Setari Cookie-uri

remediu pt dulciuri

eu sunt dependenta de dulciuri si nu stiu cum sa fac sa nu mai mananc asa de multe...la fel se intampla si cu mancarea..aam incercat sa inlocuiesc dulcele cu fructele dar nu pot.stiti vreu remediu
melanya
Postat pe 3 Iunie 2008 17:20
he he.. si eu sunt dependenta de dulciuri.. le mai inlocuiesc uneori cu miere, ca e mai sanatoasa.. Dar de putin timp am inceput sa iau supliment de crom.. ajuta foarte mult. Iti taie pofta de dulce.
oana81
Postat pe 3 Iunie 2008 17:37
trebuie sa ai vointa si sa nu te mai gandesti la mancare, sa-ti gasesti alta ocupatie...uita-te la tv,citeste,iesi afara la plimbare,in oras,oriunde....si daca vrei sa mananci ceva,papa un iaurt cu fructe sau un baton cu cereale, chiar si o bucatica de ciocolata amaruie.....si eu am tendinta asta de a manca...dar....incerc sa inlocuiesc dulciurile cu alimente mai putin calorice.
succes! ;)
lauria
Postat pe 3 Iunie 2008 19:36
am incercat sa inlocuiesc..nu prea am avut succes...problema mare este ca nu pot sa ma opresc doar la o bucatica de ciocolata.mananc una intreaga.si mananc foarte multe bomboane.sunt dependenta de ele
melanya
Postat pe 3 Iunie 2008 19:56
Da-ne si noua si iti va fi mai usor!

Postat pe 5 Iunie 2008 17:03
Este vorba de o autoimpunere.Incearca cind maninci ciocolata respctiva, un colt totusi sa lasi, si cu timpul sa scazi cite putin cantitatea de dulciuri. Insa daca doresti sa renunti la ciocolate si bomboane subit, nu cred cavei reusi,desi iti doresc succes.

Postat pe 5 Iunie 2008 18:44
offf, doamne, mi-e imi apar cosuri pe fata de la orice dulce as manca, nu-s dependenta, eu tot ce pot sa-ti zic e sa-ti impui cum a spus colega de mai sus, incearca sa-ti reduci din cantitate, cand vezi dulciuri, minte-te eventual si spune-ti ca mananci mai tarziu sau maine, maine iti zici poimaine si tot asa, cate putin mai in fiecare zi, si crede-ma, corpul se obisnuieste cu orice pana la urma, si ai sa vezi ca n-o sa mai fi dependenta de ele si nici pofte n-o sa mai ai!!!

Postat pe 6 Iunie 2008 12:58
ca un lucru pe care ai vrea sa-l faci si tot amani pana cand renunti sa-l mai faci, de lene sau de orice alt motiv(bineinteles ca nu se compara un lucru cu un aliment), incearca si ai sa vezi, totul depinde numai de tine, pt ca noi ne controlam corpul si nu el pe noi(in unele cazuri speciale), incearca si n-o sa regreti, astept raspunsuri de la tine sa stiu cum iti mai merge, numai BINE si SUCCES, TE PUP!!!

Postat pe 6 Iunie 2008 13:04
multumesc fetelor pt sfaturi
melanya
Postat pe 7 Iunie 2008 16:13
Hei, te-am vãzut cu borcanul de Nutella! Eu am vechime la mâncat dulciuri... niciodatã nu am lãsat vreun colþiºor nemâncat; la fel ca ºi tine, am un borcan de Nutella, al meu e!, aºa cã ºtiu despre ce vorbeºti. Am citit cã, în realitate, ceea ce ne lipseºte nouã este apa: organismul ne cere dulce pentru cã ºtie cã dupã dulce va primi lichid. Încearcã sã bei mai multã apã: sã ai în permanenþã un pahar cu apã pe lângã tine. ªi dacã tot mai vrei dulce, s-ar putea sã fie de la stress. Ca sã împaci ºi pofta de dulce ºi sã scapi ºi de stress iei tu frumuºel douã (eu iau 4) felii de pâine graham (eu folosesc de la Vel Pitar, feliatã, varianta de 300g punga), le pui în prãjitor cât sã se încãlzeascã, nu sã se facã crocante, o canã cu lapte cald (nu fierbinte! eu beau lapte Cedra 1,5% de la Napolact - e foarte dulce ºi dacã îl consumi doar pe el) ºi ungi feliile cu unt (65%, de la Napolact). Dupã "tratamentul" asta ai asigurate câteva ore bune de pauzã de pofte.
oandree
Postat pe 8 Iunie 2008 01:15
consum foarte multa apa.3 litri pe zi.oricum asta e.cand ma scap la dulce nu ma mai opreste nimeni.de cand sunt mica sunt asa
melanya
Postat pe 9 Iunie 2008 16:30
Vai mie, am recitit comentariul pe care l-am postat anterior! Lipseºte ingredientul principal(deh, dacã scriu noaptea!): pe feliile frumos unse ºi calde încã se unge miere (eu pun poliflorã, cã-i mai dulce!). Astfel pregãtite, feliile se mãnâncã cu laptele. Melanya,sã înþelegem cã ai doar accese de poftã sau e o stare zilnicã?
oandree
Postat pe 9 Iunie 2008 23:10
Analize ti-ai mai facut de curand? Pt ca din cate spui dulcele la tine e omniprezent.. Fideluta, am incercat sa ma pacalesc singura ca voi manca mai tarziu si a functionat, ori am uitat ori nu am mai avut timp.

