Setari Cookie-uri

Studii in strainatate

Servus!

De burse de master in Norvegia stie cineva ceva? :D
Si daca vrea cineva info despre Erasmus in Portugalia, va pot ajuta eu pentru ca eu acum ma bucur de o bursa in Lisabona pentru 1 an :D

Postat pe 24 Noiembrie 2008 16:34
De la: pappanas, la data 2008-11-24 16:34:17Servus!

De burse de master in Norvegia stie cineva ceva? :D
Si daca vrea cineva info despre Erasmus in Portugalia, va pot ajuta eu pentru ca eu acum ma bucur de o bursa in Lisabona pentru 1 an :D

Depinde - pe domeniul tehnic poate o sa gasesti, dar din moment ce la ei educatia e gratuita nu prea se inghesuie sa dea bani studentilor.
Kathara
Postat pe 24 Noiembrie 2008 16:36
sunt clasa a12 a si vreau sa urmez facultatea de drept..stie careva despre burse in strainatate in cadrul acestei facultati?

Postat pe 14 Decembrie 2008 18:55
Salut! nu demult va spuneam ca aveam probleme cu plecarea in Franta printr-o bursa Erasmus! In cele din urma am reusit ca in decurs de 1 saptamana sa schimb universitatea de destinatie si sa fac toate demersurile ca pe 1 oct sa fiu in Lille pe sociologie desi in tara sut Asistenta sociala...A FOST GREU LA INCEPUT..dar incet incet a inceput sa-mi placa ...francezii sunt cam inceti si va spun sincer ca romanii sunt oameni practici si destepti..oricine are in plan o bursa in Franta sa nu ezite ...nu o sa va para rau...am trecut prin o groaza de peripetii si as lua-o oricand de la capat..in 3 luni mi-am adus si prietenul aici intr-un stagiu pe inginerie eoliana cu angajare dupa iar eu am imediat sesiune + ca planuiesc din sem 2 sa ma angajez caci imi fac prelungire la bursa....de lucru iti gasesti daca vrei doar ca tre sa-ti faci o asigurare , care te ajunge aprope 200 de E. Mi-am facut o multime de relatii si cunostinte chiar si in randul coordonatorilor Erasmus de aici ,asa ca daca v-as putea ajuta cu ceva vreodata -nu ezitati..bafta
Loredana_O
Postat pe 15 Decembrie 2008 16:55
Ca sa poti studia in strainatate nu e nevoie neaparat sa pleci cu o bursa. Eu de exemplu am cautat singura si m-am interesant la diferite universitati pe care le-am contactat. Am trimis dosarul de admitere si am fost acceptata. E adevarat ca pe de o parte e mai bine sa pleci cu o bursa pt ca asa ai macar niste bani de cheltuiala. Dar de cele mai multe ori, institutiile care iti ofera burse in strainatate te si obliga sa revii in tara sa termini studiile ; de ex : burse Erasmus etc. Daca vrei sa faci studiile integrale in strainatate, cred ca cea mai buna solutie e sa te inscrii pe cont propriu.

Postat pe 18 Decembrie 2008 21:43
Si pe mine ma intereseaza bursele in strainatate. am fost erasmus in barcelona anul trecut .anul asta termin si am tot incercat sa imi caut bursa dar la toate univ pun conditia sa fi lucrat anul anterior solicitarii bursei in sopania..si bineinteles ca nu o indeplinesc

Postat pe 28 Ianuarie 2009 17:59
Salut stie cineva ce trebuie sa faci ca sa incepi si sa termini liceul intr-o tara ca America sau Marea Britanie deoarece acusa voi termina clasa a 8a si vreau sa fac intregul liceu in strainatate! Ma ajuta cineva cu cateva informatii?

Postat pe 6 Februarie 2009 16:48
De la: rares_dark_angel, la data 2009-02-06 16:48:23Salut stie cineva ce trebuie sa faci ca sa incepi si sa termini liceul intr-o tara ca America sau Marea Britanie deoarece acusa voi termina clasa a 8a si vreau sa fac intregul liceu in strainatate! Ma ajuta cineva cu cateva informatii?

