, hainele ºi accesoriile de epocã, pãsãrile care cântã ºi se miºcã (fiecare pasãre are 62 de pãrþi) ºi piedestalul de jad cu sidef. Preþul: 6 250 000$

Vã prezentãm ºi douã jucãrii „de ocazie”. O firmã germanã a realizat o serie limitatã de 125 de ursuleþi a cãror blanã este fãcutã în întregime din fire de aur, iar ochii din safire ºi diamante, la numai 84000$, adevãrat chilipir.

Diamond Barbie este cea mai scumpã Barbie din lume, la a cãrei realizare au participat ºi designeri ai celebrei case de bijutieri De Beers. Hainele pãpuºii sunt ornate cu 160 de diamante ºi bijuteriile sunt din aur alb. Preþul: 85 000$.

Cel mai scump parfum

Parfumul Imperial Majesty aparþine parfumierului englez Clive Christian ºi este, de fapt, o ediþie limitatã a parfumului numit, simplu, No.1, al aceluiaºi creator. No.1 este oricum foarte scump (2 150$/uncie – aproximativ 30ml), dar, într-o sticlã de cristal de Baccara, încrustatã cu un diamant de 5 carate, în care se aflã 17 uncii de parfum, ajunge la preþul de 215 000$.

Cele mai scumpe telefoane mobile

La acelaºi preþ de 1 300 000$, cele mai scumpe telefoane mobile sunt GoldVish "Le Million" ºi Diamond Crypto.

Primul este din platinã sau aur galben ºi acoperit cu diamante, iar al doilea, tot din platinã, are 50 de diamante, dintre care zece albastre, foarte rare. Ambele oferã cele mai moderne dotãri tehnologice, dar preþul este determinat, la fel ca în cazul multor obiecte absurd de scumpe, de calitatea metalelor ºi pietrelor preþioase din care sunt fãcute.

Cei mai scumpi pantofi

2 000 000$ costã „The Cinderella Slippers” („Condurii Cenuºãresei”), bãtuþi cu 526 de diamante Kwiat montate în platinã. Au fost creaþi de designerul american Stuart Weitzman ºi purtaþi de cântãreaþa Alison Krauss la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar în 2004, unde aceasta a interpretat un cântec.

Cea mai scumpã poºetã

Poºeta „Diamond Forever” de la Chanel are ameþitorul preþ de 260 150$, fiind cel mai preþios accesoriu de acest tip din lume. Realizatã din piele matã de aligator, geanta este încrustatã cu 334 de diamante montate în aur alb de 18 carate.

Cele mai scumpe calculatoare

PC-ul Jupiter, al companiei japoneze Zeus, are carcasa din platinã ornatã cu diamante aranjate în forma constelaþiilor astrologice. Costã 732 000$, dar nu-i bai, existã ºi un model mai ieftin, din aur galben (560 000$). Computerul foloseºte Windows Vista ºi se livreazã împreunã cu un monitor de 24 inci cu rezoluþie 1920 x 1200.

La aºa PC, aºa mouse: producãtorul elveþian Pat Says Now a scos pe piaþã cel mai scump mouse, realizat din platinã cu diamante, în valoare de 24 180$.

În materie de laptop-uri, firma britanicã de lux Luvaglio a realizat unul în valoare de peste un milion de dolari. Pe lângã alte butonul power este un inel cu diamant cu formã unicã, folosit ºi drept mod de identificare a userului, inel care poate fi scos atunci când laptopul este închis ºi purtat ca bijuterie.

Cel mai scump burger

Exorbitantul preþ de 120$ la care se ridicã burgerul DB Royale, creat de bucãtarul Daniel Boulud, se justificã prin folosirea unor ingrediente scumpe ºi cel puþin bizare pentru acest tip de mâncare.

Burgerul de lux este alcãtuit dintr-o chiflã cu mac ºi parmezan, salatã verde, roºie proaspãtã, hrean, confit de roºii coapte, ceapã roºie, foie gras, costiþe înãbuºite în vin roºu, trufe negre din conservã ºi o porþie dublã de trufe negre proaspete… mai poate cineva sã-i spunã “junk-food”?

Cel mai scump bikini

În valoare de 30 000 000$, acest bikini, realizat de Susan Rosen din diamante Steinmetz care însumeazã 150 de carate, include câteva pietre foarte rare, dintre care una de 51, una de 30 ºi alta de 15 carate, toate montate în platinã. Pentru cã, oricum, dacã ai diamante în valoare de 30 de milioane de dolari, de ce sã nu faci din ele o pereche de chiloþi?