Postat pe 10 Iunie 2008 11:20
este o stare zilnica :) analizele mi leam facut..miau spus k sunt sanatoasa.:) nus suspecta de diabet :)) si eu ma mir la cate dulciuri mananc
melanya
Postat pe 13 Iunie 2008 15:37
Stiu ca o sursa naturala de crom este drojdia de bere si poti lua un cubulet sau o jumatate, dimineata pe stomacul gol cu 15 min inainte de masa. Si eu am avut aceasta pb. Dar de cand m-am apucat de facut sport nu am mai avut asa pb cu dulciurile, ma abtin mai usor...nu stiu cum sa-mi explic. Dar poti sa incerci sa faci mai multa miscare si sa nu mananci imediat dupa efort, poti incerca aerobic. A si inca o chestie eu mancam multe dulciuri cand imi era foarte foame. Decat sa astept sa ajung acasa sa imi incalzesc o ciorba sau ceva mancare gatita, mai repede imi cumparam un baton de ciocolata de casa. Ideea e ca daca mananci la ore fixe(bineinteles nu dulciuri), mentii nivelul glucozei in sange constant si eviti scaderea glicemiei brusc, ca de fapt asta te determina sa mananci alimente cu continut zaharos ridicat. Practic asa previi pofta crunta care te apuca si te impinge sa-ti faci 'damblaua', dand iama printre borcanele cu ciocolata sau dulceata:). Vorbesc din experienta.:) Te pup si iti doresc multa ambitie si perseverenta asta e cea mai importanta:).. sa iti stabilesti un program pt. mese si sa incerci sa il respecti.
Si apa multa - 3l pe care o bei e tot din cauza ca mananci f mult dulce - e necesara in procesul de digestie a carbohidratilor(tot ce intra in categoria asta: zaharuri, paste fainose, cartofi etc..).
Josie
Postat pe 13 Iunie 2008 16:11
legat de apa: beau 3 l deoarece am renuntat la sucuri si asta e singura bautura care o consum..sau ceai...mai beau cateodata si sucuri naturale facute de mine...dar ajung la 3 l de apa..si cu dulciurile desi miam facut un program...tot mananc dulciuri...prea imi sta mintea la mancare :) toata ziua...asta e..poate o scot eu la capat pan la urma
melanya
Postat pe 15 Iunie 2008 17:43
Am aceeasi problema! Sunt dependenta de ciocolata!
Am incercat sa tzin o dieta si dupa 9 zile de dieta nu am mai putut manca ciocolata insa din nefericire nu a fost pentru o perioada lunga .. si la scurt timp .. am revenit la ciocolata mea.
Inlocuiesc cioc cu cea organica desi .. e aceeasi chestie ,,, Ehhh ,
Melanya ,, cred ca nu avem sufucienta vointa.
Knd o sa gasesti antidotul sa ma anuntzi si pe mine :)
_Patricya_
Postat pe 17 Iunie 2008 04:05
Fetelor,fara suparare....chiar vreti cu adevarat un ,,remediu,, pt dulciuri???Dragele mele eu sunt convinsa ca viata fara prajituri ar fi....teribil de trista!!!chiar azi,in timp ce savuram ,,a piece of cake,, ma gandeam ca nu stiu ce m-as face fara ele!!!saracul sotul meu......este client fidel al unei cofetarii cu produse excelente!vanzatoarele stiu pe dinafara comanda:o tosca,o amandina,un tiramisu si a patra la alegere,dupa dispozitie...ori cremsnit,ori tarta cu fructe..si bineinteles...fursecuri cu stafide(toate pt mine!!!!)Imi trecuse prin cap,ca.....daca o sa ma ingras/sau am sa raman cu kg in plus dupa nastere/sau din diverse motive nu mai slabesc....renunt la orice numai la prajituri nu!!!!Bine ca n-a fost nevoie...pt ca nu ma pot abtine!!!!
mell_30
Postat pe 19 Iunie 2008 00:21
:P aasta e...ce sa facem dak nu ne putem abtine :) mai mancat o inghetata 2,3,4,5 :D un tort si asta e ..o viatza avem :)
