Setari Cookie-uri

jurnal de slabire

fetelor, va propun sa slabim impreuna. eu am inceput de sambata cura - stiu, e cam ciudat, dar atunci am simtit nevoia. vreau sa slabesc mult, atat de mult incat sa ma gandesc apoi cum sa ma ingras. nici nu ma intereseaza cate kilograme voi avea pe cantar, vreau doar sa-mi placa ce vad in oglinda si, sincer, cred ca pana la acel moment mai e ceva...
pe de-o parte cred ca ne putem ajuta reciproc cu sfaturi, pe de alta parte simt ca imi iau un angajament daca scriu aici. asa ca hai sa incercam.
primul pas - am renuntat la tot ce era acidulat si/sau dulce. am baut numai apa plata si fresh de portocoale. Am incercat sa nu mananc cu mai putin de 4 ore inainte sa ma culc, am renuntat de tot la dulciuri - daca mor de pofta mananc un biscuit dietetic sau o ciocolatica.
va povestesc mai tarziu ce am mai facut momentan tb sa pap pentru ca ma doare rau capul :(
OanaTrifu
Postat pe 25 August 2008 17:33
k pf bn

Postat pe 25 August 2008 17:53
Eu consider ca slabitul inseamna un stil de hranire sanatos,deci din cauza ca nu mancam sanatos ne ingrasam. Fericite suntem noi,cele cu cateva kg in plus,4-5, fata de acele fete care saracele au si 20 in plus fata de greutatea normala. Nu pot sa zic ca eu am renuntat la ceva (aaaa,am renuntat la crema de ciocolata),dar vreau sa dau jos 3 kg si ma ridic de la masa atunci cand simt ca as mai manca,deci nu satula.Dimineata servesc NEAPARAT musli,iar seara un bol de fructe amestecate si...banane mai rar,cam 3 pe sapt.Astea constipa si nu-s indicate la diete. Sa ai succes!dar imi permit sa-ti spun sa nu stai mereu cu gandul la mancare,ca ai vrea sa mananci aia si ailalta,trebuie sa mananci ca ti-e foame,nu ca ti-e pofta.
emyia
Postat pe 26 August 2008 09:14
multumesc fetelor. Azi am fost f dezamagita pt ca am facut marea greseala de a ma urca pe cantar ca sa constat ca desi tin cura de 3 zile, m-am ingrasat 500 g. Stiu ca nu se depun imediat sau nu le dau jos imediat - dar a fost f demoralizator. Azi am pus mana pe o dieta criminala. La propriu. Este o dieta cu care un prieten a slabit vreo 30 kg - atat de mult incat nu l-am recunoscut. dar exclude glucidele din dieta, iar eu lesin daca nu mananc glucide, imi scade f repede glicemia, asa ca prefer sa renunt la lipde. Probabil ca voi recurge la acest regim in momentul in care nu voi mai reusi sa slabesc. Insa stiu ca vreo 5 kg vor pleca numai daca mananc sanatos fiindca asa as ajunge la greutatea mea fiziologica la care nu e greu sa ajung daca ma alimentez corect. As vrea totusi, recunosc, sa slabesc putin (mai mult) sub greutatea mea. Vreau o data in viata sa vad cum e sa fiu slaba, sa ma simt bine pe plaja - la anul ;)), sa port pantaloni S, fuste scurte, etc. Vreau sa vad cum e ;))
OanaTrifu
Postat pe 26 August 2008 14:02
Si dieta criminala. poate ajuta pe cineva....

Primele 4 zile

Urmatoarele produse pot fi consumate fara limite la orice ora:
- Branzeturi: pana la 7% grasime (branza de vaci slaba,m branza cottage simpla/cu legume, branzica de casa, branza tip fagaras, perle de branza cu smantana) si lapte batut
- Lista urmatoare contine singurele legume pe care aveti voie sa le consumati, numai in stare cruda, pe parcursul intregii diete. Exceptie fac dietele in care se permite si prepararea legumelor si/sau consumul altor legume suplimentare listei
Legume crude: salata verde, castraveti, ridichi, varza, ardei grasi, gogosari, ardei iuti, conopida, dovlecei, fasole verde, spanac, gulii, telina, ceapa, usturoi, sparanghel, anghinare, praz, andive, plus toate ierburile aromatice: marar., patrunjel, leustean, busuioc, tarhon, dafin, oregano, cimbru etc si toate condimentele: sare, piper, boia, scortisoara, chimen, curry etc
NU se vor consuma rosii in primele 4 zile! In restul saptamanii se pot consuma:
Atentie! Nu toate legumele pe care le cunoastem sunt incluse in ceasta lista si, deci, nu sunt premise pe parcursul dietei: morcovi, mazare, fasole boabe, linte, sfecla, porumb, cartofi, orez, masline.