Daca ai bani -multi bani - e simplu.
Kathara
Postat pe 7 Februarie 2009 19:19
hello! daca aveti nevoie de informatii legate de studii in strainatate, burse etc va recomand grupul de yahoo 'romstudyabroad' -are mii de membri, cred, si odata inscrisi puteti cauta in arhiva mesajelor. daca nu gasiti ceva pe domeniul care va intereseaza, puteti sa le puneti intrebari, bineinteles.

dar ganditi-va de doua ori -cand faceti setarile- daca vreti sa primiti in casuta voastra de mail toate mesajele postate pe grup...sunt foarte multe, nu de alta :)
dummygirl
Postat pe 7 Februarie 2009 19:27
eu am incercat sa ma inscriu aici ...in germania dar e f greu...trebuie sa stii limba perfect si daca nu trebuie sa faci nijte cursuri care dureaza f mult:(:(:(:(
am renuntat in final...am sa incerc sa caut ceva care este in limba romana ...dar direct din romania
anna_wilmet
Postat pe 8 Februarie 2009 16:31
De la: dummygirl, la data 2009-02-07 19:27:24hello! daca aveti nevoie de informatii legate de studii in strainatate, burse etc va recomand grupul de yahoo 'romstudyabroad' -are mii de membri, cred, si odata inscrisi puteti cauta in arhiva mesajelor. daca nu gasiti ceva pe domeniul care va intereseaza, puteti sa le puneti intrebari, bineinteles.

dar ganditi-va de doua ori -cand faceti setarile- daca vreti sa primiti in casuta voastra de mail toate mesajele postate pe grup...sunt foarte multe, nu de alta :)

Da, foarte bun. Si eu sunt abonata.
Kathara
Postat pe 8 Februarie 2009 17:54
Buna...am tot citit subiecte de pe aici!Eu sunt de la Feaa din Iasi!Sunt in Bari,Italia momentan..cu o bursa Erasmus!toate bune si frumoase pana la examene..dar nu vreau sa intru in detalii acum!vreau doar sa stiu daca imi poate da cineva informatii in legatura cu echivalarea notelor!am tot gasit tabele de echivalare,dar toate diferite...si ma cam sperie chestia asta pentru ca eu eram la buget in tara si nu as vrea sa ma trezesc cu surprize!Merci frumos!
like_a_sunshine01
Postat pe 10 Februarie 2009 21:48
Buna. Vad ca si tu esti la Feea, Iasi. Imi spui si mie cate credite ti-au trebuit ca sa fii admisa si cam la cat ajunge o bursa?

Multumesc

Postat pe 12 Februarie 2009 20:39
De la: roxeanne_g, la data 2009-02-12 20:39:42Buna. Vad ca si tu esti la Feea, Iasi. Imi spui si mie cate credite ti-au trebuit ca sa fii admisa si cam la cat ajunge o bursa?

