Setari Cookie-uri

Am si eu o intrebare : cum...

Cum credeti ca este mai bine sa actionezi in viata : rational sau purtat de sentimente, simturi...etc? Daca este rational, de ce si daca purtat de sentimente, simturi, de ce?

Eu personal fac parte din cea de a2a categorie si cred ca, cateodata gresesc
_fantoma_
Postat pe 6 August 2008 20:44
Trebuie sa stii cand sa actionezi rational in viata si cand sa te lasi condus de sentimente. Dupa parerea mea nici o extrema, nici alta nu sunt bune. Sunt momente in care trebuie sa fii rational, mai ales cand este cursul vietii tale in joc, cand trebuie sa iei decizii importante care vor schimba intr-un fel sau altul cursul vietii tale... dar sunt si momente cand e bine sa uiti de ratiune si sa te lasi purtat de sentimente, sa uiti putin de reguli si sa faci ce iti spune inima... eu ma aflu mai degraba in prima categorie iar uneori mi se pare ca sunt prea serioasa... prea rationala... mi-ar placea sa fiu putin mai mult cu "capul in nori"

Postat pe 28 August 2008 09:14
exact bun raspuns,am ramas yo fara ca asta vroiam si yo sa spun
cheers
razz
Postat pe 28 August 2008 23:58
am sa iti spun cum sunt eu....de cele mai multe ori incerc sa fiu rationala si sa gandesc la rece insa deciziile le-am luat inotdeauna dupa ce mi-a dictat inima.
rationalul mi se pare atat de banal....
sunt o fire colerica si deci .... simturile imi cau dau batai de cap.

parerea mea personala ,cele mai bune decizii se iau cu inima ,nu cu capul(indiferent la care te gandesti )
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 August 2008 00:32
de acord cu adriana3 , sunt momente cand trebuie sa gandesti si sa alegi cu inima si sunt momente in care trebuie sa-ti pui capul la contributie (in situatiile astea se spune ca unde nu-i cap vai de picioare) . problema apare cand amestecam mere cu pere si nu mai stim ce sa facem . cand hotarasti cu capul atunci cand trebuie sa hotarasti cu inima ai sanse foarte mari sa gresesti ... si viceversa , cand ne lasam purtati de sentimente in loc sa folosim ratiunea . calea de echilibru este foarte ingusta de aceea este si foarte greu sa iei hotarari corecte in situatii complicate ... parerea mea este ca gresesc si cei care se bazeaza exclusiv pe ratiune dar si cei care se bazeaza doar pe sentimente ... exista o masura si o limita in toate insa cati dintre noi stiu cu adevarat ce vor si ce pot ? ratiunea isi are rolul ei la fel ca si instinctul ... suferinta si necazurile incep cand le amestecam rolurile , ne bazam exclusiv pe una din ele sau le inversam . si daca la asta mai adaugam si lipsa unei perspective , a unui scop si necunoasterea propriei persoane si a propriilor limite atunci incep cu adevarat necazurile ! clea prin care putem tine un echilibru in toate este foarte ingusta si intortocheata iar oamenii tind sa reactioneze impinsi de impulsuri de moment si dorinte mai mult sau mai putin realizabile ... atunci incep dramele
claudio
Postat pe 29 August 2008 00:47
eu gandesc prea mult cateodata. de ce? ...nu stiu !
simturi? ... cand chiar n am idee ce sa fac.(dupa ce am analizat din toate privintele "problema") ...
morticia_adams
Postat pe 6 Octombrie 2008 18:48
Cel mai bine e cand sentimentele si ratiunea nu intra in conflict.
Kathara
Postat pe 6 Octombrie 2008 19:04
chiar ma ganseam sa deschid si eu un topic pe tema asta pt ca si eu ma intreb adesea cum e mai bine. am avut de curand de luat o decizie pe care nu stiam cum sa o judec: cu capul sau cu inima. desi initial am fost tentata sa gandesc doar cu inima acum am ajuns la concluzia ca trebuie sa o faci totusi rational pt ca exista riscul sa devii egoist si sa ranesti pe cei din jur si nu stiu daca suferinta celorlalti te poate lasa chiar rece. acum depinde de gravitatea situatiei. tot timpul exista o cale de mijloc fie ca se inscrie sau nu in legile morale...dar o alegi pt a fi bine pt toata lumea. vas25 cred ca banuiesc care e problema ta si sper sa iei cea mai buna decizie.

Postat pe 26 Octombrie 2008 14:33
eu de obicei imi ascult instinctul si nu prea dau gres!