In plus sunt premise urmatoarele alimente in cantitati limitate:
- 1 ou pe zi, fiert, Teflon sau romanesc
- 200 gr fructe zilnic. In primele 4 zile vor fi mere dulci Golden, iar in restul saptamanii orice fruct, in cantitatea respective, din fructele premise in dieta: mere, pere, prune, piersici, caise, cirese, visine, capsuni, kiwi, pepene galben/rosu, portocale, mandarine, lamai, grapefruit, pomelo
- 2 lingurite de ulei pe zi obligatoriu. Nu conteaza felul uleiului, toate uleiurile sunt premise, dar nu e voie prajit sau gatit, ci folosit numai pentru prepararea salatelor.
- ½ pahar de lapte pe zi, daca sunteti in prima saptamana de dieta.
Obligatoriu! Se beau multe lichide: minimum 2 litri. Se pot bea oricand: apa plata, ceai, cafea, ness. Dupa primele 4 zile puteti adauga apa carbogazoasa si racoritoare dietetic (fara zahar/light pe baza de zaharina sau aspartame de tip Coca Cola Light, Coca Cola zero, Pepsi Max, Pepsi Light, Seven up Light, RedBull Light.) Sunt interzise sucurile natural de fructe chiar si fara zahar. Este interzis alcoolul pe toata perioada dietei!

Dupa primele 4 zile pana la sfarsitul primei saptamani, apar urmatoarele modificari: sunt premise rosiile, alimentele acre: otet, lamiae; orice iaurt pana la 7% grasime dar numai iaurturi simple, fara fructe sau cereale, kefir, sana si 200 gr din orice fruct in locul merelor golden cu exceptia fructelor exotice: ananas, mango, banane, struguri., avocado, kaki. Nu sunt premise fructele uscate, conservate sau gatite. Dupa primele 4 zile se pot consuma: guma de mestecat sau bomboane fara zahar.

Sunt interzise:
- Orice aliment acru in primele 4 zile
- Ulei prajit si legume gatie (inclusive fierte)
- Zaharul sau mierea, se vor folosi indulcitori artificiali
- Sucurile naturale de fructe, chiar si fara zahar
- Paine
- Mustar, maioneza, ketchup

