Setari Cookie-uri

mancare sanatoasa!

Va propun si eu un subbiect astazi. O sa fie un fel de jurnal de bord cel putin pt mine. Incerc de ceva vreme renunt la sucurile carbogazoase, dar nu reusesc. Ma straduiesc in general sa mananc sanatos, nu-mi iese intotdeauna, de aceea va propun celor care au aceeasi dorinta sa ne sustinem reciproc si sa ne incurajam. Astazi nu am baut suc! Va tin la curenti si maine si sper sa nu va plictisesc.

Postat pe 28 Mai 2008 18:25
eu nu beau nimic carbogazos de cel putin 8-9 ani.. si incerc sa evit orice suc din comert. Consum doar apa plata si sucuri naturale facute de mine. Pun mare pret pe alimentatie, sunt de parere ca, intr-un fel sau altul, esti ceea ce mananci. Nu mananc carne deloc. Nu pt ca nu mi-ar placea, dar iubesc prea mult animalele.. In general mananc orice altceva, dar fac tot posibilul sa ,,abuzez,, de legume si fructe proaspete.
oana81
Postat pe 29 Mai 2008 19:15
Waw, jos palaria, Oana ai tot respectul meu. Am zis ca renunt la carne dar e prea mult pt mine. Legumele .. cam stramb din nas.. Dar uite ca am renuntat la sucurile carbogazoase.. de ieri. Bafta si mult succes sa te mentii in acest mod de viata sanatos.

Postat pe 29 Mai 2008 20:06
multumesc hania.. si tie la fel
oana81
Postat pe 29 Mai 2008 23:56
Mai Oana..da crevetii ce-s ??? Legume??? Si puiu ce-i ?? Vreum fruct?/ Te intreb ca vazui ca dai retete bune..Doar le citesti?? Le dai mai departe?? Sau le folosesti?? Sau faci pentru altii?? Ca sa fiu si eu lamurita..De proteina animala ai auzit?? Stii ca nu o inlocuieste pe cea vegetala?? Nu cred ca traiesti numai cu legume si fructe..ca dai in alte alea..Sau poate ma insel??!?!? :))
mia_mia
Postat pe 30 Mai 2008 00:38
Salata cu piept de pui ..friptura la gratar care-ti suna super bine??? Nu ma mai opresc din minunat.. :))))P.s.Vezi idei de bucatarit... :)))
mia_mia
Postat pe 30 Mai 2008 00:40
mia mia... e asa tarziu si tu tot ai energie sa te repezi la gatul meu.. :) Normal ca stiu retete multe pt ca nu sunt vegetariana de cand m-am nascut.. doar de un an. Si in plus, avem 3 restaurante in care eu ,,compun,, meniurile.. Asa ca retete am cate vrei! :) Crevetii nu sunt considerati carne, orice peste e permis la vegetarieni.. iar eu mananc orice in afara de carne, nu doar legume si fructe. Sunt o multime de posibilitati delicioase.. cat despre proteina animala.. nu-mi fac griji, sincer. Sunt chiar ok din punct de vedere fizic, in toate privintele.
oana81
Postat pe 30 Mai 2008 01:01
tocmai azi am adaugat niste specialitati la meniu, in unul dintre restaurante, cel mai nou.. si 90% sunt cu carne. Gust intotdeuna, pt ca TREBUIE sa iasa cum vreau eu( sunt f pretentioasa la mancare, asa ca daca eu sunt multumita si clientii vor fi, in mod sigur) .. dar gust numai sosul, din mancarurile cu carne, niciodata carnea.. daca vrei iti dau si tie retetele :)
oana81
Postat pe 30 Mai 2008 01:05
Ei Oana ... am luat aminte la retele tale..ca-s bunicele...::))) Le-am notat..nu te mai deranja inca o data pentru mine :))) Si daca pestele nu e carne..si crevetele e leguma, si scoicile si fructele de mare sunt ...stai sa vad cum sa le categorisesc...aaaa...alge marine.. :))) Mai Oana ..brava la tine fata mea..nici eu nu beau conservantele astea de sucuri ..dar ...sa vezi ce bun e un gratar de vita (si atat de sanatos)..si un ciolan cu fasole...(daca nu ai probleme cu stomacu:)))) ) ...si o piftie de curcan .. Pai te-a apuncat acum dragostea pentru toate gainile..si pasarelele astea comestibile..si de vacutza...milka??? Vezi cu idealismul ala Oana ..ca tot pe pamant traiesti ..nu in Olimpul..din poveste.. :)))
mia_mia
Postat pe 30 Mai 2008 07:53
:)) stiu ca sunt taaare bune mia, dar am renuntat in primul rand pt ca stomacul meu nu prea tolera carnea.. ma durea destul de tare de fiecare data dupa ce mancam carne.. asa ca am incercat fara. Si a fost tare bine! Am continuat numai cu carnea de pui, ca imi placea cel mai mult, dar dupa un timp nu am mai putut sa o mananc nici pe aia.. imi era greata, sincer. Se intampla de multe ori sa imi fie f pofta si incerc sa iau o bucatica.. dar nu o pot inghiti pur si simplu..imi pare bine, ma simt mai ok fara..
oana81
Postat pe 30 Mai 2008 11:37
Ei ..parca mai vii cu picioarele pe pamant acum ...deci nu carne deloc...mai gusti cand ti-e pofta..si nu ca nu e sanatoasa..pentru ca ai tu probleme cu stomacu .. Si ma bucur ca te simti ok fara...dar nu implica dragostea de gaini ..cu mancarea sanatoas.. :)))
mia_mia
Postat pe 30 Mai 2008 12:28
si totusi.. in nici un moment nu am spus ca e sanatoasa carnea..recomand oricui sa renunte la ea, daca vrea si poate. Beneficiile sunt f mari
oana81
Postat pe 30 Mai 2008 13:25
si totusi ..in nici un moment nu am spus ca ai spus ca e sanatoasa carnea...e parerea ta:))) Multumim de recomandare...Ps.Am avut rabdarea sa recitesc..insa pestele e carne ...si e foarte sanatos..si crevetele e carne...la fel de sanatos..si vitica de carne ....la fel de sanatos...Dar daca pestele nu e carne..atunci inteleg si eu definita ta de "vegetarian"...:))) Si te cred ca esti chiar ok din punct de vedere fizic, in toate privintele....cu stomacul nu stateai foarte bine ..ei ..dar ai gasit remediul ..asha ca ...brava :)))) Vegetariana mica ce esti !!! :))))
mia_mia
Postat pe 30 Mai 2008 13:58
Si nici ca nu e sanatoasa n-ai zis ...deci eu am interpretat..ca este..nu stiam dragostea asta de animale ce treaba are ...cand ai zis ca-ti placea carnea..atat... :))) Probabil ca le iubesti mai mult de un an ??!?!? :)) Bine ..bine...am inteles acum :)))
mia_mia
Postat pe 30 Mai 2008 14:00
Uff, fetelor, am decshis un subiect sa ne sustinem reciproc, sa ne dam peste mana cand intindem cupa o bucatica de mancare delicioasa dar nesanatoasa. Va rog tare mult, nu va certati aci. Sunt sigura de inteligenta voastra, se vede dupa replicile date, de aceea sunt sigura ca va pot multumi deja ca nu va mai certati si ma ajutati sa renunt la suc. Maine e ziua mondiala impotriva fumatului, asa ca hai sa dam cu toate o incurajare pt cele care incearca sa renunte si la viciul asta. Pup.