Postat pe 30 Aprilie 2008 00:26
draga dianana pentru mine ,masina mea este cea mai scumpa din lume si in general tot ce ma inconjoara.E inportant cum percepem valoarea fiecarui obiect,pentru cei de mai sus acele lucruri au valoare,pentru boschetarul din coltul strazii,dacia mea i-se pare un Bugatti.Bogatia e relativa ,cand esti sarac totul ti-se pare extravaganta,cand esti bogat nimic nu este pretios si de neatins.Daca as fi o bogatasa m-as comporta la fel .
wdy
Postat pe 30 Aprilie 2008 10:09
cred ca dc ne-am permite ne-am achizitiona si noi toale, masini, chiloti de... fitze! da' mama nu-i milioneasa asa ca raman pamanteana!mi-au curs balele uitandu-ma la o pereche de cercei cu diamante, vreo saptamana intram zilnic in magazin, pana m-am hotarat sa ii cumpar.m-a durut buzunarul dupa, da mi-am satisfacut un moft.mai am o slabiciune pt parfumurile de firma( cheltui ceva si pe astea)si ma opresc aici ca excesele dauneaza grav buzunarului!!! asa ca trebuie( vei nu vrei) sa raman ponderata.da mi-e bine asa cum sunt!nu visez scai verzi pe pereti, ma limitez la ce-mi pot permite!

Postat pe 30 Aprilie 2008 10:52
O mica intrebare.....daca nu ati fii sanatosi,ce valoare ar mai avea CELE MAI SCUMPE...DIN LUME?????......eu cred ca sanatatea e cel mai de pret lucru din lume....si iubirea....si familia...

Postat pe 30 Aprilie 2008 14:32
eeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeee. ai atins un punct nevralgic. pai sanatatea e cel mai de pret lucru pe care din pacate nu stim sa-l apreciem.tataie saracu spunea: sa avem sanatate taica ca restul se face!

Postat pe 30 Aprilie 2008 14:38
hai sa nu fim pesimisti,sa ne gandim la lucruri frumoase,eu in general sunt o visatoare si am observat ca daca gandesc pozitiv ,autosugestia functioneaza,toate merg din plin,nici nu-mi imaginez ca cineva de langa mine sa fie grav bolnav,oricum ,ma consider o norocoasa.....hAI PA
wdy
Postat pe 30 Aprilie 2008 14:57
Stiti de ce sustin ca sanatatea e cea mai de pret???....din proprie experienta....acum ceva timp am avut niste probleme si nimic din jurul meu nu mai avea valoare....nici chiar iubirea celor dragi mie....desi dragostea lor a fost medicamentul meu...si apoi autosugestia si gandirea pozitiva,care ,intr-adevar, fac minuni....acum eu fac tot felul de "excese",in toate "domeniile vietii":si culinar,si vestimentar,si relational,si...sexual...dar cand corpul meu ma anunta ca ceva nu e in regula....STOP JOC....ma calugaresc,cum s-ar zice,pana trece "amenintarea"....nu mai permit sa ma imbolnavesc!!!....din nici un motiv....cand ma enerveaza cineva,dau intr-o indiferenta totalaaaa....de-aia cronica....asa ca dragelor,nimeni nu zice sa nu va rasfatati,daca puteti si doriti asta,dar nu uitati de SANATATEA voastra,caci fara ea suntem ca si morti....si daca veti zice:n-am timp sa ma ocup de mine si de sanatatea mea,VA TREBUI sa o faceti,caci pana la urma orice motor cedeaza!!...va pup

Postat pe 30 Aprilie 2008 15:21
ai dreptate ETTA,DAR VIATA ASTA PE CARE O TRAIM ne permite foarte rar cate un ragaz,pt a avea grija de noi ,DUMNEZEU sa ne ocroteasca de toate bolile si relele din lume ,asta e speranta mea
wdy
Postat pe 30 Aprilie 2008 23:19
oare ce poti face cu bikinii cu diamante? Nu te zgarie? Dar daca, doamne fereste, pierzi un diamant il cauti toata noaptea pe sub pat? Uite ca am la ce ma gandi in noaptea asta, acum ca iubitul meu a dat bir cu fugitii :) Noapte buna fetele. Sper sa putem vb maine mai mult.
amme22
Postat pe 1 Mai 2008 22:41
De la: etta70, la data 2008-04-30 14:32:50 O mica intrebare.....daca nu ati fii sanatosi,ce valoare ar mai avea CELE MAI SCUMPE...DIN LUME?????......eu cred ca sanatatea e cel mai de pret lucru din lume....si iubirea....si familia...
ai dreptate,fara sanatate nu te-ai mai putea bucura de aceste lucruri(daca e posibilsa le ai)eu as face o lista a celor mai pretioase: 1 sanatatea, 2.copilul, 3.sotul 4 si daca se poate linistea din familie....poate spuneti ca acestea nu sunt lucruri...da, nu sunt obiecte..obiectele pretioase sunt cele utile.
just28
Postat pe 20 August 2008 18:41
Cele mai scumpe lucruri din lume nu le pot cumpara banii...si asta cred ca spune totul!
sweetpink
Postat pe 20 August 2008 19:04
Dar atunci cand ai nevoie o operatie foarte scumpa si nu ai bani iti permiti operatia? Sau atunci cand trebuie sa faci un tratament si nu ai bani de medicamente? Sau atunci cand nu poti cumpara copilului tau ceea ce are nevoie pentru scoala pentru ca nu ai sufienti bani? cate cupluri nu s-au despartit pentru certuri cauzate de lipsa de bani? Pentru a avea sanatate, fericire si familie ai nevoie de bani.
Nu imi spuneti ca bani nu aduc fericirea, pentru ca e FOARTE GREU (intradevar nu imposibil) sa fii fericit daca bani lipsesc.
cameliaac
Postat pe 10 Noiembrie 2008 11:02
pt dianana

