Setari Cookie-uri

Suntem batrini dupa 40 de ani?

Depinde daca -crezi ,ca esti batran -asa vei fi mai mult!(dupa credinta ta ti se va da!-Isus.)
tuca_lila
Postat pe 3 Noiembrie 2010 15:15
De la: LunaPlina, la data 2009-02-06 16:27:15Asa este, ai dreptate! Am 41 de ani, la fel si sotul meu, si ne iubim ca la 20 de ani. Cred ca nu doar "ambalajul" conteaza - desi, amandoi aratam inca foarte bine, cu cativa ani buni mai tineri - dar mai ales spiritul. Nu e o vorba in vant atunci cand se spune ca exista oameni batrani ca varsta insa mult mai tineri in spirit si gandire decat oameniii tineri biologic, la fel cum exista persoane foarte tinere, dar extrem de batrane in spirit si fiinta. Anyway, 40 este inca o varsta ok. Depinde cum stii sa o traiesti. Depinde cum te face sa te simti cel de langa tine si, esential, depinde, cred, de gradul de initiere/inteligenta/pregatire al fiecaruia. Important este sa fii impacat tu cu tine insuti/insati. Sa fii multumit de ceea ce esti si de ceea ce iubesti si ai langa tine.


de acord... cred si sper ca atunci cand voi trece pragul acestei varste sa ma simt inca tanara si sa ma bucur de tot ce ma inconjoara ca acum. Poate cu ceva mai multa experienta de viata, cu mai mare responsabilitate, dar si acum ma simt uneori ca un copil chiar daca nu mai sunt :d asa ca pot sa mai sper ca dupa 40 de ani voi fi inca.. bine :) Carpe diem!
carla10
Postat pe 4 Noiembrie 2010 11:18
Articol scris de Lelia Munteanu:

Aþi privit vreodatã cu atenþie un bandit de pensionar? I-aþi vãzut lucirea aia din ochi? Nu vã lãsaþi pãcãliþi, nu era o lacrimã. Era o sticlire parºivã: un Vasile ben Ladescu d-ãsta e în stare sã se detoneze cu butelia. ªtiþi voi ce cloceºte el? Guvernanþii ºtiu. Cu faþa aia scârbitã, de zici cã ºi-a luat medicamentele pe stomacul gol, pensionarul e un pericol potenþial. Chiar faptul cã se încãpãþâneazã sã trãiascã mi se pare suspect. Nu se lasã convins sã iasã din platã -(ce metaforã shakespearianã pentru moarte a gãsit ministrul Protecþiei Sociale!) – el vrea mai întâi sã goleascã vistieria, sã sece economia. Uite-l cum stã atârnat de buget, ca bunica lu’ Bulã!
E clar cã pensionarii, în cârdãºie cu bugetarii, în complicitate cu lehuzele, de conivenþã cu ºomerii, ne-au adus la dezastru. Un bãtrânel de-ãsta periculos înhaþã pensia ºi-o þine la saltea. Ce face un bugetar cu mentalitatea lui de îmbuibat? Investeºte în ºtevie ºi urzicuþã, consumã ca la balamuc mai mult decât produce. O lehuzã, care are pretenþia sã primeascã 85 la sutã din salariu, alimenteazã economia gri (ca sã nu zic mai mult): bagã banii în pamperºi. Mai e nevoie sã explic cum înþelege sã-ºi foloseascã indemnizaþia de ºomaj un disponibilizat? Azi o ia, mâine o toacã. Dacã însã un demnitar, un client politic se îndestuleazã (“furã” e un termen neºtiinþific), el împarte cu alþii (“le dã dreptul” e o sintagmã care nu se poate traduce), economiseºte inteligent, iese iar la produs, face pibul sã latre.
Pensionari, bugetari, lehuze, ºomeri uneltesc de multã vreme împotriva statului. De-acum – când complotul lor a fost dat în fapt – nu mai e mult pânã patria scapã de ei. Nu, nu vã gândiþi prea departe: sã-i extrãdezi nu se poate, fiindcã-s aici pe inventar; sã-i exporþi – nu-i ia nimeni. Dar, dacã Executivul îºi ascute bine coasa, problema e ca ºi rezolvatã: o sã rãmânã guvernanþii singuri, ca sã poatã lucra în liniºte pentru binele naþiei.
BEL_AMY1
Postat pe 14 Decembrie 2010 09:34
De la: micabis, la data 2008-09-17 05:32:24De citeva luni de zile navighez cu insistenta pe site-uri precum Kudika, Healthy, Delly, Kidz si spre marea mea bucurie constat ca cei mai multi utilizatori sunt tineri, in jurul virstei de 20 de ani.Mie imi place grozav sa stau de vorba cu tinerii si de asta m-am bucurat sa dau peste voi aici.