melanya
Postat pe 23 Iunie 2008 20:28
Doar o viata avem.....asta poti s-o mai spui o data!!!fetelor, am primit de curand un clip pe mail care exprima un mare adevar!!!era referitor la ,,chinul,, femeilor de a fi perfecte din punct de vedere fizic,de stradania lor de a ramane mereu subtirele,fara celulita...stiti voi.....din dorinta de a placea celorlalti,de a fi invidiate de alte femei!!!care credeti ca era morala povestii???????ca ne chinuim atata sa aratam bine,cand frumusetea fizica oricum e trecatoare........si ne privam de atatea bunatati care ne fac sa ne simtim mai bine,care ne incanta simturile..........ca in final,sa ajungem oricum intr-o groapa(suna macabru....dar asa este)unde nimanui nu-i mai pasa daca erai frumoasa sau grasa si cu celulita!!!iar sfatul........mai bine ne traim viata acceptand micile ei delicii(si ma refer la dulciuri)si ne simtim bine, suntem vesele si multumite ca ne-am bucurat de traiul pe pamant,decat sa sfarsim triste,deprimate de 1kg-2 in plus si traind o viata plina de privatiuni!!!!suna cam dramatic!!!dar nu-i asa???????.....poate povestit nu suna chiar la fel,daca il vedeati era altceva.....Pofta buna!!!!!!!
mell_30
Postat pe 23 Iunie 2008 23:49
draga mea ,ar trebui sa iti faci un control la nutritionist ,sa vezi daca nu cumva esti predispusa la diabet,sau ai o carenta de calciu ..
barizoana
Postat pe 12 Iulie 2008 15:33
Melanya am citit despre sfaturile pe care le-ai primit de la fete, si am si eu o intrebare, vrei sa renunti pt a slabi sau pt k ti se pare ca mananci prea multe? daca este a doua varianta, si esti sanatoasa, atunci asta este, nu tb sa fii stresata, vei vedea ca, cu timpul, vai renunta la ele....bafta!
DreamyAngel
Postat pe 16 Iulie 2008 09:25
este vorba si de primul si de al doilea caz...din cauza dulciurilor mam cam ingrasat un pic...si intradevar mi se pare k mananc prea multe du,lciuri..mie frica sa nu dau in diabet
melanya
Postat pe 16 Iulie 2008 18:53
Sincer?
Desi, nu se vede pe mine, mie nu-mi plac dulciurile aproape deloc.
Adica, imi place gustul dulce ca atare dar nu concetrat. Stiu ca suna aiurea dar eu si la un simplu suc (cappy de exemplu) pun jumate de apa.
Dulciuri in gen bomboane nu mananc, cicolata doar rar – si din aia doar o patratica, daca tot ma serveste cineva sau manac o tableta intreaga odata pe an :))))) si-atat.
Prajiturile nu prea le mananc, poate veti observ dar …mai nou….aproape toate au mai mult de jumatate frisca pe ele. Apoi, daca vrei sa mananci frisca mergi si cumpara de la magazin o prepari si gata. Nu mai exista prajituri bune. Crema, frecvent e gretzoasa. Nu se mai fac prajituri din crème fierte ci doar din budinca amestecata cu margarina. Blatul e o amestecatura de emulgatori si subtante cu factor de crestere, indulcitori sintetici incat …dupa ce o consumi efectiv e amara. Nici sucul nu-ti spala gustul de pe limba.
Daca tot servesc prajituri, atunci, sa fie facute acasa. Nu de alea din comertz. Ci acasa la mama. Si …va spun …ca acelea sunt satzioase. Nu poti manca mai mult de 2-3 bucati. Si, cred eu, asa e bine si sanatos.
Totusi, nu trebuie explus zaharul din alimentatie pentru ca este un suport energeti pentru organism, mai ales pentru buna functionare a creierului.