Va urma ;))
OanaTrifu
Postat pe 26 August 2008 14:05
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-04-04&id=218628
deci ea e vinovata ;))
OanaTrifu
Postat pe 26 August 2008 15:37
..uhhhhhhh...sa nu aud de dieta!!!!! ...sunt adepta sportului in draqi!!!!
.....fara alkool shi sukuri insipide shi pline de dulkegarii ba kiar shi fara grasimi exagerate ..la naiba nu ma dau la o parte de la kioko insa alergatul pe banda shi bikikleta trimite intr-o lume departe kaloriile plus ..
stelya
Postat pe 26 August 2008 16:23
Mai Oana,parca ti-am zis sa nu disperi si sa nu stai cu gandul la dieta,ca asa nu mai slabesti in veci! Creierul tau receptioneaza la dorintele tale si automat va cere ceea ce vrei tu si uite asa te ingrasi! Ce naiba?!vrei sa ajungi schiloada si sa iti dezvolti te miri ce boli....? Io zic sa te mai gandesti! Indica de MEDICI e sa slabesti MAXIM 1 kg pe saptamana si daca te tii de treaba cum trebuie vei stii cate kg in minus ar trebui sa ai dupa 2 luni.
Si eu am slabit drastic intr-o saptamana,dar nu de la diete....ma rog nici pofta de mancare nu aveam si mancam si cate 1kg de mere pe zi,dar n-a fost sanatos.
emyia
Postat pe 27 August 2008 08:51
Draga Oana,
eu am tinut toamna trecuta 2 luni cura de slabire....sub indrumarea nutritionistului. am dat jos aproape 10 kg. dar dupa un an in care am mancat iar toate prostiile posibile si imposibile....am pus cam jumatate inapoi.
asa k o sa iti tin si eu companie in procesul tau de slabit...ok?
viorela_pis
Postat pe 4 Septembrie 2008 15:26
Fetelor eu iau niste pastile, pilula de slabit , si sunt foarte incantata de ele.
Sunt niste pastile naturiste care nu au efecte secundare
Am slabit cam 5 kg in 2 saptamani.
Nu imi este deloc foame, nu simt nevoia de a manca, in schimb am 3 mese pe zi, nu ca as simti nevoia dar nu vreau sa ma imbolnavesc.
Sunt super !! le recomand cu incredere.
Sabrina_Nede
Postat pe 4 Septembrie 2008 15:44
Sabrina_Nede: o doamne, sper sa nu iei ce am luat eu saptamana trecuta. mi s-a zis la fel - naturiste, fara efecte secundare. am crezut k dau coltul. am luat una vineri dimineata si am crezut ca mor. m-a luat cu ameteala, parca as fi fost drogata, agitatie psihomotorie, usoara schizofrenie... o nebunie, am crezut k mor cel putin 2 ore nu m-am putut ridica de pe canapea. Nu aveau un nume pastilele. era un ambalaj verde cu o floare roz-visiniu, gen magnolie, nush ce naiba. Erau cam un 1 mil pt o luna. Iti dau detaliile ca sa-mi spui dc e vb de aceleasi patile. Am citit si eu despre multe fete care nu au patit nimic dupa ce le-au luat, dar una din ele povestea ca le-a luat mai mult timp si ca a ajuns la spital cu hipertensiune pulmonara. Alta care a ajuns la spital si doctorii i-au facut testele si au acuzat-o ca se droga. Eu am avut bafta pentru ca sunt foarte sensibila la pastile si la orice subst cu efect pe creier - nici o gura de bere nu pot sa beau ca ma imbat imediat.
Asa, si ca sa termin, vineri am zacut 2 ore, dar m-am simtit f f ff rau tot weekendul. Pana la urma m-am dus la farmacie si am luat niste minerale si niste prafuri energizante pentru ca efectiv lesinam periodic. E drept, foame nu mi-a fost deloc, dar am mancat de frica.
Si ca sa revin la dieta, n-am slabit nimic in perioada asta, desi am mancat f putin si am incercat sa fac cate putin efort in fiecare zi: am inotat, m-am plimbat mult pe jos, d-astea pt ca eu fiind f sedentara nu rezist din prima la sala.
Dupa o saptamana m-am urcat pe cantar si ma ingrasasem 1 kg. Am intrat in depresie si de azi tin cura cu lactate pe care am publicat-o mai sus,d esi mi-e tare sila de ea. Bine nu prea ma simt pentru ca lactatele astea imi cresc aciditatea gastrica, plus ca mie imi scade f repede glicemia si ma simt f ametita. Dar sper sa reusesc sa slabesc pentru ca deja sunt dispe. :(
OanaTrifu
Postat pe 5 Septembrie 2008 16:12
viorela_pis: ce cura si ce medic?
OanaTrifu
Postat pe 5 Septembrie 2008 16:15
De la: OanaTrifu, la data 2008-09-05 16:12:46Sabrina_Nede: o doamne, sper sa nu iei ce am luat eu saptamana trecuta. mi s-a zis la fel - naturiste, fara efecte secundare. am crezut k dau coltul. am luat una vineri dimineata si am crezut ca mor. m-a luat cu ameteala, parca as fi fost drogata, agitatie psihomotorie, usoara schizofrenie... o nebunie, am crezut k mor cel putin 2 ore nu m-am putut ridica de pe canapea. Nu aveau un nume pastilele. era un ambalaj verde cu o floare roz-visiniu, gen magnolie, nush ce naiba. Erau cam un 1 mil pt o luna. Iti dau detaliile ca sa-mi spui dc e vb de aceleasi patile. Am citit si eu despre multe fete care nu au patit nimic dupa ce le-au luat, dar una din ele povestea ca le-a luat mai mult timp si ca a ajuns la spital cu hipertensiune pulmonara. Alta care a ajuns la spital si doctorii i-au facut testele si au acuzat-o ca se droga. Eu am avut bafta pentru ca sunt foarte sensibila la pastile si la orice subst cu efect pe creier - nici o gura de bere nu pot sa beau ca ma imbat imediat.
Asa, si ca sa termin, vineri am zacut 2 ore, dar m-am simtit f f ff rau tot weekendul. Pana la urma m-am dus la farmacie si am luat niste minerale si niste prafuri energizante pentru ca efectiv lesinam periodic. E drept, foame nu mi-a fost deloc, dar am mancat de frica.
Si ca sa revin la dieta, n-am slabit nimic in perioada asta, desi am mancat f putin si am incercat sa fac cate putin efort in fiecare zi: am inotat, m-am plimbat mult pe jos, d-astea pt ca eu fiind f sedentara nu rezist din prima la sala.
Dupa o saptamana m-am urcat pe cantar si ma ingrasasem 1 kg. Am intrat in depresie si de azi tin cura cu lactate pe care am publicat-o mai sus,d esi mi-e tare sila de ea. Bine nu prea ma simt pentru ca lactatele astea imi cresc aciditatea gastrica, plus ca mie imi scade f repede glicemia si ma simt f ametita. Dar sper sa reusesc sa slabesc pentru ca deja sunt dispe. :(





