Setari Cookie-uri

nunta la romani....

Mie nu-mi plac nuntile! Adica nu ideea de a purta rochia de mireasa si a ciocni o cupa de sampanie:).....asta e frumos!.....Nu-mi place nunta romaneasca!.....Nu-mi place muzica care se canta la nunti, nu-mi plac obiceiurile barbare cu furatul miresei si strigatul darului (intr-un film a lui Kusturitza am vazut acelasi obicei, acela cu darul, desfasurat insa in cazul unei nunti de tigani!).......Eu as vrea o ceremonie altfel....Urasc ce se intampla la noi, inca suntem barbari!...si cu tot alaiul ala care se plimba pe toate drumurile din oras ...Naspa!

Postat pe 14 August 2008 18:38
Pai atunci nu tine cont de obiceiurile respective la nunta ta si gata ...doar nu te obliga nimeni sa le urmezi nu ?

Mie imi place nunta la romani , furatul miresei are farmecului lui strigatul darului nu se mai poarta demult iar in privinta dansului ce sa zic ?
Doar la nunti mai ai ocazia sa joci o hora ,sarba,brasoveanca....

Eu ma intreb cu ce compari nunta romaneasca de spui ca am fi barbari ....si in alte tari se obisnuieste sa se danseze,manance,sa se foloseasca un preot......

La americani de ex nu se fura mireasa dar in rest....se procedeaza cam la fel .
iris_4_ever
Postat pe 14 August 2008 18:47
Da, dar doar la noi oamenii sunt obligati sa dea bani la nunta ceea ce mie, personal, mi se pare urat! Daca ti-ai asumat sa faci nunta suporta cheltuielile! Niciunde in lume nu cred ca mai exista asa ceva!

Postat pe 14 August 2008 18:55
Iar te contrazic .....si nu pentru ca as avea microbul contrazicerii

In sua se obisnuieste sa se dea dar la nunta ...nu ca ar fi obligatoriu ca pana la urma nici aici nu este obligatoriu


Cum spuneam , la nunta ta poti preciza clar ca nu doresti sa primesti nimic .....

iris_4_ever
Postat pe 14 August 2008 19:03
se da cadou nu bani!

Postat pe 14 August 2008 19:04
Doamne.......ador nuntile noastre,traditiile si obiceiurile......sintem printre putinele popoare care mai pastreaza valori!cind am intrat in rindul lumii puteam sa facem o receptie sclifosita in franta.....dar am facut NUNTA LA ROMANI si a fost de vis!

Postat pe 14 August 2008 19:08
nu e vb doar de nunta mea...aia da-o-n colo!....cu siguranta interzic darul!......e vb si de nuntile altora pt. care muncesc toata iarna ca sa le dau cate 3 mil.....am 4 nunti in viitor, in consecinta nu-mi renovez baia nici anul asta iar parfumul mult visat iar se amana! ....ma enerveaza nuntile! ...in loc sa ma bucur ca se iau imi vine sa le sparg capu!...nu ma bucur deloc!...nu inteleg ce nu-si platesc aventura!

Postat pe 14 August 2008 19:09
Se dau si bani ! sunt casatorita cu un american 100% si unii dintre ei dau si bani ....sau fac cadouri de genul o vacanta in hawaii/caraibe iar un asemenea cadou costa si ala niste bani .

La noi se dau cadouri la cununie iar la nunta se dau bani pentru simplul motiv ca o nunta costa o multime de bani.

Nu toata lumea isi permite sa faca nunti gratuite.

Cat crezi ca costat un cadou primit de columbeni la nunta lor ? aia nu sunt bani ?