Dar, din nefericire constat ca foarte multi dintre cei cu 20 de ani mai tineri ca mine considera o persoana trecuta de 40 de ani batrina, ramolita, bosorog, si epitetele intilnite pot continua.
Si stiu ca atunci cind aveam eu 20 ani cineva de 40 mi se parea in virsta, dar acum ca s-a inversat balanta...

Deci intrebarea mea adresata tuturor celor tineri, frumosi, plini de viata, atotstiutori in materie de sex, moda, etc. este :
chiar e batrin, bun de nimic cineva care este peste 40 de ani?

PS-din pacate mie nu mi-a pus nimeni intrebarea asta cind eram ca voi


Eu am 43 ani. In anul in care urma sa implinesc 40 ani am pus capat unei casnicii care nu-mi aducea nici o satisfactie si am fost hotarata sa-mi iau viata personala de la capat. Nu am regretat nici o clipa acest lucru si de 3 ani traiesc o continua poveste de dragoste cu o persoana care ma iubeste in acelasi mod. O persoana trecuta si ea de 40 ani. Amandoi consideram ca viata nu poate fi mai frumoasa. Nu a fost mai frumoasa cand aveam 20 sau 30 ani desi mereu am considerat ca traiesc o viata frumoasa si implinita.
Dar daca intrebarea e adresata celor tineri nu ar trebui sa raspund eu. Raspund mai ales pentru ei. Niciodata nu esti batran, viata are ceva de oferit la fiecare varsta. Trebuie doar sa inveti sa primesti cu drag ce-ti ofera.
I_m_nuts2011
Postat pe 14 Decembrie 2010 10:36
ei da...e chiar asha-suntem batrani dupa 40 de ani...ba poate chiar mai devreme decat varsta de 40..
...mie imi plac oamenii realisti ...care nu se supra/estimeaza...ca...vai draga la 40 de ani ma simt ca la 20...aiurea...imbatraniti si va pare rau...si apelati la toate artificiile de calcul posibile pentru a mai trage de timp si de situatie....va lipseste demnitatea de nu va puteti accepta varsta asha cum e ...cu tot ce aduce dupa ea.
kudika335366
Postat pe 14 Decembrie 2010 13:56
Sunteti nebune fetelor ?
Eu am 56 de ani si ma simt foarte tinara.E adevarat ca gifii cind fac curat in Xm de casa,ca ma mai dor oasele din cind in cind dar de rest e super....
Dansez mult,calatoresc,inot,muncesc,astept nepotii...Mi se parea ciudat cind mama la 70 de ani ma incuraja sa mai fac un copil ca mi-l creste ea....acum regret ca nu am ascultat-o,a trait si ma ajutat pina la 90 de ani si a murit ingrijita si pedanta ca intotdeauna.Sa ne acceptam virsta ?Mi se pare misogin.O acceptam vrind nevrind vorba e cum o traim ?Ca adultii din Germania sau ca bosorogii din Romania?
In 30 de ani de activitate am vazut la locul de munca mii de batrini mai mult sau mai putin bolnavi, dar putini dintre ei imbatrinind frumos,senini si cu verticalitate.Ati vazut reclamele de la programul turistic "Spania pentru seniori ?Nu cred ca protagonistii erau romani.
Cred ca omul este o fiinta rationala si totul tine de noi,de gindirea si tonusul nostru nervos.
Un om de 90 de ani m-a intrebat cind eu aveam vre-o 35-36 de ani cum stau cu nervii ? I-am raspuns ca sunt in regula.Omul sfatos mi-a raspuns ca asta e foarte bine si sa ma mentin asa.
Altadata o angajata de 23 de ani m-a intrebat daca sexul mai e ceva la virsta mea ?Am privit-o muta.....apoi ma apucat risul si i-am raspuns ca este cu mult mai OK decit la virsta ei.
Viata trebuie privita si traita in mod pozitiv,orice lucru rau are si o parte buna.
carmen_natural
Postat pe 30 Aprilie 2011 21:26
Eu am 50, si nu ma simt batrana...si nici nu mi-e jena sa zic daca sunt intrebata, cati ani am.
m-am inteles si ma inteleg si acum f bine cu tinerii,am prietene intre 23-45de ani, si chiar un prieten de 29 ani.
Important e sa te simti bine"in pielea ta"
Re_becca
Postat pe 12 Mai 2011 16:48
kudika226898
Postat pe 12 Mai 2011 22:29
K366, de cind am deschis topicul asat si pina acum au trecut citiva ani. ma indrept catre 47 de ani si ma simt ca acum 20. Imi accept virsta cu mindrie si stii de ce? pentru ca atunci cind spun citi ani am lumea considera ca glumesc. Ce sa-i faci, gene bune!
Rautatea de care dai dovada se vede pe fata ta urita si imbatrinita. Pacat ca nu stii ca apreciezi viata.
micabis
Postat pe 13 Mai 2011 22:47
k366 ti-am vazut pozele de la profil...e tare trist daca la virsta ta trebuie sa apelezi la poze desuchiata ca sa mai storci cite un compliment.
Mi-e tare mila de tine, sincer.
micabis
Postat pe 13 Mai 2011 22:53
De la: kudika335366, la data 2010-12-14 13:56:41ei da...e chiar asha-suntem batrani dupa 40 de ani...ba poate chiar mai devreme decat varsta de 40..
...mie imi plac oamenii realisti ...care nu se supra/estimeaza...ca...vai draga la 40 de ani ma simt ca la 20...aiurea...imbatraniti si va pare rau...si apelati la toate artificiile de calcul posibile pentru a mai trage de timp si de situatie....va lipseste demnitatea de nu va puteti accepta varsta asha cum e ...cu tot ce aduce dupa ea.