Postat pe 30 Mai 2008 15:15
Maine e ziua mondiala impotriva fumatului??? auuu,de cand vreau sa ma las :))
lief
Postat pe 30 Mai 2008 15:34
Draga mea, vreau ca maine seara sa-mi dai un raport pozitiv, vreau sa ne spui ca ai facut ceva, un mic pas in aceasta privinta. Spune-mi ca ai stins tigara inainte de a o termina, ca te-ai abtinut de la o tigara.. Hai, iti tin pumnii. Pup.

Postat pe 30 Mai 2008 16:00
si totusi..mia.. :)) intreaba orice vegetarian.. pestele nu e considerat ,,carne,,..
oana81
Postat pe 30 Mai 2008 18:33
succes la lasatul tigarilor!! eu nu am fumat niciodata, chiar daca la mine in casa toti au fost si sunt dependenti de tigari.. atat de tare incat tata a murit tocmai din cauza asta
oana81
Postat pe 30 Mai 2008 18:34
Ei, bine, dragele mele. Exista vegetarieni, exista lacto-vegetarieni.. care accepta si produsele pe baza de lapte si mai exista si "veganii" care nu consuma nici lactate, nici ouã. Sunt oameni care accepta doar carnea de peste. In fine, nu sunt specialista, exsita dictionare care ne pot lamuri. Important e sa avem grija de noi. Si uite asa ca sa va fac si in ciuda si pofta va zic ca o sa-mi fac un snitel de pui imbracat cu multa faina. Avand invelisul de faina, zic eu sunt total vegetariana. si sa dea careva sa ma contrazica, ca fulgi ies din.. ***** vostru!

Postat pe 30 Mai 2008 19:33
In urma cu 6 ani mi s-a descoperit o forma incipienta de ulcer si de atunci n-am mai baut sucuri din comert, apa minerala, n-am mancat sarat, carne, prajeli...constientizez ca-i bine dar asa-mi vine cateodata sa ma infrupt dintr-un gratar de porc, vita sau ce-o mai fi garnisit cu niste mititei, presarat pe ici colo cu condimente hot si stropit din abundenta cu coca cola rece. Stati!!! Nu aruncati cu pietre-n mine, visam si eu si acum sa ma intorc la cerealele mele.

Postat pe 31 Mai 2008 07:01
Nu ma pregateam sa arunc cu pietre.. Dar vroiam sa-ti zic: stai linistita fac eu astea toate si pt tine. Nu-mi multumi. :D Toate, adica mai putin sucul.