Ok ....nu dau bani la nunta ta dar ma strofoc sa ma intreb cam ce cadou ti-as putea cumpara....mda , nu stiu ce ti-as putea cumpara eu si sa nu mai cumpere alti 5 invitati acelasi lucru .....
iris_4_ever
Postat pe 14 August 2008 19:15
3 mil cu strigare ?
de unde esti tu ? :)))

iris_4_ever
Postat pe 14 August 2008 19:20
nu e strigare, mey...era in urma cu 30 ani....sunt din Constanta!...cadoul e mult mai frumos ca banii!...si il poti lua dupa posibilitati!.....banii ii dai in functie de cat a fost meniul la restaurant (dar ma mare!).....cadou poti sa oferi dupa cum ai bugetul;de la un serviciu de cafea la o vacanta la munte!....americanii au alt standard de viata....si oricum sunt cam tarani si aia

Postat pe 14 August 2008 19:28
Nooo , bine ca mi-ai facut sotul taran

Eu am o problema cu luatul cadourilor iar cand este vorba de o nunta cu atat mai mare devina problema

De ce sa cumpar eu o veioza pe care dau 300 euro cand pot foarte bine sa le dau banii si sa-i foloseasca oamenii cum doresc ?

Serviciu de cafea,toaster,cuptor cu microunde...deja au oamenii in casa iar in privinta vacantei la munte ....daca eu le fac rezervari la predeal si ei prefera...busteni ?

Eu cand merg la o nunta nu dau bani dupa cat a costat meniul ci dupa cat am in buzunar si cat de apropiata sunt de cuplul respectiv.

La ultima nunta am dat 400 euro/cuplu desi meniul mai mult de 150 ron/persoana nu cred ca a fost .....
iris_4_ever
Postat pe 14 August 2008 19:36
am impresia ca italienii sunt mai practici...exista magazine speciale cu cadouri pt nunti unde mirii lasa o lista cu ce la trebuie si isi anunta invitatii.te duci acolo,daca vrei,si platesti un obiect sau doar o parte (daca e un frigider de ex,sunt mai multi care platesc pt el)
Iar la masa sunt linistiti,nu canta,nu danseaza.
Se duc la biserica unde e o slujba normala,cu toti enoriasii care vor sa participe,iar la sfarsitul slujbei,cu toti acolo,se oficiaza ceremonia,in doar cateva minute.
Cel putin asa e in zona unde traiesc eu,in Umbria.
Daca iti place asa,marita-te aici.
Dar o nunta fara muzica,dans si frumoasele noastre obiceiuri e ca o paine fara sare...
daniv
Postat pe 16 August 2008 08:24
este adevarat k in ziua de azi cand se anunta o nunta trebuie sa te gandesti bine de unde vei face rost de bani pt dar..si asta rapeste putin din emotia si bucuria evenimentului in sine insa nu este obligatoriu..obiceiurile romanesti insa mi se par cele mai frumoase si este destul de cunoscut faptul ca romanul stie sa se distreze la orice ocazie.pana la urma anormale mi se par si inmormantarile..tin sa va anunt k faza cu pomenile este practicata numai la noi..in tarile civilizate nu se face atata tam tam..am vazut pomeni mai ceva ca o nunta..nu e normal
mihaela_victoria
Postat pe 25 August 2008 14:45
vreau ca la nunta mea (care e la anul in iulie)sa-mi ornez sala cu Floarea-soarelui (florile mici) dar nu prea am modele de astfel de ornamente. Asa ca, daca are cineva cateva sugestii, le astept cu drag. Multumesc
nellyy
Postat pe 25 August 2008 18:47
Sunt frumoase nuntile dar si cam scumpe,asta daca vrei o nunta cat de cat reusita.De aia se dau mai ales cadouri in bani la noi la romani,pt. ca se stie cati bani cheltuiesc bietii miri si faptul ca nu de putine ori trebuie sa te imprumuti ca sa-ti faci nunta.Si mai ales ca nu stii daca nu cumva inca vreo 5 invitati nu i-au cumparat un set de cafea(sau altceva ce-ai cumparat tu).Obiceiurile care nu-mi plac de la nunti sunt in primul rand prostia aia cu datul voalului jos sa-ti puna palarie sau batic(ca vezi D-ne acum esti femeie ),strigatul darului,hora din fata blocului(penibil) si mai ales pupatul mainii la nasi(iar penibil).Dar cel mai si cel mai naspa mi se pare faptul ca trebuie sa le dai la popi vreo 6 mil (ca altfel se uita urat) si dupa aia peste o saptamana de la nunta trebuie sa te duci la biserica cu lumanarile sa le taie motul(inca un pretext sa le mai dai la popi niste banuti).
Dar noi sa fim sanatoase!!Si mai ales iubite !!
diana1981
Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:30
Mie imi plac nuntile cat despre obiceiuri depinde de fiecare
Suntem liberi sa alegem ce vrem sa facem la nunta noatra
yupi abia astept sa se dea liber la nunti sa ma duc la nunta vecinei mele
yumy
Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:37
fata draga, tu de fapt te plangi ca nu ai bani sa pui la nuntile la care ai fost invitata.
ce legatura are asta cu obiceiurile romanesti?
daca nu ai bani de pus la nunta si nu-ti convine fa bine si nu te duce. inventezi o scuza plauzibila si gata tot tam-tam-ul asta.
sa fii iubita si sa ai si tu parte de o nunta fara dar.
diana_princessa
Postat pe 24 Noiembrie 2008 17:12
De la: Iris4ever, la data 2008-08-14 19:03:03Iar te contrazic .....si nu pentru ca as avea microbul contrazicerii