Multumesc

Buna..eu am avut o medie destul de buna si toate creditele!asa cum am scris,sunt la buget la Iasi..bursa e de 450 euro pe luna...chestia e ca te finanteaza doar 4,5 luni!adica bursa totala e de 2025 euro..si-ti deconteaza transportul in suma maxima de 200 euro!Acum nush cum e cu echivalarea notelor acasa...examenele in strainatate sunt f grele!nu cum fac Zugravu si Spinu la Iasi!dar nah...asta e!sunt multe riscuri,dar si amintiri si persoane de care m-am legat pe viata!daca vrei sa aplici pt bursa,trebuie sa stii ca te asteapta o birocratie nemaintalnita!enjoy it...
like_a_sunshine01
Postat pe 13 Februarie 2009 16:23
Dar daca nu sunt din Romania, dar din Republica Moldova, nimeni nu stie cum as putea sa plec la invatatura in strainatate?
Feakin
Postat pe 24 Martie 2009 14:45
am si eu o intrebare cam ce medie ti-ar tb sa studiezi in strainatate?eu as vrea sa optez pt franta sau spania... cam care ar fi media minima
_dulcik_
Postat pe 25 Martie 2009 12:56
Dar o parere despre studiul in Irlanda comparativ cu cel din Romania ce spuneti?..Mai precis Informatica Bucuresti versus Computers in Dublin?
yvonne_yvonne
Postat pe 27 Martie 2009 12:27
Buna Yvonne, imi pare rau, nu am raspunsul la intrebarea ta... Nu am auzit niciodata de facultatea de informatica din Dublin, si nici prietenul meu care acum face o teza (doctorat) in informatica nu a auzit. In schimb de Informatica din Bucuresti mai multi straini mi-au spus ca au auzit ca de una din cele mai bune din lume, pentru ca ei cunosc multi tineri foarte buni in informatica si care au terminat fac. la Bucuresti. Eu pot sa te ajut doar cu cateva pareri foarte subiective, pentru ca experientele fiecaruia sunt diferite.
Prietenul meu de exemplu a trait ambele situatii, a facut facultatea in romania, masterul si acum doctoratul in franta, si este si profesor acum pentru cei din licenta. Si din povestile lui, scoala e ceva mai serioasa la noi. Chiar si pentru ca ai colegi mai bine pregatiti si care tin nivelul ridicat. El cand a ajuns in Franta in primii ani a fost dezamagit de nivelul cursurilor, ce faceau ei aici facuse el in liceu. Dar asta e Franta, nu as sti sa vorbesc si despre Irlanda. In schimb, depinde si ce vrei sa faci mai departe. Marele avantaj intr-o tara din Vest ar fi ca ei au bani pentru cercetare. Adik daca prietenul meu are nevoie de o carte, de un articol, de un program, vorbeste cu proful lui si in cateva zile il gaseste pe birou. Daca vrea sa participe la o conferinta oriunde in lume, si cererea lui e justificata, facultatea plateste pentru el tot: drum, cazare, diurna. Adica ai mult mai multe posibilitati si deschideri, poti sa lucrezi la proiecte mari, e o alta abordare.
Decizia nu e chiar atat de usoara, si doar tu poti sa o iei. Ce pot eu s te sfatuiesc este sa te gandesti bine inainte, si sa stii ca daca acum nu te simti pregatita sa pleci de acasa, poti foarte bine dupa ce termini fac. sa faci un master in strainatate, si daca ai rezultate bune ai putea sa ai si o bursa de master. Mult succes si dak mai ai intrebari nu ezita!
AnnaMarie23
Postat pe 27 Martie 2009 19:57
Ai fost la Barcelona cu Erasmus? Bravo tie!!!! Barcelona ar fi si tinta mea. Doar ca eu deja sunt la faza de masterat. Si cred ca mi-a plecat deja trenul. :) Iar pe cont propriu sa ajung la Barcelona... hm ...pare greu, dar poate nu imposibil.Daca ai idei sau sugestii... te rog sa-mi spui si mie.
estella
Postat pe 27 Martie 2009 21:49
Draga AnnaMaria23 iti multumesc pentru raspuns. Eu lucrez deja in Irlanda de mai bine de 1 an. Cel pentru care ma intereseaza facultatea de informatica este fiul meu cel mare. Simt ca deja am fost destul despartiti si as vrea sa fim impreuna. sa ma intorc la salariul din Romania nu imi vine dar as vrea sa fac cu adevarat ceea ce e mai bine pentru copiii mei. Fiul meu cel mare cred ca este genul de elev silitor dar mediu, incat poate i s-ar potrivi mai bine Irlanda si cu strangere de inima pot spune ca politetea si curtoazia irlandeza nu o gasesti cu usurinta la noi.
Ma straduiesc demult sa gasesc mai multe pareri despre cele 2 sisteme de invatamant dar pana acum esti prima care imi raspunde. si pentru aceasta iti multumesc inca 1 data.
yvonne_yvonne
Postat pe 28 Martie 2009 11:24