Cred ca vorbim de aceleasi pastile

nu au nume..Capsula de slabit scrie pe ele

Ce-i drept si eu am avut aceleasi simptome in prima zi si toate fetele care mi le-au recomandat .
Dar nu am facut abuz de ele ..Abuz in sensul sa profit ca nu imi este foame si sa nu mananc nimic.
Pastilele astea ma ajuta sa tin o dieta
Nu imi este foame, ceea ce ma ajuta sa pot manca ca la carte !...

Nu stiu ce sa zic..Poate ti`a fost rau ca nu ai mancat nimic..
Sabrina_Nede
Postat pe 5 Septembrie 2008 16:25
of, stiu exact ca nu ti-e foame de la ele dar efectele lro nocive nu sunt neaparat pe metabolism, alimentatie etc. ele actioneaza pe creier inhiband centrul foamei. pe langa aceasta inhibitie provoaca o multime de alte efecte secundare. te rog sa nu le mai iei, mi-e atat de teama cu ele incat eram pornita sa le duc la un laborator si sa ii dau in judecata.
OanaTrifu
Postat pe 8 Septembrie 2008 16:08
o sa incerc si eu. deocamdata incerc o dieta disociata pe zile. nu pot sa mananc numai lactate in fiecare zi ca mi se face rau. asa ca mananc o zi lipde - lactate, a doua zi proteine - carne si a treia zi - glucide. m-am gandit sa separ glucidele de lipide prin ziua de proteine pt k glucidele ajuta lipidele sa se depuna, altfel nu prea merge. pana acum nu vad nicio schimbare majora pe cantar, insa eu cred ca am dat vreun kg jos. partea proasta cu cantarul meu este ca iti arata o greutate diferita de fiecare data cand te urci pe el ;)) dar vad ca incepe sa se invarta in jurul unei greutati cu vreo 2 kile mai putin decat sapt trecuta. asta tre sa fie de bine nu? ;)) oricum, de sapt viitoare cand probabil ma voi fi saturat de disocierea asta (care e crunta), incerc dieta de la tine. pare chiar indestulata ;)) thanx!
OanaTrifu
Postat pe 8 Septembrie 2008 16:11
Ok...ma bag si eu la treaba asta cu "sa slabim impreuna"! Eu acum 3 saptamani aveam 60 kg. Dupa un regim gen disociat (mananc doar lactate si fructe -doar pepene si mere- si rarrisim cartofi fierti), dar in unele zile le mai si combin. Alerg si 4 km pe zi. Astazi am 55 kg. De pe data de 10 incep un regim de schimbare a metabolismului

( http://regimurislabire.gradinamea.ro/Dieta_pentru_schimbarea_metabolismului_2545_538_1.html )

si am sa continui cu sportul... O sa va tzin la curent cu evolutzia mea. Promit. Eu mi-am propus sa ajung la 50 kg pana pe data de 25 sept. Va pup!