Postat pe 31 Mai 2008 09:11
daca exista vointa te poti lasa de fumat
melanya
Postat pe 3 Iunie 2008 19:59
am incercat si eu sa nu mai mananc carne dar n-am reusit...prea buna este carnea la gratar :P k sa renunt la ea
melanya
Postat pe 3 Iunie 2008 20:02
Ce sa zic, fetelor. Am micsorat cantitatea de paine, am renuntat la sucuri, dar uite ca azi mi-am luat un hamburgher de toata frumusetea. Am mancat din el cu toata pasiunea. Si tocmai vroiam sa va spun ce usoara si frumoasa ma simt cu noul meu stil de viata. Uoff.

Postat pe 5 Iunie 2008 14:08
pai avem voie din cand in cand :P
si eu am incercat sa renunt la paine, dar uneori nu ai cum :)
melanya
Postat pe 5 Iunie 2008 15:43
Ma bucur ca ma intelegi. Uite inca un lucru pe care mi l-am propus. Sa-mi cumpar apa plata la 5 litri, ca sa renunt la apa de la chiuveta. Nu e nici scumpa. Consumam sa zicem un butoias la 2 zile, ar veni cam 50 lei lunar.

Postat pe 5 Iunie 2008 17:02
A trecut o saptamana si vroiam sa va anunt ca deja se simte ca am renuntat la sucuri. Mi-a mai scazut burtica si sunt incantata si incurajata sa continui.

Postat pe 10 Iunie 2008 11:22
haide-ti sa va spun ceva.am un frate mai mic ,are 19 ani.vorbeste de aproape 2 ani cu o fata de varsta lui . ea ar trebui sa dea bacul acuma,sa vina aici la facultate caci e din fetesti si eu din galati.fata s-a nascut cu o maltformatie la ficat , nu stiu exact . a facut tot felkul de tratamente toata viata . la ultimul i-a spus doctorul ca gata nu mai are nimic . acum 2 saptamani a lesinat , a fost reanumata la socuri electrice deja de 2 ori pana azi , vomita tot ce mananca, ultimele pastile care nu exista aici in omania au costat 1000 ron !!!!! dar din cauza faptului ca ea vomita la cateva ore sau zeci de minute dupa ce mananca nu are cum sa dea rezultate tratamentul . intotdeauna afacut prostia sa manance de la fast food tot felul de prostii , la scoala , in oras . are crize de fiere , ficatul este macinat la 19 ani ai ei . de transplant nu poate fi orba deoarece nu ar rezista operatiei . se consuma din orice . chiar ieri a lesinat iar .daca aacum 2 saptamani fratele meu spunea ca mai traieste 1 luna acum spune ca nu stie daca mai apuca ziua urmatoare.ea consuma foarte multe produse tip junk food , sucuri , pizza si alte de astea . eu nu am probleme cu stomacul dar de fiecare data cand beau suc mereu ma ia cu crampe . de cand am aflat ce viata are fetita aceasta nu mai beau sucuri , dulciuri , paine si asa nu mai mancam de la o vreme , mananc in fiecare zi tot felul de fructe . sunt casiera si stau numai pe scaun si mancam sute de grame de dulciuri si produse de patiserie. acum un iaurt mare de baut cu cereale , fara dulciuri , cat se poate de normal . incercati sa rezistati tentatiilor ca merita.nici balonata nu ma mai simt nici nu ma mai ia de la stomac crampe . nici doctorii nu i-au spus ca nu are voie sa manance toate prostiile astea nici ea nu si-a dat seama cat de mult si-a pus in pericol viata .
zgabeatza
Postat pe 11 Iunie 2008 00:58
Fetesti e aproape de mine, imi pare rau pt acea fata, de fapt pt noi. Vorbeam cu un nene care are o firma de iaurturi si imi spunea sa nu cumpar iaurturi cu termen de garantie mai mare de o luna, pt ca substantele care sunt bagate pt a le face sa reziste nu sunt bune pt noi. Nici iaurtul cu fructe nu e bun pt ca desi pun acolo cateva bucati de fructe, adauga si chimicale pt culoare. Si mai imi pare rau ca noi, romanii, nu suntem protejati, nu suntem informati. Am vazut ca substante care in alte tari sunt interzise la noi sunt acceptate, deh, romanul inghite orice. E foarte bine insa ca s-a renuntat la comercializarea acestor produse in scoli. Trebuie sa ne informam si trebuie sa ne pese.

Postat pe 11 Iunie 2008 10:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Silueta sau cat de mult iti doresti sa te recunosti ca femeie 3 De la: dea_odeen 24 Noiembrie 2010 00:55
8 martie!!!! urgent :)))))))) 90 De la: unni_ka 10 Decembrie 2009 10:17
jurnal de slabire 317 De la: OanaTrifu 2 Martie 2014 01:24
rochita de banchet... 3 De la: kudika_972424 19 August 2014 01:32
Pana la vara!!! 7 De la: Dontyyy 5 Martie 2010 13:10