Postat pe 26 Octombrie 2008 14:54
sint o persoana rationala dar decizia finala o iau intotdeauna asa cum imi dicteaza inima
ROBERTA_BRUNI
Postat pe 26 Octombrie 2008 15:23
De la: mynamedana, la data 2008-10-26 14:33:58chiar ma ganseam sa deschid si eu un topic pe tema asta pt ca si eu ma intreb adesea cum e mai bine. am avut de curand de luat o decizie pe care nu stiam cum sa o judec: cu capul sau cu inima. desi initial am fost tentata sa gandesc doar cu inima acum am ajuns la concluzia ca trebuie sa o faci totusi rational pt ca exista riscul sa devii egoist si sa ranesti pe cei din jur si nu stiu daca suferinta celorlalti te poate lasa chiar rece. acum depinde de gravitatea situatiei. tot timpul exista o cale de mijloc fie ca se inscrie sau nu in legile morale...dar o alegi pt a fi bine pt toata lumea. vas25 cred ca banuiesc care e problema ta si sper sa iei cea mai buna decizie.

nu am nici o problema, este doar o intrebare
bine, clar ne confruntam cu totii cu aceste probleme si eram curios cum reactioneaza si alte persoane

_fantoma_
Postat pe 28 Octombrie 2008 10:40
De la: vas25, la data 2008-08-06 20:44:48Cum credeti ca este mai bine sa actionezi in viata : rational sau purtat de sentimente, simturi...etc? Daca este rational, de ce si daca purtat de sentimente, simturi, de ce?

Cred ca ratiunea nu te va insela niciodata...chiar daca cateodata e f. greu de luat o decizie ranindu-ti inima peste un timp o sa-ti dai sema ca ai luat decizia corecta...
Dupa cum bine se zice..."Dragostea e oarba...casnicia iti reda vederea"
klaudya_e
Postat pe 30 Octombrie 2008 14:11
Nu aflam decat dupa ce am actionat, fie dupa impuls, fie rational, daca decizia luata a fost corecta sau nu...Ar fi prea simplu sa fie niste reguli clare dupa care sa ne ghidam...dar viata nu e simpla, iar daca ar fi simpla am complica-o noi in cel mai scurt timp posibil.Dat fiind faptul ca nu ratiunea ne aduce fericirea, ci nebunia impulsurilor, iar fericirea nu pluteste in aer, cel mai bine o cautam in nebunii si astfel nu vom regreta ca am incercat ceva ce poate la un moment dat va fi greseala.Asa ca let's follow our hearts pt a nu spune mai tarziu..."daca l-as fi sarutat atunci poate acum eram impreuna"
Natasha007
Postat pe 8 Decembrie 2008 02:32
Pey toti ne confruntam cu aceasta problema pt ca toti suntem pusi mai zilnic sa luam decizi in legatura cu viata noastra si nu prea stim ce sa facem, sa fim rationali sau sa ascultam ce ne spune inima.Eu de obicei imi ascult inima desi stiu ca nu asa este cel mai bine, pt ca stiu ca inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste, si ma simt mai impacata cu mine sa stiu ca am facut ceea ce mi-a dictat sufletul
yumy
Postat pe 8 Decembrie 2008 08:00
De la: vas25, la data 2008-08-06 20:44:48Cum credeti ca este mai bine sa actionezi in viata : rational sau purtat de sentimente, simturi...etc? Daca este rational, de ce si daca purtat de sentimente, simturi, de ce?

Eu personal fac parte din cea de a2a categorie si cred ca, cateodata gresesc

ideal ar fii ca inima sa ne zica acelasi lucru ca si ratiunea.............dar..............sa mor eu daca reusesc.........

acuma sincera sa fiu, eu prefer sa imi ascult inima, si daca mai apoi ma bazaie ratiunea, stiu ca am gresit, stiu si ca probabil era singura decizie din care puteam sa castig ceva.........cu ce ma incalzeste o decizie luata cu capul, care nu o sa-mi multumeasca inima, xcand pot lua o decizie cu inima si pot castiga totul? chiar daca nu iese bine, macar am fost fericita pe moment ca mi-am ascultat inima, apoi vad cum pot sa repar o eventuala greseala..........ca asa sunt eu, mai si risc.....si de obicei nu imi pare rau, ca nu totul in viata e alb sau negru, mai exista si gri, cenusiu........alte nuante.........nu prea e dracul asa de negru incat sa nu fie ceva bun in fiecare decizie.......

din cate ma stiu eu pe mine...........fiind gfoarte intuitiva...cred ca as fii tare nefericita sa stau sa caut logica si ratiune in fiecare decizie sau lucru pe care il fac.........
dienuta_nou
Postat pe 8 Decembrie 2008 08:23
va rog...un sfat:am avut o relatie de 5 ani care s-a incheiat acum 7 luni.am intanlit pe alcineva cu care m-am inteles bine numai ca el a trebuit sa plece in alta tara unde avea familia iar eu nu puteam pleca cu el ca eram la inceput...acum fostul ma cauta si ma vrea inapoi si actualul vine de paste si nu stiu ce sa aleg,inima imi spune fostul si mintea imi spune actualul....astept parerile voastra o zi buna
kudika003824
Postat pe 31 Martie 2009 11:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
OARE MAI VINE IARNA ANUL ASTA ? 100 De la: kudika_10188 1 Februarie 2015 08:32
joc nou nou� 44 De la: greierash_is_back 22 Noiembrie 2009 18:04
buna...! 13 De la: kudika_nikole 14 Decembrie 2011 22:19
Ultima carte citita. 13 De la: metaphor 23 Februarie 2014 11:59
Mens sana in corpore sano 3 De la: Full_Metal_Jacket 16 Iunie 2009 22:53