Setari Cookie-uri

contraceptive

care credeti ca's cele mai bune anticonceptionale? Stiu tre sa discuti cu un specialist, ca fiecareia i se potriveste sau nu un anticonceptional sua o metoda, insa m-ar interesa parerea voastra din proprie experienta. Si ce credeti despre pastila "de a doua zi"?
puiut_77
Postat pe 1 August 2008 15:19
eu am incercat loggest shi nu mi`a fost prea bine... aveam senzatzii de voma ingrozitoare! pana la urma m`am dus la o clinica d plannig, am vb cu medicii d acolo shi mi`au dat marvelon28. acum nu mai am nicio problema, mi s`a reglat menstruatzia shi nici dureri de ovare nu mai am... tzin sa specific k inainte de a le lua ajungeam lunar la URGENTZA pt k aveam dureri ingrozitoare... pastila d a 2a zi e ft ok...insa nu trebuie luata d mai mult d 2 ori pe an pt k, contzine ft multzi hormoni...shi daka o iei mai des e posibil sa te alegi cu dereglari hormonale urate! vbesc din proprie experientza
ankutzikaa
Postat pe 1 August 2008 15:55
Depinde de varsta,de de ce fel de relatie ai:stabila sau nu,daca fumezi,daca ai deja copii sau daca ai programat asta peste un timp,etc.Un prezervativ bun te scuteste de toate neplacerile si te obisnuiesti cu el
aij
Postat pe 5 August 2008 19:11
pastila de a doua zi este acea pilula care provoaca un 'mic' avort. Ea actioneaza in felul urmator....substantele nocive pe care le contine pe langa doza mare de hormoni, impiedica ovulul fecundat (deci fecundatia s a produs, copilul exista si si cauta locul de aderenta in uter). "Embrionul"cum il numesc acele femei, va fi impiedicat sa se lipeasca de peretele uterului, si nu si va putea primi hrana necesara, deci..in scurt timp copilul va muri de foame si va fi eliminat la prima menstra. Steriletul este un un corp metalic(sau poate sa fie si alt material) care dupa spusele unor asa zisi medici, ar impiedica ovulatia....in realitate ovulul este fecundat in 7 cazuri din 10, deci copilul apare, dar ....ancora (steriletul...asa are forma cand este introdus)va da jos sarcina nedorita, iar "embrionul" deja format are aceeasi soarta....moartea si eliminarea la prima menstra.Cele mai sigure metode contraceptive sunt prezervativul (si ca sa zic asa non violente) urmand apoi anumite pastile zilnice...dar care nici acestea nu impiedica de fiecare data fecundarea si aparitia sarcinii(ele actioneaza in felul urmator....avand o doza mare de hormni secretiile vaginale devin mult mai vascoase, peretii uterului neprimitori, iar voinicul spermatozoid ajunge mult mai greu la ovul, dar de multe ori ajunge si l fecundeaza...apoi se intampla ce v am descris mai sus) Exista si pastile care intr adevar impiedica ovulatia(cititi cu atentie prospectul) dar retineti ca multe din datele de acolo sunt false pt a nu se speria populatia(adica femeile care nu si mai doresc copii din diferite motive dar care in niciun caz nu ar fi capabile sa faca un avort constiente de faptul ca si ar ucide propiul copil, indiferent ca are o zi sau 9 luni.
Toate aceste lucruri le am aflat de la cativa doctori(foarte buni) care stiu ce inseamna un avort indiferent cat de mic este (copilul).Doctori care au recomandat prezervativul si unele pilule contraceptive de zi cu zi luate la aceeasi ora seara. Va doresc mult succes si sa va alegeti doctorii cu grija
aisuca
Postat pe 12 August 2008 13:11
Cea mai buna si mai sigura metoda :SA NU FACI SEX DE LOC .numai dupa casatorie si cununie la biserica.
cautfericire
Postat pe 3 Octombrie 2008 17:15
De la: puiut_77, la data 2008-08-01 15:19:20care credeti ca's cele mai bune anticonceptionale? Stiu tre sa discuti cu un specialist, ca fiecareia i se potriveste sau nu un anticonceptional sua o metoda, insa m-ar interesa parerea voastra din proprie experienta. Si ce credeti despre pastila "de a doua zi"?