Postat pe 8 Septembrie 2008 17:35
Dragutza...din toata inima iti spun...NU regim disociat. NU NU SI NU!!! Ti-am zis am tinut o tentativa de regim disociat. Da rezultate spectaculoase, dar dupa o sapt l-am lasat. Te faci dubla dupa aia!!! Nu il tine! Nu il tineti fetelor e foarte periculos! Uitati-va la Monica Anghel... Uitati-va pe net... la marturiile altora...eu am mai scris cate ceva pe topicul "metabolismul prieten sau dushman".

Postat pe 8 Septembrie 2008 17:42
si eu si eu,deja am inceput de vreo saptamana.am 63 de kg acum.o sa va tin si eu la curent.:*
Wicked_Girl
Postat pe 8 Septembrie 2008 17:45
oana.. scuze de intrebare, dar cate kg ai si la cate vrei sa ajungi?

Postat pe 8 Septembrie 2008 17:47
mi-e groaza sa spun :( dar avand in vedere ca nu-i f populat acest topic... azi am 60 (dupa ce am slabit vreo 3) si vreau sa ajung pe la 50, in fine, cred ca sub 55 nu voi reusi dar macar sa ma vad acolo
Tu Oanna, de curiozitate cat ai? ca sa stim cat tre sa mai dam jos pana la tine ;))
OanaTrifu
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:36
De la: mada_beibi, la data 2008-09-08 17:45:05 si eu si eu,deja am inceput de vreo saptamana.am 63 de kg acum.o sa va tin si eu la curent.:*


mai, eu nu sunt impotriva lor. si cred ca greseala apare cand te intorci la alimentatia normala. ideea e ca eu voi reveni cam asa: adaug usor peste glucide si proteinele si apoi strecor cateva lipide, dar asta trepatat, in cateva saptamnai de cand termin regimul. si oricum, eu fara lipide pot sa traiesc f bine, cu glucidele mi-e mai greu.
nu ma astept sa nu pun ceva la loc apoi, dar nu la fel de mult.
OanaTrifu
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:39
ah, si ca tot veni vorba, azi e ziua de glucide si e cel mai frumos. am crezut ca nu se poate mai rau decat ziua de lipde - numai iaurt toata ziua, dar ieri a fost ziua de proteine si am crezut ca o iau razna, am mancat toata ziua o portie de piep de pui la gratar si atat. Azi a fost minunat. N-am crezut ca imi va fi atat de dor de fructe :D
Asa. Si azi m-am rasfatat cu niste cereale cu lapte (d-ala degresat) de dimineata si apoi fructe. ma simt chiar plina - probabil comparativ cu ieri, stomacul meu topaie de fericire ;))
OanaTrifu
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:43
wai...ce chin...eu slabesc f usor fara sa ma chinui asa...nush...nu sunt deloc de acord cu regimul disociat. Kiar mi se pare asasin... sper sa mai fim pe acest forum si peste vreo 4 luni...si sa ne laudam cu aceiasi greutate de dupa cura...sincer...eu asta urmaresc...sa slabesc cu vreo 2 kile mai mult dekt trebuie....k sa fiu mereu cu un +- 2 kg....sa controlez greutatea....

Postat pe 9 Septembrie 2008 16:19
;)) si eu la fel. sa slabesc astfel incat sa-mi las o marja de ingrasare :))
OanaTrifu
Postat pe 9 Septembrie 2008 16:41
eu fac asta pentru ca vreau sa fiu si sanatoasa.Aveam mari probleme cu stomacul si ma constipam de la toate prostiile cu e-uri p care le mancam.(nici mancare gatita si supe nu mancam)asa ca mai mananc si eu din cand cate o supa ,ceva pui cu legume,salate,fructe.Pe scurt vreau sa raman la alimentatia asta,pentru ca am realizat ca o cura pe termen limitat nu aduce decat la ingrasare dubla dupa renuntarea la cura respectiva.
Wicked_Girl
Postat pe 9 Septembrie 2008 22:36
Fetelor,
Ma bucur sa vad ca nu sunt singura.... mai ales ca eu vreau sa dau jos vreo 10 kg
pana acum merge bine...multe fructe...la pranz supa de pui e numai buna si seara...carnitza la gratar cu salata...la fix.
intr-adevar, o cura de slabire trebuie sa fie in primul rand o schimbare a stilului de viata. eu m-am invatat minte...in loc sa mai am doar 5 kg de dat jos... am 10...din neglijenta mea...munca dubla si pacat de reusita mea anterioara acum promit ca nu mai fac aceeasi prostie ...
viorela_pis
Postat pe 10 Septembrie 2008 10:15
eu nu m-am cantarit aseara, dar abia astept maine :D
ieri seara am pacatuit. era zi de glucide, dar am papat la cine niste orez fiet (asta era ok) si niste ficaciori (astia nu-si aveau locul) :(