Daca nu-i ai inca o sa-i ajungi si tu, dragutza, cei 40 de ani.Si tare o sa-mi rada fatza cand o proasta ca tine acum, o sa vina sa-ti spuna aceleasi tampenii pe care le spui tu.
Nu vad unde lipseste cuiva demnitatea daca spune ca la o varsta de peste 40 de ani se simte inca tanar, e sanatos si plin de viata.Cunosc foarte multe persoane care la varste mature arat si simt mai bine ca la 20 de ani.
Dar nu trebuie sa te conving pe tine, o neica-nimeni care trebuie sa-si arate chilotii ca sa faca si ea vreo impresie.

Postat pe 14 Mai 2011 10:41
De la: kudika335366, la data 2010-12-14 13:56:41ei da...e chiar asha-suntem batrani dupa 40 de ani...ba poate chiar mai devreme decat varsta de 40..
...mie imi plac oamenii realisti ...care nu se supra/estimeaza...ca...vai draga la 40 de ani ma simt ca la 20...aiurea...imbatraniti si va pare rau...si apelati la toate artificiile de calcul posibile pentru a mai trage de timp si de situatie....va lipseste demnitatea de nu va puteti accepta varsta asha cum e ...cu tot ce aduce dupa ea.

fatuca, tu ai descoperit adancurile putzului gandirii...
dar vezi ca nu ti-e suficient un neuron, trebuie sa ii pui la treaba pe mai multi.
sau... e prea greu pentru tine?
hai, mai incearca, mai screme-te un pic, poate data viitoare o sa-ti iasa mai bine.
Lucia38
Postat pe 14 Mai 2011 10:46
Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...
kudika226898
Postat pe 14 Mai 2011 19:52
De la: kudika226898, la data 2011-05-14 19:52:26Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...


Ba te cam inseli, madam.Sunt multe persoane care sunt sanatoase si o duc bine mersi.Nu te pune nimeni dupa 40 de ani sa urci Everestul, cum nici la 20 de ani n-o faci, nici sa dai probe sportive olimpice.Cunosc femeie care la 51 de ani arata la cel mult 40 si se simte foarte bine.Cunosc domni care la mai bine de 50 arata super si sunt foarte activi si sanatosi.