anticonceptionalele sunt bune doar in cazul in care ai o viata sexuala destul de activa ,adica de cel putin 3 ori pe saptamana,pt ocazii sau ceva gen o data pe saptamana sau mai rar exista de exemplu pelicule anticonceptionale sunt ieftine si eficiente daca sunt folosite corespunzator
adistefi1970
Postat pe 4 Octombrie 2008 01:23
eu folosesc yasmin (recomandate de medicul ginecolog) de o luna jumate si n-am avut probleme.
credeti ca e vreun risc pe termen lung ca la 17 ani sa iau anticonceptionale?
Laurelin
Postat pe 4 Octombrie 2008 03:27
Am folosit Mercilon si m-am ingrasat 15 kilograme...presupun ca nu a fost doar din cauza pastilutelor, in perioada aceea mi s-au intamplat multe lucruri neplacute si atunci nu eram constienta de cat mananc si ce anume.De slabit nu am mai slabit si abia dupa un an de la intreruperea pastilelor am inceput sa ma simt mai bine.Acum va trebui sa iau iarasi contraceptive si sincera sa fiu imi este teama...nu am o viata sexuala regulata, dar in urmatoarele patru luni nu imi pot permite sub nici o forma sa raman insarcinata asa ca va trebui sa aleg pastilutele.Sa precizez ca sunt casatorita si sotul meu vrea un copil asa ca iese din discutie prezervativul si alte metode "la vedere" si nici discutiile referitoare la faptul ca nu ma simt pregatita sa am un copil nu isi mai au locul.Nici nu stiu ce voi face, dar va trebui sa gasesc o solutie si inca destul de repede.
bogdanca
Postat pe 21 Octombrie 2008 09:25
o perioada am folosit Rigevidon dar aveam dureri de cap de la el si am renuntat,apoi am folosit prezervativul,iar acum nu mai folosesc nimic pt ca am hotarat impreuna cu sotul sa facem un bebe trebuie sa consulti un medic si el iti va spune ce metoda e mai buna pt tine
ETE_EU
Postat pe 5 Noiembrie 2008 14:57
mesaj ptr cautfericire: si dupa casatorie ce faci? faci copii pana ajungi la menopauza????
tata_ioio
Postat pe 19 Ianuarie 2009 12:53
Servus.Cele mai bune anticonceptionale sunt cele pe care ti le recomanda un medic ginecolog si (contraceptive)cu care organismul tau se "intelege" bine.Eu am luat intial Logest(sper sa nu gresesc numele)-la recomandarea medicului..ma durea capul,aveam senzatii de ameteala si greata.de 5 ani si ceva iau luna de luna(cu o pauza de 1 luna/an) Triquilar(tot la recomandarea medicului, dupa ce m-am dus si i-am explicat problemele pe care le aveam din cauza logestului).ma simt ok, nu ma doare nimic,nu ametesc etc.
Depinde de organismul fiecaruia.si cel mai important lucru-nu le lua "dupa ureche"-ca le iau nush cate prietene si ele sunt ok cu respectivul medicament.iar in cazul in care observi ceva schimbari -fie care te doare capul, fie ca ametesti sau te ingrasi du-te de urgenta la doctor si spune-i toate lucrurile astea.si medicii dau gres-nu poti sa stii exact cum va reactiona pacientul la respectivul medicament.
O zi frumoasa
MissMe2
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:03
Laurelin,
risc exista cam la toate pastilele pe care le inghiti-de la aspirina,paracetamol si algocalmin pana la anticonceptionale.ceea ce pot sa-ti spun sigur este ca majoritatea anticonceptionalelor "ataca" in timp ficatul-incearca o data pe an sa cumperi niste pastile pe baza de plante(naturiste) pentru ficat-si ia-le o luna/an macar.
Eu iau anticonceptionale de 6 ani aproape.pana acum nu pot spune ca am avut vreodata probleme din cauza lor.Daca nu ai o viata sexuala activa(cu un partener stabil), din punctul meu de vedere nu merita sa le iei.mai bine folosesti prezervativul sau alte metode-o excludem pe cea a calendarului pentru ca nu-mi imaginez ca vei sta tu la varsta de 17 ani sa faci calculul zilelor "periculoase"-plus ca oricum, dupa parerea mea nu e foarte "safe".
Succes in alegerile pe care le vei face.si oricum tine minte..la 17 ani cam "tot ce zboara se mananca"..foloseste prezervativul ca sa nu te "trezesti" mai tarziu cu alte neplaceri.
O zi frumoasa.
MissMe2
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:14
De la: tata_ioio, la data 2009-01-19 12:53:16mesaj ptr cautfericire: si dupa casatorie ce faci? faci copii pana ajungi la menopauza????