La cafea folosesc zaharul brun. Nu din cauza (spuselor) ca ar fi mai putin daunator la silueta ci pentru ca are un gust mai bun, si …ceea ce este mai important, se topeste/dizolva bine in cafea, nu ramane pe fundul cestii.
Toate cele bune!
blinkinsyl
Postat pe 18 Iulie 2008 04:16
ca sa nu mai mananci atatea iesi mai mult,fa miscare,si ai sa vezi ca si autosugestia o sa functioneze.asa se intampla cand ai prea mult timp liber..stai la tv sau la calc si te gandesti sa rontai cate ceva
pucca22
Postat pe 18 Iulie 2008 10:20
si eu am aceeasi problema, abia am terminat de mancat 2 cioco si acum ma simt mai bine,pt mine dulciurile sunt ca un drog si nu pot renunta si credeti ma ca am incercat de 6 ani ma chinui si am hotarat sa o las balta.eu traiesc cu dulciuri si sunt sanatoasa ,cel putin asa reiese din analize.imi plac toate dulciurile , nu beau cafea , nu fumez doar imi plac dulcirile.Imi este teama normal dar incerc sa mananc si mancare dar mi se face greata numai cand o vad.dar o inghetata nu o refuz niciodata indiferent cum ma simt.Oricum am obs ca simt nevoia de dulciuri mai mult vara,incerc sa mai mananc si fructe, dar tot la un baton snikers ma gandesc dupa.ce sa fac asta e.Tin sa precizez ca sunt si ffff pofticioasa
pinkflower
Postat pe 18 Iulie 2008 16:09
si eu sunt foarte pofticioasa :)
melanya
Postat pe 18 Iulie 2008 17:55
asta e, diabetul va paste, si trebuie sa va obisnuiti cu gandul.
cum care?
gandul de a nu mai avea voie sa va atingeti de dulciuri, gandul ca in fiecare zi, la o anumita ora, vs trebui sa va injectati insulina ( voi si drogatii, ca de fapt, ati si recunoscut ca este un drog pt. voi ), gandul ca va trebui sa va cantariti caloriile la fiecare masa ( si ratia va fi simtitor mai mica decat cea care sa astampere foamea ), gandul ca veti fi niste persoane bolnave.
nu conteaza un kil-doua un plus.
conteaza intreaga voastra viata de dupa....de dupa momentul in care se va declansa boala.
uite ca nu stiu cum e cu sarcina, daca o femeie cu diabet poate pastra o sarcina in mod normal, ori daca boala se transmite copiilor....va dati seama....daca se transmite, intr-adevar? copiii vostri condamnati sa nu guste in viata lor dulciurile, din cauza ca mama lor a mancat si pt. ei, cu alte cuvinte, le-a furat dulcele de la gura...
si nu, nu glumesc, fac misto, si sper ca va veti trezi candva.
ioanashiatat
Postat pe 21 Iulie 2008 22:42
ce crud a fost mesajul
are dreptate
melanya
Postat pe 22 Iulie 2008 18:09
poate are dreptate sau nu,si bunica mea a avut aceeasi problema si nu a facut diabet,nici mama dar cine stie.totusi incerc sa nu exagerez cateodata..si grasa nu ma vad cred ca sunt o persoana normala, sunt multumita de cum arat,si daca vreau sa slabesc pot sa fac asta numai mancand inghetatata si nu glumesc
pinkflower
Postat pe 22 Iulie 2008 18:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cununii legate 3 De la: kudika_12651 23 Iulie 2012 09:12
Cine a inventat biserica? 47 De la: Darius_ 8 Noiembrie 2015 21:58
Iubirea- un subiect vesnic discutat...dar cum ramane cu inima care pulseaza la cote maxime? 15 De la: geo_x 14 Iunie 2009 16:26
un sfat superimportant:( 6 De la: Madamadalina69 14 Decembrie 2009 18:51
cum sa nu te ingrasi in timpul sarcinii?/ cum sa slabesti dupa ce nasti? 4 De la: stem_29 4 Iulie 2010 22:38