Postat pe 14 Mai 2011 20:17
De la: kudika226898, la data 2011-05-14 19:52:26Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...

adica, daca pe mine ma mai ajuta fizicul...inca...nu sunt realista, sau cum?
miss_darine
Postat pe 14 Mai 2011 21:23
De la: miss_darine, la data 2011-05-14 21:23:51
De la: kudika226898, la data 2011-05-14 19:52:26Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...

adica, daca pe mine ma mai ajuta fizicul...inca...nu sunt realista, sau cum?


dupa 40 de ani ne mai ajuta fizicul , dar psihicul?!
ia mai ganditiva
pickard
Postat pe 14 Mai 2011 22:08
pardon! ganditi-va! ca acum vreo pustoaica de peste 40 de ani ma apostrofeaza
pickard
Postat pe 14 Mai 2011 22:09
De la: pickard, la data 2011-05-14 22:09:38 pardon! ganditi-va! ca acum vreo pustoaica de peste 40 de ani ma apostrofeaza



Asa e...sunt de-a drepul amuzante cele care se manifesta ca niste pustoaice la peste 40 de ani...si nici nu realizeaza ca se fac glume pe seama lor...
kudika226898
Postat pe 15 Mai 2011 09:17
De la: miss_darine, la data 2011-05-14 21:23:51
De la: kudika226898, la data 2011-05-14 19:52:26Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...

adica, daca pe mine ma mai ajuta fizicul...inca...nu sunt realista, sau cum?

da chiar as ...Darine...pe Everest au fost oameni si de 14 si de 80 de ani...asa ca nu e cum spune ...nu te lua dupa vorbe...lumea e rea...

o zi faina...
BEL_AMY1
Postat pe 15 Mai 2011 09:26
De la: kudika226898, la data 2011-05-15 09:17:29
De la: pickard, la data 2011-05-14 22:09:38 pardon! ganditi-va! ca acum vreo pustoaica de peste 40 de ani ma apostrofeaza



Asa e...sunt de-a drepul amuzante cele care se manifesta ca niste pustoaice la peste 40 de ani...si nici nu realizeaza ca se fac glume pe seama lor...


pentru mine care am 43 de ani orice femeie de 40 de ani e o pustoaica proaspata si frageda
deci depinde si cu ce ochi privesti pentru unu de 20-30 de ani e normal ca o doamna de 40 sa para o baba ,asa cum si pentru mine pare o doamna de peste 50 de ani venerabila
pickard
Postat pe 15 Mai 2011 17:56
Esti batran , indiferent de varsta , atunci cand te simti infrant si nu e neaparat nevoie sa treci de 40 de ani pentru asta.Cei care considera ca esti batran dupa 40 vor avea o cu totul alta parere cand vor ajunge la aceasta varsta .Totul e relativ.....
cornelia_leia
Postat pe 15 Mai 2011 20:26
De la: cornelia_leia, la data 2011-05-15 20:26:47Esti batran , indiferent de varsta , atunci cand te simti infrant si nu e neaparat nevoie sa treci de 40 de ani pentru asta.Cei care considera ca esti batran dupa 40 vor avea o cu totul alta parere cand vor ajunge la aceasta varsta .Totul e relativ.....

da da! asa zic si eu!
pickard
Postat pe 15 Mai 2011 20:29
De la: kudika226898, la data 2011-05-15 09:17:29
De la: pickard, la data 2011-05-14 22:09:38 pardon! ganditi-va! ca acum vreo pustoaica de peste 40 de ani ma apostrofeaza



Asa e...sunt de-a drepul amuzante cele care se manifesta ca niste pustoaice la peste 40 de ani...si nici nu realizeaza ca se fac glume pe seama lor...



O tii ca surda pe mormant, mai fata! Nu vorbim aici de babe descarnate care se comporta si se imbraca ridicol ca alea de 15-20 vorbim de femei mature , chiar si un medic iti confirma ca fizic vorbind asta e varsta maturitatii.Dar nu are rost sa te conving, ca si pipitza care a incercat sa bagatelizeze subiectul , daca n-o ai inca, vei ajunge la varsta asta fara doar si poate.Sa te vad atunci daca mai afirmi ce afirmi acum .