bravo!!!!!ai mare dreptate
p.s. eu am o fetita dar acuma vreau putin pauza pana la al doilea bebe si nu stiu ce metoda sa folosesc mai cu siguranta pt ca mi-e frica sa nu ma ingras de la pastilute,ca inca nu am slabit destul dupa nastere.
annyo
Postat pe 19 Ianuarie 2009 17:23
Iau logest de aproape un an. E minunat pentru mine. Mnstruatia vine cu precizie de ceasornic, dureaza f putin ( 2 zile jumatate ) si redusa cantitativ si in zilele alea. Nu m-am ingrasat, nu am senzatii de voma, dureri de cap...Altceva nu am incercat. Dar avand in vedere experienta mea si experienta altor kudice cu acelasi produs, insist ca nu exista anticonceptionalul universal. Dupa cum fiecare are pozitia sexuala preferata, asa e si cu anticonceptionalul preferat.
qtDi
Postat pe 19 Ianuarie 2009 23:40
pastila de a 2-a zi am folosit-o de 4 ori cand mi s-a rupt prezervativul.....fucking LOVE PLUS. Se pare ca e destul de buna pastila tinand cont ca n-am copil pana acum.

In rest cea mai buna metoda contraceptiva este prezervativul....
anderson
Postat pe 20 Ianuarie 2009 01:10
Pastila de a doua zi e ok in caz de urgenta.Si ATAT !!!
Orice ginecolog "intreg la cap" o sa-ti spuna acelasi lucru.Mai mult de 2 astfel de "tratamente" pe an pot provoca dereglari hormonale destul de grave.
MissMe2
Postat pe 20 Ianuarie 2009 16:21
De la: bogdanca, la data 2008-10-21 09:25:51Am folosit Mercilon si m-am ingrasat 15 kilograme...presupun ca nu a fost doar din cauza pastilutelor, in perioada aceea mi s-au intamplat multe lucruri neplacute si atunci nu eram constienta de cat mananc si ce anume.De slabit nu am mai slabit si abia dupa un an de la intreruperea pastilelor am inceput sa ma simt mai bine.Acum va trebui sa iau iarasi contraceptive si sincera sa fiu imi este teama...nu am o viata sexuala regulata, dar in urmatoarele patru luni nu imi pot permite sub nici o forma sa raman insarcinata asa ca va trebui sa aleg pastilutele.Sa precizez ca sunt casatorita si sotul meu vrea un copil asa ca iese din discutie prezervativul si alte metode "la vedere" si nici discutiile referitoare la faptul ca nu ma simt pregatita sa am un copil nu isi mai au locul.Nici nu stiu ce voi face, dar va trebui sa gasesc o solutie si inca destul de repede.



Salutare ! de la mercilon si eu m-am ingrasat asa ca am renuntat la ele (date de medic ) si acum fol de 4 luni ovule pharmatex, sunt foarte bune. Multa sanatate
ralus
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:16
De la: annyo, la data 2009-01-19 17:23:02
De la: tata_ioio, la data 2009-01-19 12:53:16mesaj ptr cautfericire: si dupa casatorie ce faci? faci copii pana ajungi la menopauza????





bravo!!!!!ai mare dreptate
p.s. eu am o fetita dar acuma vreau putin pauza pana la al doilea bebe si nu stiu ce metoda sa folosesc mai cu siguranta pt ca mi-e frica sa nu ma ingras de la pastilute,ca inca nu am slabit destul dupa nastere.