Daca vrei sa studiezi in Franta, media ta nu are (aproape) nici o importanta. In franta este un alt sistem de notare,notele se dau pana la 20, dar 20 nu ia nimeni aproape niciodata, 19 si 18 foarte rar... depinde mult si de profil, adica daca la uman notele mari se invart in jur de 16, la real sunt 12-13. Si atunci pentru a avea o idee espre valoarea fiecaruia, se fac clasamente pe clasa sau pe an. Si la CV scrii media 13.5, primul din promotia mea. Si atunci nota nu conteaza prea tare... In fine, pentru noi care suntem invatati cu sistemul nostru, e complicat. Asa ca in dosare ei nu se uita mereu la note, k nu isi dau seama exact de nivel. Ce ai putea sa faci este dak esti intre primii din clasa ta sa scrii asta, nu premiul x, ci a 3-a la mine in clasa.
Daca vrei sa te inscrii la fac in Franta, trebuie sa te interesezi la serviciul cultural al Ambasadei Franceze. Asta daca acum esti la liceu si vrei sa mergi la fac in strainatate inca din anul 1. Si cei de acolo te vor indruma, se poate sa iti dea un dosar sa il completezi, dar de obicei in dosarele astea nu iti cer chestii complicate: CV, scrisoare de motivare, scrisoare de recomandare de la 1 prof sau 2. In schimb ce e f f important e ca iti vor cere o dovada ca vorbesti franceza, de preferinta o diploma gen DL, DALF, DELF, diplome care se obtin in urma unor concursuri la Aliantele Franceze sau in Buc. la Institutul Francez. Asta ar fi de fapt cea mai importanta proba, cunoasterea limbii franceze. Si pe urma trimiti doasrul in Franta si astepti raspunsul. Dar in privinta asta nu-ti face prea multe griji, la ei in primii ani nu exista numar limitat de locuri, e un fel de :"Intra cine vrea, iese cine poate". Si daca ai un dosar care corespunde profilului (adik dak ai fost la filologie in liceu, ar fi cam bizar sa mergi acum la fac de chimie, dar nu e exclus!) ai mari sanse sa te accepte. Doar ca trebuie sa te interesezi din timp, in Franta inscrierile pentru anul 2009-2010 se fac prin februarie 2009 de ex. Asa ca trebuie sa pregatesti totul din timp! Si trebuie sa fii foarte motivata, nu o sa fie usor, si dak nu vrei cu adevarat s faci pasul asta probabil vei renunta cand vei intalni toate obstacolele. Eu am o prietena care a fost admisa la fac pe care o vroia, si-a gasit si cazare si cand sa plece s-a razgandit, s-a descurajat ca era prea departe de casa, de prietenul ei...
Eu iti doresc bafta si daca chiar iti doresti da faci pasul asta, incepe sa te interesezi de acum, cu cat incepi mai devreme cu atat esti mai sigura de reusita.
AnnaMarie23
Postat pe 28 Martie 2009 12:48
Yvonne, in situatia ta sunt de acord cu tine, cred ca pentru fiul tau ar fi bine sa vina in Irlanda alaturi de mama lui. E altceva cand nu esti singur printre straini. Doar ca trebuie sa te interesezi din timp exact ce acte ii trebuie, sa pregatesti dosarul, ca nu ai nimic de pierdut, si daca si el vrea, sa incerce la ambele facultati, si sa decida pe urma. Dar e f important sa te interesezi inainte, ca sa poti pregati dosarul si sa il depui din timp si sa ii cresti astfel fiului tau sansele de a fi admis.
Va doresc mult succes la amandoi.
AnnaMarie23
Postat pe 28 Martie 2009 12:54
Multumesc pentru urari. L-am inscris deja pe fiul meu aici pentru ca inscrierile se incheie pe 1 februarie. Aici aplicatiile se fac la o institutie centrala si poti pune cate 10 optiuni, asemanator cu sistemul de la noi pentru liceu. Ei pot sa dea examenul similar bacalaureatului la diferite nivele, rezultatele sunt in calificative cu litere si acestea se transforma in puncte pentru inscrierea la facultate. Bacalaureatul romanesc se considera de nivel inalt. Vom vedea la vara ce vom face..Bafta tuturor pe oriunde ati fi.
yvonne_yvonne
Postat pe 28 Martie 2009 18:58
asa ca medie pe primul semestru de facultate am terminat cu 8 50 sunt la ingineria mediului anul I si ma intereseaza pe la anul sa fac semestru in Franta sau Barcelona ceva de genu si m-ar nteresa daca as intra ...
_dulcik_
Postat pe 28 Martie 2009 21:58
De la: _dulcik_, la data 2009-03-28 21:58:42asa ca medie pe primul semestru de facultate am terminat cu 8 50 sunt la ingineria mediului anul I si ma intereseaza pe la anul sa fac semestru in Franta sau Barcelona ceva de genu si m-ar nteresa daca as intra ...