Postat pe 16 Mai 2011 07:55
De la: BEL_AMY1, la data 2011-05-15 09:26:37
da chiar as ...Darine...pe Everest au fost oameni si de 14 si de 80 de ani...asa ca nu e cum spune ...nu te lua dupa vorbe...lumea e rea...

o zi faina...

doar fac misto...eu ca ele am fost...ele ca mine, sigur nu vor fi
tzuc bel
miss_darine
Postat pe 16 Mai 2011 12:35
De la: miss_darine, la data 2011-05-16 12:35:25
De la: BEL_AMY1, la data 2011-05-15 09:26:37
da chiar as ...Darine...pe Everest au fost oameni si de 14 si de 80 de ani...asa ca nu e cum spune ...nu te lua dupa vorbe...lumea e rea...

o zi faina...

doar fac misto...eu ca ele am fost...ele ca mine, sigur nu vor fi
tzuc bel


blondooooooooooooo! nu-mi vine sa cred!! ce-i cu tine? ti-au lasat aia pe la munca "lantul" mai lung!!!
nu da! mi s-a soptit din culise!!
vitamina_c
Postat pe 16 Mai 2011 12:49
De la: kudika226898, la data 2011-05-14 19:52:26Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...

cate femei de 40 de ani ai cunoscut face to face in afara de mama ta?
Lucia38
Postat pe 16 Mai 2011 13:01
De la: vitamina_c, la data 2011-05-16 12:49:43

blondooooooooooooo! nu-mi vine sa cred!! ce-i cu tine? ti-au lasat aia pe la munca "lantul" mai lung!!!
nu da! mi s-a soptit din culise!!

cand pisica nu-i acasa, adica nea' patronu'....soarecele,adica io...intra pe kudi
nebuna mica, imi fu' dor de tine
miss_darine
Postat pe 16 Mai 2011 13:07
Ei, in nici un caz la 40 de ani nu poti fi considerat "batran"
Dar, sa fim seriosi si serioase, pe cand eram pustani/pustoaice chiar si cineva de 30+ de ani ni se parea mai batran, nah, dar barem la 40+... asa e tineretea....

....particip la un concurs foto si va rog muuult un vot pentru fetita mea cea haioasa
- eliminati eventualele spatii libere ce pot aparea in link:

http://www.verze.ro/Concurs-foto/Concurs-foto-Copilul-meu-este-cel-mai-haios-2011/Fetite-2-6-ani/Alyssa-965.html

Multumesc muuult !
peppermint
Postat pe 16 Mai 2011 13:10
De la: scorpio67, la data 2011-05-16 07:55:58
De la: kudika226898, la data 2011-05-15 09:17:29
De la: pickard, la data 2011-05-14 22:09:38 pardon! ganditi-va! ca acum vreo pustoaica de peste 40 de ani ma apostrofeaza



Asa e...sunt de-a drepul amuzante cele care se manifesta ca niste pustoaice la peste 40 de ani...si nici nu realizeaza ca se fac glume pe seama lor...



O tii ca surda pe mormant, mai fata! Nu vorbim aici de babe descarnate care se comporta si se imbraca ridicol ca alea de 15-20 vorbim de femei mature , chiar si un medic iti confirma ca fizic vorbind asta e varsta maturitatii.Dar nu are rost sa te conving, ca si pipitza care a incercat sa bagatelizeze subiectul , daca n-o ai inca, vei ajunge la varsta asta fara doar si poate.Sa te vad atunci daca mai afirmi ce afirmi acum .


Supararea ta e graitoare...
kudika226898
Postat pe 16 Mai 2011 16:21
De la: Lucia38, la data 2011-05-16 13:01:48
De la: kudika226898, la data 2011-05-14 19:52:26Doamnelor, degeaba va inflamati...exista un sambure de adevar in ceea ce a spus...desigur, sufletul va e tanar, ca la 20 de ani, dar, din pacate, fizicul nu ne mai ajuta dupa 40 de ani...apreciez persoanele realiste, care isi accepta varsta si fac haz de necaz din asta...

cate femei de 40 de ani ai cunoscut face to face in afara de mama ta?



Ma bucur ca ma consideri atat de tanara...
kudika226898
Postat pe 16 Mai 2011 16:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
gene false 14 De la: yumalai 13 Mai 2009 15:54
vand Leg Magic!!! 4 De la: andra_ale 22 Iunie 2010 07:31
Cursuri in Iasi 2 De la: mkdisk 14 Noiembrie 2008 12:45
Constructie unghii false din rasina 13 De la: Cassey 13 Mai 2009 18:55
cearcanele:(( 20 De la: andra_ale 25 Aprilie 2014 16:39