Salut , am vazut mesajul tau, incearca ovule Pharmatex , sunt foarte bune , folosesc eu acum date de medic , nu ingrasa , nu schimba nimic in organism , te simti excelent ! te pup si numai de bine sa auzim !
Sa va bucurati de fetita !
ralus
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:20
Eu am luat logest ,m-am ingrasat de la ele,am facut multa celulita.Am facut analizela un cabinet ginecologic.,va sfatuesc sa nu le incercati.
MickyAngel
Postat pe 27 Februarie 2009 21:32
este un link care va poate aduce bani , nu trebuie decat sa copiati linckul si sa va inregistrati -nu costa nimic e gratis
mariana123
Postat pe 27 Februarie 2009 21:39
nici o pastila nu e buna.,..iti deregleaza tot organismul...sunt fff nocive...akum nu ti dai seama dar mai tarziu o sa vezi...si o sa regreti k le ai luat..k multe altefete pe kre le cunosc..
maddy20
Postat pe 2 Iunie 2009 10:55
eu nu folosesc anticonceptionale ci prezervativ.am luat o singura data pastila de dupa si sincer mia provocat o greata de neinchipuit,dar oricum depinde de la organism la organism.eu nu te sfatuiesc sa iei anticonceptionale doar asa sa simta el mai multa placere sau ma styu ce ce..! provoaca sterilitate si nu trebuie sa bagi mana in foc pt niciunul (poate are vro scapare) si te trezesty cu cine stye ce boala!prezervativele sunt cele mai sigure,nici nu se rup(k presupun k nu ia prezervative d 1 leu) si te protejeaza si impotriva sarcinei nedorite!!!
iazmina20
Postat pe 2 Iunie 2009 11:12
Cele mai bune anticonceptionale sunt cele pe care nu le ei...........dar parerea mea este ca doar un medic poate sa recomande acest produs,depinde de organismul fiecaruia...
Carlasv
Postat pe 2 Iunie 2009 13:57
pentru nestiutorii forumului,anticonceptionalele se iau si pentru reglarea ciclului.nu e necesar sa ai rapoarte.eu am luat prima data la 16 exact pentru ca aveam amenoree.am inceput iarasi dupa 1 an jumate de amenoree(lipsa ciclului).nu o mai dati pe daca nu ai rapoarte dese ia nu stiu ce.iar tu,fa-ti analizele de sange si vb cu doctorul.dar daca tot un doctor ti-a recomandat,ce cauta postul asta aici?adica nu ai incredere in doctori si vrei sfaturi pseudo inteligente de la persoane care nu au cea mai mica formare profesionala?e bun,asa ne intoarcem la leacurile stra stra bunicii cand mancau foi de dafin sa nu ramana.....
tina_bt
Postat pe 14 August 2009 09:11
De la: puiut_77, la data 2008-08-01 15:19:20care credeti ca's cele mai bune anticonceptionale? Stiu tre sa discuti cu un specialist, ca fiecareia i se potriveste sau nu un anticonceptional sua o metoda, insa m-ar interesa parerea voastra din proprie experienta. Si ce credeti despre pastila "de a doua zi"?


dupa o analiza a dozajului hormonal, si alte analize iti poate spune medicul ce e bine sa iei. sau daca e bine sa iei sau nu. fara analizele astea nu lua, e prea periculos. am vazut ca multi medici prescriu si numai dupa o discutie, nu stiu cum de risca asa.
DayC
Postat pe 14 August 2009 12:47
yasmine,
pastila de a doua zi trebuie folosita doar in caz de urgenta si cu o pauza de 6 luni(recomandat) intre administrari.
felixcat
Postat pe 14 August 2009 17:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pozitii sexuale 22 De la: greierash_is_back 18 Noiembrie 2009 14:24
orgasm :D 56 De la: daniela_maryuty 14 Septembrie 2010 22:14
inselata sau nu ? 32 De la: pamela_1 25 Iunie 2009 11:47
Posibila sarcina 33 De la: lady_fox_86 28 Ianuarie 2010 10:23
Sex at the first date 42 De la: dark_eye 2 Februarie 2011 18:52