pey si eu am media 9 si sunt la finante banci
de ex la mn fac fac se dau burse de studiu in franta si in canada dar trebuie sa ai peste 9,5 asa ca trebuie sa mai astept
daca dai un search pe google o sa gas o multime de fac din strainatate care astepta elevii straini la studii acum depinde unde vrei dar daca acuti vei gasi diverse oferte
bafta in continuare
yumy
Postat pe 29 Martie 2009 09:43
mersi moolt.. atunci am sa mai astept...si o sa invat mai mult ca sa am o medie mai mare...desi e cam greu .. si la noi in facultate se dau burse in franta.. o sa ma interesez si la fac
_dulcik_
Postat pe 29 Martie 2009 10:24
Buna, cred ca ce te intereseaza pe tine este o bursa Erasmus, sa studiezi un semestru in strainatate.
Pentru aceste burse cel mai bine este sa mergi sa te interesezi la biroul Erasmus de la tine din facultate sa afli cand se depun dosarele si sa incerci, poti avea sanse mari. Totul depinde in general nu de medie, ci mai ales de studentii interesati. Bursele in general nu sunt f mari si nu iti acopera toate cheltuielile (depinde de facultate, tu in ce oras esti?) si deci studentii interesati de obicei nu sunt multi. Asa ca poti avea o sansa buna, depiunde nu doar de media ta ci si de a cata esti din an, si daca cei ce sunt inaintea ta sunt si ei interesati. Secretul este ca facultatile sunt f interesate sa trimita studenti in astfel de schimburi de experienta, au o multime de avantaje p urma, de genul primesc mai multi bani, le sunt sponsorizate si lor calatorii in universitatile cu care au astfel de schimburi... Asa ca daca de ex. universitatea din Barcelona le ofera 5 locuri la finante, universitatea ta va face tot posibilul sa trimita 5 studenti, indiferent de medii. Si eu stiu un caz la fac din Constanta cand nu isi completau locurile si au sunat toti studentii din an sa ii convinga sa plece, si cand nimeni nu a vrut au incercat sa ii mai trimita o data pe cei care fusesera cu un an in urma. Asa ca nu trebuie sa te descurajezi, trebuie sa incerci, nu se stie care iti e norocul!
Si mai e o posibilitate, nu foarte atragatoare, dar daca ai bani ai putea sa incerci. Sa le spui ca vrei sa mergi Erasmus fara bursa, pe banii tai. Si ei fac cerere de un loc suplimentar la fac partenera, si mergi indiferent de medie. Sunt o multime de optiuni, trebuie doar sa fii motivata si sa te interesezi tu, pentru ca in general nu prea se anunta in facultate datele cand se depun dosarele.
Multa bafta si anul viitor sa ne spui ca ti s-a indeplinit dorinta si esti la facultatea pe care ti-o doresti!
Si daca esti cumva la fac la Constanta spune-mi si iti dau mai multe informatii, acolo am fost si eu si am plecat cu bursa Erasmus, si as putea sa iti dau mai multe informatii.
AnnaMarie23
Postat pe 30 Martie 2009 11:27
si eu as vrea sa fac masterul in strainatate.... mi-ar placea sa plec in Germania. as vrea sa stiu unde as putea sa aflu cat costa, sau care este cel mai ieftin master pe acolo. sau o idee si mai buna, daca exista posibilitatea sa plec, insa o parte din bani sa fie platita de facultate.
mihaelapred
Postat pe 9 Aprilie 2009 09:49
pai sunt din constanta dar facultatea o fac la craiova....am sa ma ineresez mai mult si o sa optez pt o bursa erasmus in anul 2 dar cred ca in al doilea semestru....oricum fac 4 ani de facultate asa ca am tot timpul sa optez.... si cred ca mai bine e in anu 3 sau 4
_dulcik_
Postat pe 10 Aprilie 2009 08:50
sper sa ma poti ajuta si pe mine am absolvit facultatea de drept anul trecut am luat licenta iar acum stau in franta .crezi ca am vreo sansa sa urmez un master aici?eu am facut facultatea la distanta si nu stiu daca asta conteaza prea mult.......... dar in general as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac mersi frumos
lovelybuterfly05
Postat pe 21 Mai 2009 17:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce parere aveti despre relatiile mixte, cu cineva de o alta nationalitate , cultura si mod de viata? 9 De la: kudika052198 18 Septembrie 2009 09:33
o mica problema... 16 De la: kudika067708 14 Septembrie 2009 22:59
un fazan inainte de culcare 22 De la: bruni_eu 28 Aprilie 2009 20:27
ghicit in cafea 29 De la: ghicitcafea 13 Februarie 2021 22:43
prima zi.. 2 De la: adina_black 15 Noiembrie 2009 22:31