insa azi am papat doar ananas dietetic - d-ala la conserva ca sa compensez si am baut un fresh de portocale.
OanaTrifu
Postat pe 10 Septembrie 2008 16:11
Buna fetelor! Vreau sa va anuntz k azi a fost prima mea zi de regm de sch. a metabolismului si sunt f multimita. Ma simt satula, e mult mai bine decat la disociat. Mananc de toate si cantitatile sunt prea mari pt mine. La spanac aveam 400 gr de papat dar n-am putut decat 100 gr...kiar nu mai incapea...oare am gresit? Tot azi am reusit sa alerg 6 km...si kiar ma simt super... fumez cam mult...dar slims...oare are ceva la dieta? Am sa va tzin la curent cu evolutzia mea. Pe 14 august aveam 60 kg. Acum am 54, 5. Din 14 august am inceput sala si regimul disociat pe care l-am inlocuit dupa o saptamana cu alimentele: pepene, mere, branza de vaci si iaurt, mancate cand imi era foame. :D am pierdut 2 cm din latzime. O sa va anunt cum o sa mai fie...va pup!

Postat pe 10 Septembrie 2008 22:39
la D-na doctor am fost si eu. si am tinut trei spatamania, fiind la fel de incantata ca si tine la inceput ca ma lasa sa imi aleg meniul si ma lasa sa manac ce imi place. din pacate eu m-am ingrasat cam 3 kg in 3 sapt. retineam acea apa pe care dansa ma punea sa o beau, si imi spunea ca ar trebui sa fac electrostimulare si ca trebuie sa mananc paine ( eu nu mananc paine). sfatul meu e sa incerci sa mananci ce iti place, dar sa inveti sa te rezumi la gustat si atat.
a si foarte important sa fiii feicita tot timpul, conteaza foarte mult!
sodutza
Postat pe 11 Septembrie 2008 09:31
De la: rock__to_love, la data 2008-09-10 22:39:26Buna fetelor! Vreau sa va anuntz k azi a fost prima mea zi de regm de sch. a metabolismului si sunt f multimita. Ma simt satula, e mult mai bine decat la disociat. Mananc de toate si cantitatile sunt prea mari pt mine. La spanac aveam 400 gr de papat dar n-am putut decat 100 gr...kiar nu mai incapea...oare am gresit? Tot azi am reusit sa alerg 6 km...si kiar ma simt super... fumez cam mult...dar slims...oare are ceva la dieta? Am sa va tzin la curent cu evolutzia mea. Pe 14 august aveam 60 kg. Acum am 54, 5. Din 14 august am inceput sala si regimul disociat pe care l-am inlocuit dupa o saptamana cu alimentele: pepene, mere, branza de vaci si iaurt, mancate cand imi era foame. :D am pierdut 2 cm din latzime. O sa va anunt cum o sa mai fie...va pup!


wow! felicitari, bravo, bravo, te invidiez! la cat vrei sa ajungi?
OanaTrifu
Postat pe 11 Septembrie 2008 16:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Se poate educa si vointa! 1 De la: vasilicamaria 22 Iulie 2010 01:14
o noua sansa in viata :bunastare ,prosperitate ,tinerete 3 De la: copacelul 2 Mai 2009 22:05
Nici perfect nu e bine 4 De la: ancacumintica 29 Februarie 2012 22:27
nou! 8 De la: Diavolyta_ 7 Mai 2009 00:09
Vreau sa plec in grecia prin work and travel eurolife ce parere aveti?? 2 De la: an3mary19 21 Februarie 2013 12:56