asa
si care-i spilul?
tu nu ai obosit sa tot conjugi verbul "a se oftica"?
sandra33
Postat pe 15 Noiembrie 2008 22:59
De la: dianana, la data 2008-04-30 00:26:14
Cele mai scumpe lucruri din lume


Anunta-ma cand vei deschide un subject cultivat, demn de discutie, nu copy din Forbes, citat din mana a treia.
Tara arde si baba se piaptana.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 16 Noiembrie 2008 00:03
in 1 rand tu ca om...nu ai valoare...apoi sanatatea.....si normal familia....restul material vb se duc asa cum vin

Postat pe 16 Noiembrie 2008 00:07
asta nu inseamna ca tot ce e scump e si bun... pt mine sanatatea e pe primul loc...banii asa cum vin asa se si duc
_dulcik_
Postat pe 31 Martie 2009 20:41
si acum ce sa fac ???Sa ma duc sa-mi fac circumcizie ??? Asta cred ca e solutzia ca prea m-am ''inciudat '' pe bunastarea alora ...nici macar nu am citit posturile ...la ce bun ???Asa moare romanul de grija altuia ...
__LL__
Postat pe 1 Aprilie 2009 03:41
De la: __LL__, la data 2009-04-01 03:41:10si acum ce sa fac ???Sa ma duc sa-mi fac circumcizie ??? Asta cred ca e solutzia ca prea m-am ''inciudat '' pe bunastarea alora ...nici macar nu am citit posturile ...la ce bun ???Asa moare romanul de grija altuia ...

da asa e
eu consider ca cela mai scumpe lucruri sunt sanatatea, familia si prietenii daca le ai pe astea le ai si pe restul e
yumy
Postat pe 1 Aprilie 2009 07:23
pai asta cu scumpeturi e mai mult de fitze ...
_dulcik_
Postat pe 1 Aprilie 2009 21:13
Panurge a lui Rabelais zicea ceva de genul...nu stiu exact citatul......ca oamenii au 10 moduri de a face bani si 99 de moduri de a-i cheltui sunt de acord cu etta:totul se poate cand ai sanatate! o familie fericita! da......sunt lucruri de care nu ne dam seama pana cand nu avem un necaz.....lucrurile cele mai de pret din lume nu se pot plati cu bani.......
mkdisk
Postat pe 20 Mai 2009 09:59
De la: mkdisk, la data 2009-05-20 09:59:34Panurge a lui Rabelais zicea ceva de genul...nu stiu exact citatul......ca oamenii au 10 moduri de a face bani si 99 de moduri de a-i cheltui sunt de acord cu etta:totul se poate cand ai sanatate! o familie fericita! da......sunt lucruri de care nu ne dam seama pana cand nu avem un necaz.....lucrurile cele mai de pret din lume nu se pot plati cu bani.......
...................................................ADEVARAT
erikahd2008
Postat pe 20 Mai 2009 10:02
cat despre cele care se pot plati cu bani, eu recunosc:am o slabiciune pt bijuterii frumoase si accesorii in general.nu pot sa ies din casa fara macar o bratara sau niste cercei frumosi, care imi plac si imi dau incredere....nu sunt de la nu stiu care firma de fitze, dar pt mine sunt speciale, pt ca imi plac si imi stau bine.
mkdisk
Postat pe 20 Mai 2009 10:02
intr-adevar sanatatea este cea mai importanta...de curand am suferit o operatie banala, insa m-a afectat atat de tare si deprimat totodata incat, abia atunci am realizat ca daca este sanatos poti face absolut oriiiiceeee...va pup
lao_kudika
Postat pe 23 Septembrie 2009 02:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cina ma ajuta cu ceva? 5 De la: kudika024631 21 Martie 2010 16:52
4 trucuri de a scapa d timiditate 3 De la: rashela 8 Mai 2011 16:49
heeelp!! 4 De la: Cassey_ 25 Mai 2009 08:37
probleme cu mama prietenului meu 3 De la: kudika1993 9 Mai 2010 17:38
Ma poate ajuta cineva cu un LIKE? 1 De la: selladeal 24 Aprilie 2012 20:13