frumusetea unei persoane este in primul rand subiectiva : ce-i place unuia nu-i place altuia , depinde si de cateva principii estetice dar si de gusturile fiecaruia . deci este o notiune cam volatila . frumusetea cuiva nu reprezinta un merit , o calitate ci un fapt dat . eu nu am nici un merit daca am avut norocul ca cel de sus sa ma lase frumos , nu este realizarea mea . dupa cum nu este nici vina mea daca cel de sus m-a lasat ceva mai slut . eu nu am gresit cu nimic . ceea ce este defect este modul subiectiv cum oamenii isi privesc semenii : cand vad o persoana frumoasa au impresia ca frumusetea ambalajului se extinde si asupra interiorului , a caracterului , a sufletului . dar greseala asta iar nu este generala , nu o fac toti oamenii . oamenii au tendinta sa-i vada pe cei din jur printr-o lentila a subiectivismului . din pacate . dar a face din asta un capat de lume este cred eu un defect impardonabil . lumea in care traim acum are un standard al valorilor filtrat de dimensiunea implantului de silicon din sani , a celui de botox din buze , numarul operatiilor estetice si al liposuctiilor , obsesia sexului cu orice pret , a libidoului dement , a sexului pentru bani si a toaletelor si accesoriilor platite cu sume de la 4 digiti in sus numai pentru ca au costat atat sau au o zdreanta de eticheta cu sclipici. ce legatura are toata tampenia asta gaunoasa cu adevarata
frumusete , cu adevarata valoare ? oamenii frumosi sunt mai siguri de ei ? mi se pare daca nu gresit un pic cam mult spus ! a fi sigur de tine , a te cunoaste , a sti ce vrei , a stii de unde vii si unde mergi , a nu dori sa faci rau semenilor nu are legatura cu asa zisa frumusete ci cu interiorul , cu sufletul si cu ratiunea . atunci cand te examinezi in oglinda sufletului nu-ti vezi trupul si bratara de la mana sau numarul amantelor , acolo esti singur si gol pusca si nu poti sa-ti ascunzi lipsa ideilor sau a continutului . cand te cunosti cu adevarat , stii ce poti cu adevarat , stii de unde vii si incotro mergi , cand sufletul ti-e limpede si curat atunci poti spune ca te apropii de adevarata frumusete si chiar ca nu-ti pasa ce cred altii despre tine . daca te-au vazut cu adevarat si te plac inseamna ca gandesc cu adevarat , daca ti-au vazut doar grosimea nasului sau urechile clapauge atunci chiar nu merita sa-i bagi in seama , nu ? problema frumusetii , a culorii ochilor , a dimensiunii sanilor , a formei buzelor chiar ca aproape ca nu mai are nici o importanta , poate cel mult ca principiu pur estetic si atat . restul este doar o vorbarie goala a unor complexati pe jumatate orbi care se cauta o viata intreaga si nu se gasesc .