In sua se obisnuieste sa se dea dar la nunta ...nu ca ar fi obligatoriu ca pana la urma nici aici nu este obligatoriu


Cum spuneam , la nunta ta poti preciza clar ca nu doresti sa primesti nimic .....



In Franta de exemplu, bani se dau la logodna, iar la nunta se dau cadouri, dar nimeni nu vine cu acelasi cadou de 10 ori de ex.! se face o lista de catre miri,o pun pe un grup, iar nuntasii, aleg ce vor sa cumpere, si atunci se taie acel lucru de pe lista! mi se pare mult mai ok lucrul acesta! ....ca si in Italia de altfel...
christel_kris
Postat pe 24 Noiembrie 2008 19:05
in spania e la fel cu lista pt cadouri,cine vrea sa ia cadou la nunta merge la un mall,cu lucruri de marca si nu numai si cere lista pt cutare si cutare si isi alege sa le cumpere mirilor un lucru ce isi doresc ei,fie mai scump fie mai ieftin,fiecare ce vrea.sau le bagi banii direct in cont.si ideea de a da darul mi se pare ok pt ca nu toata lumea are de la mamica si taticu' casa sau apartament sau contul gras la banca.darul pt miri e ca ei sa poata porni in viata cu ceva ajutor de la cei dragi si ideea e buna.
nu stiu de ce te enerveaza asta pe tine!daca iti permiti o nunta si nu vrei dar,treaba ta,lumea va fi tare incantata sa nu dea nimic si sa se distreze gratis.
Marina_20
Postat pe 24 Noiembrie 2008 20:12
Va urez si eu un an nou fericit! Si toate dorintele frumoase, sa vi se implineasca!
Cassey_Tarot
Postat pe 31 Decembrie 2008 16:05
si eu consider ca nunta la romani este cam primitiva.daca te uiti la o nunta de la noi iti poti da seama cat suntem noi de (ne)evoluati.
sand8
Postat pe 7 Ianuarie 2009 11:17
pt cele carora nu le plac nuntile romanesti si pt cele care le considera primitive:

faceti-va fetelor nuntile prin alte tari ca nu va obliga nimeni sa o faceti in Romania.

P.S.
Poate de aia multi vin acasa sa faca nunta romaneasa pt ca e primitiva si nu le place.

Va doresc sa aveti fiecare nunta pe care si-o doreste.

Iubiti-va mult !!!
diana_princessa
Postat pe 7 Ianuarie 2009 17:19
Nu scrie nicaieri ca trebuie sa respecti traditiile romanesti! daca nu iti place muzica, pui alta, totul este la alegere, iar organizarea nuntii o faci cum vrei tu!! Mie mi se pare distractiv, furatul miresei, dar nu ii lege ca sa se intample asta!
christel_kris
Postat pe 8 Ianuarie 2009 17:48
Voi raspunde si eu la acest topic intrucat sunt destul de ancorata in ceea ce inseamna o nunta, in conditiile in care mio organizez pe a mea pt octombrie 2009.Mie un imi plac la nebunie nuntile, cu atat mai mult cu cat reprezinta un motiv de distractie. Sunt costisitoare, nu zic nu, mai ales cand sunt mai multe pe sezon, eu am avut vreo 6 in a doua jumatate a lui 2008. Dar m-am simtit bine la majoritatea. Imi plac si obiceiurile, iar cel cu hora in fata blocului, blamat de muuulte fete, mie una mi se pare dragut, ce daca se holbeaza vecinii la geam ? Nu oare am crescut cu ei, dar eu la randul meu nu m-am uitat la atatea mirese, asteptand sa-mi vina randul? Care e problema? Unele persoane inteleg cu totul altceva prin emancipare. Sa ne lasam traditiile sa traiasca pana o sa vina UE sa ne interzica sa aruncam turta sau sa danam in strada. Dar pana la urma urmei, cand esti personaj principal, tu decizi cum vrei sa se desfasoare nunta ta, iar daca nu ai bai sa participi la altii, nu-i bai, te duci cu o atentie mica, un buchet de flori la starea civila sau la biserica...eu una asa as aprecia decat sa stiu ca mi-a venit o acritura la salon pe care o inteapa la mana cand o baga in buzunar...
oda_tzac
Postat pe 9 Ianuarie 2009 16:52
De la: iris_4_ever, la data 2008-08-14 19:36:38Nooo , bine ca mi-ai facut sotul taran

Eu am o problema cu luatul cadourilor iar cand este vorba de o nunta cu atat mai mare devina problema

De ce sa cumpar eu o veioza pe care dau 300 euro cand pot foarte bine sa le dau banii si sa-i foloseasca oamenii cum doresc ?

Serviciu de cafea,toaster,cuptor cu microunde...deja au oamenii in casa iar in privinta vacantei la munte ....daca eu le fac rezervari la predeal si ei prefera...busteni ?

Eu cand merg la o nunta nu dau bani dupa cat a costat meniul ci dupa cat am in buzunar si cat de apropiata sunt de cuplul respectiv.

La ultima nunta am dat 400 euro/cuplu desi meniul mai mult de 150 ron/persoana nu cred ca a fost .....

sunt de acord.cu banii aia isi vor lua respectivii ce vor ei.in general nu dau mai putin decat a costat meniul.restul il dau in functie de cat de apropiata e persoana respectiva.si de bugetul meu in perioada aia.oricum, sunt o persoana careia ii place sa dea si dau intotdeauna mai mult decat face, chiar daca reprectivii au dat la nunta mea mai putin sau nu au fost. asa sunt. consider ca nunta inseamna un inceput, este frumos si placut sa sprijini intemeierea unei noi familii.si petrecerea este frumoasa.ce imi displace cu desavarsire este strigatul darului....dar acuma nu se mai face asta, doar poate pe la tara sa se mai intample asa ceva.
mkdisk
Postat pe 12 Ianuarie 2009 15:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cel mai important lucru din viata aceasta ! 10 De la: Mircea63 22 Ianuarie 2014 21:36
se mai gaseste o perecke potrivita? 1 De la: Raducu_Ionut_Dobre_1 12 Iunie 2012 15:31
despre canile ´´ BRITA ´´ 6 De la: mitura 31 August 2009 23:59
CE PAPI IN ACEST MOMENT ? 423 De la: EXCELENTUL 1 Februarie 2015 15:01
Caut doua pisici (ambele sexe) una birmaneza si una persana alba 1 De la: kudika984518 19 Iunie 2010 14:39